Zdravím,
jak už mám v nadpisu, používám FL Studio 10, midi keyboard M-Audio Oxygen 88. Pokud chci přiřadit nějaký knob, fader či jakýkoli jiný ovladač na Oxygenu pro funkce které jsou přímo v fl studiu, všechno funkuje. Klasicky kliknu pravím tlačítkem například na master volume, z nabídky vyberu funkci "Link to controler..." a pak pohnu třeba s nějakým táhlem na Oxygenu a funkce je přiřazena.
Problém je, že když v fl studiu spustím napříkald Kontakt 4, ale i cokoli jiného, tak v těchto programech běžících pod FL Studiem nereaguje funkce MIDI Learn. Kroutím, tahám, tisknu tlačítka, ale nic z toho nereaguje, ani pitch band apod. Problém musí být v FL Studiu, protože pokud spustím například Kontakt 4 samostatně ikonou z plochy a ne pod FL Studiem, tak všechno funkuje jak má a s knoby a čudlíky si můžu vesele tahat, kroutit a mačkat jak se mi zlíbí.
Všiml jsem si že podobné problémy tu řeší i ostatní. FL Studio nemá podporu ovladačů pro Oxygen 88. Paradoxně má pro Oxygen 49/61. Pod tímhle ovladačem to spouštím, ale všechno s ním funkuje tak, jak jsem popisoval. Ovladač "generic controller" reaguje stejně. Spousta lidí to tu řeší tím, že nakonec přejdou na jiný, podporovaný software - cubase apod. Mě ale FL Studio jinak moc vyhovuje a tak se chci přesto zeptat než budu muset přejít na něco jiného, jestli si náhodou tady někdo nevíte rady?
FL Studio - VSTI nereaguje na MIDI learn s m-audio Oxygen 88
Re: FL Studio - VSTI nereaguje na MIDI learn s m-audio Oxyge
lavy horny roh okna vst wrapperu, pouzi volbu browse parameters. rozbalia sa ti vsetky automatizovatelne parametre daneho vsti do file browsera nalavo. sahni mysou na ten prvok vsti ktory chces ovladat, po pohybani sa v menu nalavo automaticky vyselektuje. potom ides do menu nalavo a pre dany prvok pouzijes klasicke menu pre klik pravou mysou, kde je create automation clip aj link to controler... a RTFM!!!!
Díky, už to funkuje. Ale je to tak stupidní, zbytečně složité a zdlouhavé, že stejně alespoň vyzkouším Cubase. Potřebuju to na živé hraní a tam je potřeba aby to všechno funkovalo rychle tak jak má a ne abych se vrtal v nastavení wrapperu.
sa poseres ked zistis jak zlozite je to v cubase 
V Cubase mi to přijde docela v pohodě. Hlavně u těch VSTček a to je pro mě nejdůležitější. Ostatní věci dělám převážně manualně s miší v ruce, ale VST pluginy, hlavně hudební nástroje, potřebuju ovládat na keyboardu.
Nic méně, tím že se vracím ke Cubase, mi zas vzniká starý problém jak ho rozchodit, ale na to už jsem založil diskuzi tady: ./cubase-nuendo/cubase-nevydava-zvuky-a-nereaguje-na-midi-keyboard-t17405.html
Nic méně, tím že se vracím ke Cubase, mi zas vzniká starý problém jak ho rozchodit, ale na to už jsem založil diskuzi tady: ./cubase-nuendo/cubase-nevydava-zvuky-a-nereaguje-na-midi-keyboard-t17405.html
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál
tak to je divny, ze to funguje, u kontaktu by to fungovat nemelo :] protoze kontakt je modularni a nema implicitne prirazeny ovladaci prvky k CC prikazum. musis si v zalozce automation v kontaktu nejdriv priradit midi CC na ovladaci prvek. ale mozna tohle uz mas a ani jsi to nezminil. jinak to jde ale delat obecne jednoduseji, melo by jit nekde v menu (ted z hlavy nevim, nejaka zalozka jako 'edit' ve FL) zvolit 'last tweaked parameter' a potom ho priradit. je to rychlejsi nez prepinat do nejakyho wrapperu.Ice.01 píše:Díky, už to funkuje. Ale je to tak stupidní, zbytečně složité a zdlouhavé, že stejně alespoň vyzkouším Cubase. Potřebuju to na živé hraní a tam je potřeba aby to všechno funkovalo rychle tak jak má a ne abych se vrtal v nastavení wrapperu.