MuLab + MUX

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
markuc

MuLab + MUX

Příspěvek od markuc »

Ne tak úplně novej program, kterej teď vyšel ve verzi 5. Je to podivná směs DAW s ambicemi do kategorie entry level, ale přitom s kompletně modulárním konceptem a hlavně pak s vlastním synťákem, kterej se jmenuje MUX. Ten je taky kompletně modulární a na letitá naléhání uživatelů je konečně k dispozici i jako VSTi, takže člověk už není závislej na používání MuLabu, kterej navíc neumí pracovat jako rewire slave.
Hlavní okno
Hlavní okno
... a jeho mudulární zobrazení, samozřejmě kompletně editovatelné
... a jeho mudulární zobrazení, samozřejmě kompletně editovatelné
Panel Basic synth je jakýmsi dálkovým ovládáním Polysynthu s prvky, které si sami přetažením definujete, může obsahovat cokoli
Panel Basic synth je jakýmsi dálkovým ovládáním Polysynthu s prvky, které si sami přetažením definujete, může obsahovat cokoli

markuc

Re: MuLab + MUX

Příspěvek od markuc »

jen jiná podoba panelu Basic synth
jen jiná podoba panelu Basic synth
Tady už je kompletní struktura Polysynthu s konkrétním patchem
Tady už je kompletní struktura Polysynthu s konkrétním patchem
Okno oscilátoru, jeho průběhy lze tahat z firemní banky, z jakékoli jiné banky nebo taky kreslit myší
Okno oscilátoru, jeho průběhy lze tahat z firemní banky, z jakékoli jiné banky nebo taky kreslit myší

markuc

Příspěvek od markuc »

Okno multipoint envelope, kompletní editace myší
Okno multipoint envelope, kompletní editace myší
Okno sample playeru, je buď takto jednoduchý, nebo jako multisampler s možností velocity layerů a všeho možného
Okno sample playeru, je buď takto jednoduchý, nebo jako multisampler s možností velocity layerů a všeho možného
Okno filtrů
Okno filtrů

markuc

Příspěvek od markuc »

Okno MDrum, jeho pravá část je k dispozici i jako modul v MUXu
Okno MDrum, jeho pravá část je k dispozici i jako modul v MUXu
Okno MuSynth
Okno MuSynth

Z obrázků lze mnohé vidět a vyčíst. Pokud by vás to zajímalo hlouběji, stáhněte MuLab free ze stránek developera

Můj dojem ? MuLab jako DAW toho moc neumí, zejména pro práci s audiem, nabízí však alespoň příjemnou možnost zvolit v preferencích externí audio editor a dvojklikem na audio take si v něm soubor otevřít. Práce s MIDI je vlastně docela v pohodě. Pro moji logiku je ta celková jednoduchost chvílemi taková jiná, takže vlastně složitější, ale když už to potom víte, je to v pohodě. Celá koncepce mohutně podporuje drag and drop, takže např. přesunete jakejkoli parametr z té hlubší struktury Polysynthu do okna stop a hned máte od tohoto parametru stopu pro jeho automatizaci atd.
MUX mě zaujal zvukem, je plnej a nic v něm nechybí, žádný bzučivý VSTi, jak jsme zvyklí mnohde jinde. Filtry zní taky dobře a když to přeženete s rezonancí, je to hned slyšet v monitorech, ale nijak ošklivě, prostě jen moc. Jako další klad bych uvedl až neuvěřitelnou zvukovou rozmanitost, ale ta je do značné míry dána tou modulární koncepcí, takže vás možná nepřekvapí. Lezou z toho se ctí rádobyanalogové zvuky stejně, jako různé ethno barvy, u kterých máte podezření, že je má na svědomí sampler.
Vyzkoušejte, uvidíte a napište, už jsem psal jinde, že mě zajímá názor ostatních hlavně na ten MUX a jeho zvuk.

edit : tak ještě snad ten jejich web : http://www.mutools.com

markuc

Příspěvek od markuc »

Ještě bych dodal velmi důležitou informaci a tou je podpora VST a možnost kombinovat v modulární struktuře libovolná VST s prvky MUXu :D

romkrom

Příspěvek od romkrom »

Já jsem MuLab objevil až ve verzi 6 a jsem z něj unešený. Vyhovuje mému způsobu uvažování a má určitě velký potenciál co se budoucnosti a vývoje týče. Potěší i to že je portable, mluví to o kvalitě programátora. Ableton, Bitwig, FLStudio, Cakewalk a jiné progamy jsem zahodil. S MuLabem se s trochou šikovnosti dá dělat vše co já potřebuju. V jednoduchosti je prostě síla :-)

markuc

Příspěvek od markuc »

Tak po dvou letech přeci jen nějaká odpověď ...

MuLab asi moc místních zajímat nebude, je to prostě jednoduchej DAW, ale MUX bych velmi doporučil pozornosti všech !

Odpovědět