FL STUDIO REWIRE CUBASE (NUENDO) nebo ABLETON LIVE?

Trackery, Reason, FL Studio...
jsem.devka

FL STUDIO REWIRE CUBASE (NUENDO) nebo ABLETON LIVE?

Příspěvek od jsem.devka »

ahoj všem,

FRUITY LOOPS:
jsem dlouholetým uživatelem fruity loops, na jeho sekvencer, piano roll, intuitivnost nedám dopustit. zakoupil sem ale teď powercore firewire a universal audio uad pci-e kartu a nejsem schopný přijít na to jak je rozchodit aby nedocházelo ke zpožďování zefektovaných channelů nebo padání systému. celkem slušně ale stále s obavami mi to fungovalo když jsem s mou zvukovou kartou fireface 800 změnil buffer fl studia na 128 samplů což jsou 3ms. při tom ale dochází k lupancům, a taky když pustim loop nebo track, tak první pattern to hnusně zapraská.

Nejraději bych jel stále ve fruity loops, ale chci být muzikant a ne entomolog tak přemýšlím co když dám FL rewire s CUBASE (NUENDO) nebo přejdu na
FL REWIRE CUBASE: nevím jestli s cubase nebo s nuendem nebo jestli je lepší než rewire do jednoho se steinbergovských brášků nasadit FL STUDIO vst.

nebo začít makat s:
ABLETON LIVE?

prosím pomocte, moc děkuji každý kdo mi pomůže v této chvíly kdy stojím před životním (po 6ti letech) rozhodnutím.
Naposledy upravil(a) jsem.devka dne 22 říj 2009 08:22, celkem upraveno 1 x.

Amorph
Moderátor

Re: FL STUDIO REWIRE CUBASE (NUENDO) nebo ABLETON LIVE?

Příspěvek od Amorph »

no jednoduse to zkus ne? Nainstaluj Cubase, pust FL pres rewire a uvidis, jestli to pojede v poradku a i jak se s tim bude delat.

Vuid

Příspěvek od Vuid »

FL studio rewire do Cubase - uplne v poradku - vzdycky fungovalo.
Ono existuje nejaky FLstudioVST??? Mam mezery ve vzdelani!
Jdu se nekam doucit, muze to byt uzitecny jako VST nastroj.

jsem.devka

mohl bys mi to prosím trochu upřesnit? a jestli cubase nebo nuendo?
a co ableton live?

delay

Příspěvek od delay »

Cubase a Nuendo jsou ve funkci ReWire totožné. Já celkem úspěšně používal (někdy ještě používám) Nuendo3+FL8. Jediný problém s Rewire ktery sem zaznamenal je ten, že klavesove zkratky a vubec funkcni klavesy funguji pouze v hostitelskem programu takze v FL sem byl vzdycky odkazanej na mys+menu (Nuendo na jednom LCD, Fruity na druhém - nevim jestli je to pri minimalizaci Cubase/Nuenda jinak). Mozná existuje nejake nastaveni. Celkem by me to zajimalo...

O ReWire smýšlíš ale špatným směrem - Pokud jsem dobře pochopil s přidružených témat a tvých starostí, tak většinu produkce provádíš v FL a sedí ti nejvíc. ReWire má smysl, když hlavní věci tvoříš třeba v Cubase a na minoritní část projektu chceš použít specifický postup v FL, pokud máš hotový aranže, nevidím důvod vyexportovat FL věci a imortovat je do Cubase pro finální mix a ReWire vypnout. Nebo třeba ReWire je dobrý, když děláš v Reasonu a hodíš si všechny stopy zvlašť na ReWire kanály do Cubase a na ně můžeš aplikovat VST pluginy, ktere Reason nativně nepodporuje.
Tvým důvodem je ale špatně fungující PoCo a UAD1, a tady si vubec nejsem jistej, ze by jsi neco dohonil pres ReWire, myslim ze to neni reseni, paklize dal pocitas s FRUITY. UAD1 mam a slibil jsem testik, tak snad si dnes vecer vzpomenu.

kexik

Příspěvek od kexik »

fruity sa ODJAKZIVA nainstaluje aj ako vsti a dxi, ak sa mu to povie pri instalacii. potom beha vo vst hoste ako 8 vystupovy multi vsti... povolena je len jedna instancia, vacsina funkcii je rovnaka ako v standalone.

BS

Příspěvek od BS »

nainstaluj ableton live a nebudes chtit jinak ;-]

Vuid

Příspěvek od Vuid »

kexik píše:fruity sa ODJAKZIVA nainstaluje aj ako vsti a dxi, ak sa mu to povie pri instalacii. potom beha vo vst hoste ako 8 vystupovy multi vsti... povolena je len jedna instancia, vacsina funkcii je rovnaka ako v standalone.
Tak to se omlouvam vsem Fruitystum za zakladni neznalost! FL davno nemam v PC, zkusim nainstalovat a pouzit jako VSTi.

jsem.devka

BS: dneska sem byl na live workshopu v roxy a zdá se mi to složitý, ale na live hraní TOP.
jinak produkce kvůli to chci hlavně:
1.nevim ani jestli live bude bez problému s poco a uad
2.nevim co mi nahradí geniální sekvencer fruitů.

nebo nějak vymyslet přes to vst nebo rewire, abych mohl používat mixer jiného daw aby přes něj běhaly uad a poco, abych mohl dál využívat fl

protože FL sekvencer ještě tak skvěle zkombinovanej s piano roll, a playlist s patternama a pod nim hned sampler na sekání. toho se nechci vzdát!
nebo je možný podobnýho rozhraní dosáhnout v ableton live kde by to bylo nabalený o jeho možnosti navíc? a MAX FOR LIVE plugin pro ableton taky zajímavé.

kexik

Příspěvek od kexik »

chjo... FL beha super aj v abletone ako vst... pouzijes len na stopy kde potrebujes sekvencer
ak ho uz mas kupeny, neni co riesit. na tento ucel staci aj ta najjednoduchsia verzia

delay

Příspěvek od delay »

jsem.devka píše: protože FL sekvencer ještě tak skvěle zkombinovanej s piano roll, a playlist s patternama a pod nim hned sampler na sekání. toho se nechci vzdát!
nebo je možný podobnýho rozhraní dosáhnout v ableton live kde by to bylo nabalený o jeho možnosti navíc? a MAX FOR LIVE plugin pro ableton taky zajímavé.
Podobnýho rozhraní lze dosáhnout v Cubase5:
Místo sampleru použiješ vestavěnej Groove Agent One případně třeba externí (NI Battery atd.), na MIDI stopu si dáš novej plugin Beat Designer kterým si uděláš patterny, na sekání loopu je dobrej opět novej vestavěnej plugin Loop Mash, kterej má navíc poměrně slušnej algoritmus na rozeznávání podobných waveformů u jednotlivých loopů - jakoby to lokalizuje snare, kopák atd. takže se loopy daj kreativně kombinovat. Není to tak přehledné jako SliceX, vede to trochu k jiným aranžím - ty nasekaný party se daj tuším přenýst táhnutím myši do Groove Agenta a každej slide máš pak solo jako u SliceX, vzestupnou MIDI strukturu celýho loopu jako SliceX to asi neudělá, nezkoušel jsem. Je potřeba kouknout na tutorial video a vyzkoušet si to v praxi. Krom toho, to ce nabízí sample editor v C5 se s Edisonem nedá moc srovnat, to bych zase nerad opouštěl já. Zkrátka oba programy nabízejí pěkné kreativní věci a nenjlepším řešením je kombinovat.

jsem.devka

omg složitý. jinak battery, reaktor, guitar rig, to sou pluginy se kterejma já už měl teď vyhrávat. místo toho tady řešim neschopnost developerů spářit poco a uad na fl studio. mě v něm jinak nic nechybí. :(
kexik: prosim jestli bys měl čas, vysvětlil bys mi ještě jako pro blbečka jak by fungovalo ABLETON LIVE s FL STUDIO jako VST?
mohl bych VŠECHNO dělat ve fruitech, a posílat to jen nějak do mixáku abletona kam budu aplikovat uad a poco bez problému? to bych byl in heaven

delay

Příspěvek od delay »

jsem.devka píše:omg složitý.
Spíš naopak.

kexik

Příspěvek od kexik »

z fruity ako vst mas 8 vystupov, do ktorych si musis naroutovat vsetky signaly. ako keby si mal 8 vystupovu zvukovku a miesal mimo pc. cize poco budes vesat na tych 8 vystupov, ak to nestaci, tak mas problem... dalsia moznost je produkovat vo FL, urobit export po FX trackoch (to je na jedno zafajknutie) a tie mozes miesat v inom DAW, kde nemas problem s powercore
mimochodom, uz si si to powercore vyskusal na inom DAW? je vysoko mozne, ze je problem inde, nie vo FL

kexik

Příspěvek od kexik »

precitaj si PORIADNE tento thread

./pc/powercore-firewire-problem-s-nacitanim-pluginu-t6346.html

Odpovědět