nahravani MIDI v Abletonu

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
romano

nahravani MIDI v Abletonu

Příspěvek od romano »

čau mozna se vam to bude zdat divne ze se takhle ptam ale jsem uplny zacatecnik.
pracuji v Live5.2 a chtel bych docilit aby nahraný midi clip mel v sobe ulozena data o zvuku v kterem jsem ho nahraval.Aby se pak vzdy automaticky priradil v synthu k danemu patchi.Nejspis je potreba pred nahravanim midi do sw zaslat inicializacni zpravu sysx.Muj keyboard UF 5 mi nabizi tri kompatibilni pro GM,XG,GS nevim ktere z nich Live podporuje.Zkousel jsem vsechny ale nejspis delam neco spatne.Volne stazitelne midi z netu si vzdy nasli ten spravny zvuk.Mozna se ptam na uplnou blbost nevim zda by nebylo lepsi to hned prevest do audia, a nadale zpracovavat a efectovat jako audio signal.Ale pripada mi ze v midi mam vic moznosti hraji si hlavne v Korg Legacy.
Nasel jsem si par clanku o praci s midi, ale jsem osoba ktere nahradi jedno "lopatacke" vysvetleni, deset clanku.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Jestli ti de o to aby ti hral midi clip vzdy s urci zvukem, presetem, tak musis na tom midi clipu nastavit program takovy jaki si pouzil kdyz si ten midi clip nahraval. Proste musis pouzit program change...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2romano: jinými slovy to chce víc si prostudovat problematiku MIDI, když už se s tím chceš zabývat.

P.

romano

Příspěvek od romano »

ekeaze:takze si ten clip pojmenuju treba cislem toho urciteho nastroje v dane bance.a pak si vyhledam dany zvuk.chapu to spravne?proste to nejde aby to bylo automaticky zadano v tom clipu,stope? je treba pri zasilani sysx zprav udelat nejaky zvlastni ukon nebo ukaze mi to nekde?Jde mi vlastne o to mit pri hrani live v jednom kanale naskladane vice clipu neboli stop a s prepinanim stop by se menily i presety.

pavlii:diky za tve clanky o tvorbe hudby na pc

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

V abletonu nahrajest si midi clip, pak na nej dvakrat kliknes, dole v obrazovce se ti ten clip otevre a tam v okne Notes mas pod sebou tempo toho clipu pod nim je BANK , SUB-BANK a PROGRAM a to je to co ty music nastavit .... takze nahrajes clip na syntaku mas nejaky program se zvukem napr. cislo 23, tak tohle cislo priradis tomu clipu " PROGRAM 23 " ... Pak by se ti pri prepnuti na jiny clipy meli programy prepinat.... Je mozny ze u nejakych SW syntaku to nebude fungovat, protoze to nepodporujou...
V manualu to najdes pod The Notes Box, Bank and Program Change

romano

Příspěvek od romano »

ekeaze:neco takoveho jsem potreboval slyset, díky.Hned jak se k tomu dnes dostanu hned to zkousim.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2romano: není zač. Jen na omluvu mojí možná strohé odpovědi: konkrétnější jsem nemohl být díky Abletonu, páč ho vůbec neznám.

P.

Odpovědět