Jak správne rozbehnut Re-wire s FL a Cubase...+MIDI vo FL7

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
Dr.Jajbolí

Jak správne rozbehnut Re-wire s FL a Cubase...+MIDI vo FL7

Příspěvek od Dr.Jajbolí »

Zdravím muzikantov :-) mám nejake tie otazocky ktore by mi dost ulahcili niektore veci...robim uz isty čas vo FL 7ke, ktora mi dost vyhovuje ale co sa MIDI tyka tak tom je jednoznacne Cubase lepsie-preto sa zacinam ucit v nom a pride mi v dost veciach podobny ale o nieco neprehladnejsi-je to samozrejme subjektivna zalezitost ale Fl mi pride o dost prehladnejsie a vsetko je tam akoby ´´viac po ruke´´ v cubase sa musim preklikavat vecami---...Zaujima ma ale par veci a to:
1: akym sposobom rozchodit a co vsetko sa da pouzitim rewire vytazit-xcel by som to pouizt naprioklad tak že, si v cubase pomocou rewire otvorim cely track vo FL a v cubase by som ho vedel prehravat a upravovat + dorabat midi stopy a master...ale aj ine serepetičky...
2:ako vo FL 7ke prevediem midi na audio -v cubase je to lahke ale myslim ze urcite to nejak pojde aj vo FL--
3:je mozne vo FL pouzivat HW synth s tym ze ked krutim knobmi ako su osc a dalsie unikatne zalezitosti HW tak mi to nezaznamenva v cubase no prob--je na tom FL naozaj tak blede s MIDI? to by ma mrzelo lebo inak mam tento DAW velmi rad :-) samozrejme nie som lama ako sa priraduje knobu funkcia z vsti-o to mi ale nejde...vopred ďaukjem odvažlivcovi sa do tychto odpovedi pustit :-))))

kexik

Příspěvek od kexik »

FL nevie sysex, cize ak sa pri krutenim knobmi nevysiela CC ale sysex (co dost casto), FL to nevie zaznamenat;
k prvej otazke, je blbost pouzivat s cubase rewire (ktory vie len stereo a ziadne midi), fruity ti pobezi v cubase ako vsti s 8 vystupmi. cize vsetko co chces urobit vo FL, urob vo FL, midi ovladanie hw a nahravanie audia z hw synthov rovno v cubase...

Dr.Jajbolí

Diky Kexik, ak teda xcem preniest z Fl track do Cubase, tak ako exportovany wav a potom na nom dorabat MIDI alebo ine zalezitosti, alebo je aj iny a lepsi sposob ako vyexportovat z Fl do Cubase track trebarz po kanaloch-to som skusal ale zazial zial nie moc uspesne...diky Inak je to skoda ze uz nezapracuju chlapici z Image-Line na poriadnej MIDI implementacii...

kexik

Příspěvek od kexik »

nie... v cubase si sprav midi stopu, prirad ju FL vsti, kliknutim otvor plugin, v nom otvor FL projekt a naroutuj jednotlive kanaly v mixeri do vst outputov

Dr.Jajbolí

OK, uz viem ako to myslis....len mi este pls porad ako naroutujem kanaly do mixeru v cubase...-ak som ta v tomto teda spravne pochopil...:-)

kexik

Příspěvek od kexik »

cubase nepoznam... ale predpokladam ze tam vidis nejake kanaly co sa volaju vst out a tie priradis nejakym insert busom na cubase mixe...
vo FL to vyzera podobne ako ked routujes kanal na hw out zvukovky a nie na master... v tom istom okienku vidis nie hw, ale vst out, ked FL bezi ako plugin
s cubase ti poradi mozno neural? ktosi tu takuto kombinaciu pouziva... ja pouzivam ciste FL, cele som to kedysi skusal s acidom, ked este FL nevedela prehravat video

Dr.Jajbolí

Pohram sa stym este dnes...dufam ze to vyriesim--inak nenapadlo ma ze by bolo lepsie pouzivat FL ako vst a nie s Rewire-za to kazdopadne diky--ulahcil si mi to teda dost..:-) inak vo FL ti nevadi to dost bídne MIDI? okrem toho mi tam vsetko vyhovuje a mam tento soft naozaj rad-ale to MIDI by teda mohli v dalsej verzii dotiahnut dalej...kazdopadne dakujem za rychle answers :-) jinak v jednom tvojom prispevku si sa dost presne vyjadril ohladne FL a cubas Ze Fl je detska hracka a vsetci su hrozne dospelí:-) toto je z praxe jak vyšité-tiež mam kamosa co presiel na cubase a robi teraz zo seba velkeho profika:-) tak ale aspon sa mam na com zasmiat :-)

kexik

Příspěvek od kexik »

ja tiez nie som ziadny profik ;)
midi podpora nie je biedna, okrem sysexu je tam vsetko. ja nemam ziadny hw synth, takze mi je to uprdele

Dr.Jajbolí

No ved prave-kontroler je vyrieseny OK ta je to velmi lahke si priradit kno bale ak ma clovek HW tak des bes brouci pavouci :-) INak ma napadlo-ako sa da spravit z MIDI audio stopa vo Fl-v cubase je to lahke ale ak xcem z hw nahrateho MIDI spravit audio aby som mohol HW pouzit este niekde inde tak neviem ako- vyexportovat mi to tiez nevyexportje wav-ko...

kexik

Příspěvek od kexik »

ako ze nahras z hw nejake midi a chces audio z toho hw? to predsa musis NAHRAT v realnom case... inak to nejde...

Dr.Jajbolí

jj v cubase to robim tak ze si spravim midi stopu a ked ju uz mam spravenu presne atak ako xcem-automazicaice a td a presne sedi do tracku tak si z toho spravim audio tak ze si vlozim auio kanal a dam nan solo a nahravam to do toho auio kanalu dz MIDI no a nieco podobne by som xcel mat aj vo FL aby som potom ako si nahram MIDI a doupravim vsetky zalezitosti tak by som ho xcel preniest do audia...vies ako to myslim...ze

kexik

Příspěvek od kexik »

no tak to si nastuduj v manuali ako sa vo FL nahrava audio... to sa mi tu fakt nechce cele vysvetlovat...

Odpovědět