FL Studio - loop recording

Trackery, Reason, FL Studio...
pavlii
Moderátor

Re: FL Studio - loop recording

Příspěvek od pavlii »

To je sice pravda, ale třeba osobně rozlišuji mezi tvořivým posouváním a posouváním z nutnosti (protože to DAW nahraje na špatné místo). Ta druhá věc by mi určitě vadila - byť nerozporuji, že si na to jde asi zvyknout 8)

P.

Stan

Příspěvek od Stan »

@ reaktorplazma: Nemyslel jsem to spatne jen jsem uvadel moznosti a ze me osobne prijde fyzicke posouvani stemu jako horsi volba jak se s problemem vyporadat. Priste pridam IMHO, pro poradek :) No offence buddy. 8)

lavender

Příspěvek od lavender »

@reakto: tiez si vzdy zarovnavam nahrate stopy v abltone. robim to roky a nepride mi to vobec zvlastne. pravdepodobne sa to da nastavit niekde, ale na to som ja lenivy :D

ejv

Příspěvek od ejv »

Je tu nejaky FL user, ktory by mi vedel konretne poradit, ako sa to da nastavit ? Cital som o Delay Compensation, vraj je od 9.5 verzie plne automaticka (ja mam 11+), ale nemam ten pocit, asi sa to tyka len VSTI. Vdaka

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Heh, s tímhle taky bojuju. Ne teda u nahrávání stopy (FL jako nahrávadlo mi přijde celkově špatný), ale u kompenzace latence efektů. Ona tak nějak funguje (automaticky to ostatní kanály mixéru posune o tu latenci, u větších latencí ovšem ne moc přesně), ale jakmile třeba máte stopu/nástroj routovanej jen do masteru, tak už ho to neposune a celý to jde do p*dele. Vůbec jsem nenašel jak to jednoduše řešit a v mnoha případech to skončilo ručním posouváním stop, který bylo potřeba měnit při změně efektů. Na hlavu. Vážně kvůli tomu uvažuju FL po 14 letech opustit, pokud je tohle teda jinde lepší. V reaperu jsem takhle měl problémy s fází při nasazení EQ na jednotlivý stopy živejch bicích (EQ to rozhodil), ale to už je asi otázka jak se k fázi chová danej EQ.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Mal by si napisat presnejsie o co sa jedna, skratka pouzivam FL Studio, mam elektricku gitaru, ktorej vystup mam napojeny cez nejaku kvalitnu externu zvukovu kartu s bezchybnym driverom, nahravam v 24-bit 44 kHz stereo cez ten interny audio editor Edison. Mimo to pouzivam aj dajme tomu sample (drumkity) a VSTi syntaky. Ked dam PLAY, tak nahrana audio stopa nie je synchronizovana so zvyskom stop, ci ako?

Ako to pisali ostatni, da sa vypnut mriezka (magnetic grid) a posunut track o nejaku tu milisekundu blizsie, pripadne si to otvor v audio editori (ci uz v tom internom Edisone, alebo v SoundForgi/Wavelabe/whatever) a skontroluj ci loop nema prazdne miesto na zaciatku alebo na konci (ticho).

BTW nepredpokladam, ze pouzivas FL Studio nazivo, a ze chces mat naaranzovane tracky a k tomu chces nazivo procesovat gitaru cez "LiveAudio" s efektami zavesenymi na tejto stope...

Odpovědět