MIDI ovladanie Guitar Rigu pod hostom ?

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
rastis

MIDI ovladanie Guitar Rigu pod hostom ?

Příspěvek od rastis »

mam control pedal Behringer FCB 1010. ked sa zapne GR samostatne ako standalone, v setting sa nastavi MIDI in device a v kontrol potom vybere, aky efekt z GR chcem externe ovladat, je tam tlacitko "learn" - stlaci sa, zapedaluje sa s pedalom a GR si pamata, ze tym pedalom ma navoleny efekt ovladat. je to logicke, jednoduche a funguje to.

ked ovsem zapnem GR v multitracku ako VST plugin, nejde to. samozrejme v multitrack hoste mam MIDI in zadefinovane, no v samotnom GR uz samostatne MIDI settings nie je. po stlaceni "learn" GR ziadne MIDI ovladanie zvonku nevidi...

skusal som pod Vegas a Sonar.

neviete poradit ?

dik

kexik

Příspěvek od kexik »

musis pouzit midi mapping samotneho hostu. idealne taky host co ma midi learn, co napr. sonar je . pri vegase som si nie isty

rastis

Příspěvek od rastis »

super :) zostanme pri Sonare - skus konkretnejsie, ja som trochu pomaly :)

v com spociva princip ?

kexik

Příspěvek od kexik »

celkom vseobecne, host zachyti cudlik na vst, ktorym sa krutilo a cudlik na kontroleri, ktorym sa kruti a spoji si ich dohromady, presne ako ked guitar rig bezi standalone. ako sa to v sonare robi, neviem, akurat viem ze to sonar vie.

rastis

Příspěvek od rastis »

dobre - ako sa to robi v FL ? na vyskusanie ako take :)

vasek

Příspěvek od vasek »

no to je dobrá otázka. Dost jsem se s tím natrápil, ale kdysi se mi to podařilo v nějaké starší verzi sonaru rozchodit. Jestli jsem to pochopil dobře, tak audio plugin midi v Sonaru nepřijímá/nevysílá. Vtip je v tom, že se musí nakonfigurovat jako synth. Pak umí přijímat midi povely (a GR learnovat přes pravý tlačítko myši).
Konigurace se dělá v plugin manageru. No jo, ale ono je to tam nějaký pošahaný, např. KT drumtrigger se nechtěl nakonfigurovat jako synth (to je potřeba, aby vysílal midi). Takže pak to jde pořešit změnou v systémovým registru (viz návod ke KT drumtriggeru).
Anebo existuje nějaká lepší možnost, o které nevím :-)

kexik

Příspěvek od kexik »

vo FL pokrutis na plugine knoflikom, ides do laveho horneho rohu pluginu, kde pravou mysou rozbalis menu, kde je submenu last tweaked parameter, ides do neho, a tam je polozka link to controler. po kliknuti na nu sa otvori male okienko. v tom momente pohnes pozadovanym cudlikom na kontroleri, male okienko zmizne a knoflik je priradeny
alebo mozes pouzit v menu browse all parameters, to sa ti vsetky cudliky pluginu vylistuju v object browseri a tam mozes na ne klikat pravou mysou a z menu vyberat link to controler dialog. alebo mozes pouzit assign all parameters, ale to je crazy, to sa ti male okienko otvara donemoty az kym nepriradis zaradom vsetkym cudlikom pluginu nejaky kontroler, problem je ze nevies celkom presne v akom poradi ti naskakuju a ked stale krutis jednym cudlom tak sa ti postupne na ten jeden cudel namapuju vsetky parametre

vasek

Příspěvek od vasek »

Teď jsem si vzpomněl, že to jde vlastně i jednodušeji - vytvořit si ve stopě envelope pro daný parametr (např. wah position) a pak mu přiřadit midi. Chceš kvákat, ne? ;-)

rastis

Příspěvek od rastis »

vasek píše:Teď jsem si vzpomněl, že to jde vlastně i jednodušeji - vytvořit si ve stopě envelope pro daný parametr (např. wah position) a pak mu přiřadit midi. Chceš kvákat, ne? ;-)
ano - chcem kvakat :)

rastis

Příspěvek od rastis »

vasek píše:Teď jsem si vzpomněl, že to jde vlastně i jednodušeji - ... a pak mu přiřadit midi....
mam envelope v audio tracku. ako mu priradim midi ?

vasek

Příspěvek od vasek »

Nevím, ale nějak to jde. Zkusím na to doma mrknout.

rastis

Příspěvek od rastis »

dik

Odpovědět