Jeskola Buzz - ZNOVUZRODENIE LEGENDY
Re: Jeskola Buzz - ZNOVUZRODENIE LEGENDY
tiez by ma zaujimalo...
Zdarte,
jestli jste zkoušeli buzz build vyšší než 1150, tak doporučuju otestovat 1176, byla opravena chyba v memory leaku, taky je dobré aktualizovat drivery grafiky (buzz ted používá .NET a WPF).
Kdybyste nevěděli, kde začít, tak tady je jeden starší tutoriál: A ještě jeden pokec: ekral
* Nejaké balíčky existují, ale žádný není aktuální
jestli jste zkoušeli buzz build vyšší než 1150, tak doporučuju otestovat 1176, byla opravena chyba v memory leaku, taky je dobré aktualizovat drivery grafiky (buzz ted používá .NET a WPF).
V současné době bohužel ne*, zkusím dát něco dohromady, ale neslibuju to nastoproda sa niekde stiahnut komplet balik VSETKYCH generatorov/efektov ??

Kdybyste nevěděli, kde začít, tak tady je jeden starší tutoriál: A ještě jeden pokec: ekral
* Nejaké balíčky existují, ale žádný není aktuální
Zdarte,
posilam par novinek, byly opraveny zase nejake bugy a od verze 1190 je Buzz na .NET 4 RC. Polac oznamil, ze pripravuje novou verzi VST(i) loaderu. Balicek, ktery by naistaloval vsechny existujici pluginy ale jeste stale neexistuje.
Na co bych chtel ale predevsim upozornit, je tento vyborny 4-dilny tutorial THA Studio Session #1
Mejte se
Erik
posilam par novinek, byly opraveny zase nejake bugy a od verze 1190 je Buzz na .NET 4 RC. Polac oznamil, ze pripravuje novou verzi VST(i) loaderu. Balicek, ktery by naistaloval vsechny existujici pluginy ale jeste stale neexistuje.
Na co bych chtel ale predevsim upozornit, je tento vyborny 4-dilny tutorial THA Studio Session #1
Mejte se
Erik
čus buzz,dendy píše:da sa niekde stiahnut komplet balik VSETKYCH generatorov/efektov ??
Na adrese http://buzzmachines.com/getbuzz.php se dá stáhnout Recommended machine collection (167 mašin) a nebo Giant machine collection (636 mašin).
Doporučuju používat nejnovější buzz build.
Ty balíčky mašin jsou zabalené adresáře, takže stačí jen rozbalit soubory do stejných adresářů v adresáři, kde máte naistalovaný buzz. Nejsem si jistý, jestli ta kolekce obsahuje všechny knihovy, které některé pluginy potřebují (představte si, že instalujete 636 VST pluginů v jednom balíčku), kdyby něco nešlo, tak napište, podívali bysme se na to v čem je problém.
PS:
ještě přidávám video s jedním pěkným skinem a zajimavým zvukem (autorem je mute):
super .. dik za tip.. idem tahat a zaspominat na stare casy ked som chrlil v buzze jeden track za druhymekral píše: Na adrese http://buzzmachines.com/getbuzz.php se dá stáhnout Recommended machine collection (167 mašin) a nebo Giant machine collection (636 mašin).

Nezapomeň si stáhnout i nejnovejší verzi Polac VST Loaders (pvst_v1.1.10b6.zip):
http://www.xlutop.com/buzz/zip/beta/
Ale stejne jako v Reaperu, je dulezite nezapinat funkci Stop Process() On Silence pro NI Kontakt (nebo treba EZdrummer). Pvst umi krome Vst(i) taky DirectX, Psycle a LADSPA pluginy.
Skvely je Hamst3r-Index, kde jsou ty nejlepsi pluginy oznacene ++. Ale uplne nejvetsi bomba je, ze kdyz zacnes psat na klavesnici v Machine View, tak se ti zacnout vyhledavat pluginy a pak das jen enter a je to vlozene. Urcite vyzkousej i pattern XP a BTDsys peermachines (asi budou v tom balicku), treba s PeerLFO muzes modulovat pomoci LFO jakykoliv parametr.
http://www.xlutop.com/buzz/zip/beta/
Ale stejne jako v Reaperu, je dulezite nezapinat funkci Stop Process() On Silence pro NI Kontakt (nebo treba EZdrummer). Pvst umi krome Vst(i) taky DirectX, Psycle a LADSPA pluginy.
Skvely je Hamst3r-Index, kde jsou ty nejlepsi pluginy oznacene ++. Ale uplne nejvetsi bomba je, ze kdyz zacnes psat na klavesnici v Machine View, tak se ti zacnout vyhledavat pluginy a pak das jen enter a je to vlozene. Urcite vyzkousej i pattern XP a BTDsys peermachines (asi budou v tom balicku), treba s PeerLFO muzes modulovat pomoci LFO jakykoliv parametr.
no pohral som sa trosku.. zistil som ze som skoro nic nezabudol, ani klavesove skratky.. a zistil som ze uz to pre mna zdaleka nema to caro ako vtedy, nostalgia sa trosku dostavila ale uz by som v tom nechcel seriozne tvorit
... asi som uz inde ako v dobach ked som s tym zil.. ale tesi ma ze som bol jeden z prvych BUZZ uzivatelov, podarilo sa mi ho stiahnut asi tyzden po tom co bola vonku prva beta verzia, vtedy tam bol z generatorov tusim len primifun a jeskola bass
)

Tak jsem rad, ze jsi zavzpominaldendy píše:no pohral som sa trosku.. zistil som ze som skoro nic nezabudol, ani klavesove skratky.. a zistil som ze uz to pre mna zdaleka nema to caro ako vtedy, nostalgia sa trosku dostavila ale uz by som v tom nechcel seriozne tvorit... asi som uz inde ako v dobach ked som s tym zil.. ale tesi ma ze som bol jeden z prvych BUZZ uzivatelov, podarilo sa mi ho stiahnut asi tyzden po tom co bola vonku prva beta verzia, vtedy tam bol z generatorov tusim len primifun a jeskola bass
)

Otvaral som si nejake stare projekty v novom BUZZe.
Zda sa mi, ze zvuk je akoby frekvencne orezany a menej dynamicky - v porovnani so sucasnymi SW synthmi, ktore vyuzivam.
Pred niekolkymi rokmi, ked som ho aktivne pouzival som to nemal moznost rozoznat.
Da sa uz BUZZ zosynchronizovat s CS? Myslim tempo vratane automatizacie efektov a generatorov.
Zda sa mi, ze zvuk je akoby frekvencne orezany a menej dynamicky - v porovnani so sucasnymi SW synthmi, ktore vyuzivam.
Pred niekolkymi rokmi, ked som ho aktivne pouzival som to nemal moznost rozoznat.
Da sa uz BUZZ zosynchronizovat s CS? Myslim tempo vratane automatizacie efektov a generatorov.
Ahoj, posli nejakou ukazku, at se da to frekvecni orezani a dynamika objektivne zhodnotit. Idelani by bylo pouzit stejny VST plugin v buzzu a v jinem DAW a pak udelat porovnani. Pokud ovsem mluvis pouze o syntacich v buzzu, tak jasne, nektere jsou orezane a mene dynamicke, ale nektere (greenmilk, infector) jsou uplne nejlepsi. Stejne tak, nektere VST jsou frekvencne orezane a nektere maji mene dynamiky.boro píše:Otvaral som si nejake stare projekty v novom BUZZe.
Co se tyka sychronizace, ted nevim co je CS

Mej se
Erik