modelova situacia: mam sampel, ktory chcem pouzit v projekte pri tempe napriklad 85 BPM. sampel si chcem nasekat a vlozit do FPC, aby som mohol pouzit midi klaves na spustanie. ale neviem, ako sa upravuje tempo samplu tak, aby sedelo s tempom projektu.
kto vie?
FL9 - zmena tempa samplu v FPC
- don corleone
Re: FL9 - zmena tempa samplu v FPC
Neni tato moznost v menu samplu? Ak nie, tak ho vloz do playlistu, tam to v menu urcite je. Inak preco nepouzijes slicer namiesto fpc?
ak sampel pretiahnes na slicex, sam sa ti nakraja aj stretchne na tempo... a mas ho namapovany na klavesy... nemusis robit vobec nic
- don corleone
moznost upravit tempo je aj v menu, aj v playliste. vtip je v tom, ze po naloudovani do FPC sa tempo zmeni na povodnu hodnotu. slicer som skusil, ale tam je ten isty problem. mozem robit co chcem, ale sampel si zije vlastnym zivotom.dusanmsk píše:Neni tato moznost v menu samplu? Ak nie, tak ho vloz do playlistu, tam to v menu urcite je. Inak preco nepouzijes slicer namiesto fpc?
nakraja sa a stretchne, ale asi na iny projekt ako moj.kexik píše:ak sampel pretiahnes na slicex, sam sa ti nakraja aj stretchne na tempo... a mas ho namapovany na klavesy... nemusis robit vobec nic
myslel som, ze by mohla byt chyba v zle nastrihanych samploch. ale ked ich vlozim ako celok priamo do playlistu a timestretchnem, tak sedia presne. takze netusim, co robim zle. netreba nieco nastavit v options?
Slicex predsa vygeneruje notovy zapis v patterne, takze je to na tempe povodneho samplu takmer nezavisle ( v horsom pripade pri velkych zmenach tempa to posobi neprirodzene ). Mozes este spravit to, ze das sampel do playlistu, stretchnes do tempa a exportnes ako novy sampel ( pripadne mozno staci make unique, neviem to z hlavy ) a az takto upraveny sampel das do sliceru, pripadne nakrajas v playliste a zoradis podla chuti. Nezabudni spravne nastavit sposob stretchovania vo vlastnostiach samplu ( resample, pro-transient, ... ).