čau mozna se vam to bude zdat divne ze se takhle ptam ale jsem uplny zacatecnik.
pracuji v Live5.2 a chtel bych docilit aby nahraný midi clip mel v sobe ulozena data o zvuku v kterem jsem ho nahraval.Aby se pak vzdy automaticky priradil v synthu k danemu patchi.Nejspis je potreba pred nahravanim midi do sw zaslat inicializacni zpravu sysx.Muj keyboard UF 5 mi nabizi tri kompatibilni pro GM,XG,GS nevim ktere z nich Live podporuje.Zkousel jsem vsechny ale nejspis delam neco spatne.Volne stazitelne midi z netu si vzdy nasli ten spravny zvuk.Mozna se ptam na uplnou blbost nevim zda by nebylo lepsi to hned prevest do audia, a nadale zpracovavat a efectovat jako audio signal.Ale pripada mi ze v midi mam vic moznosti hraji si hlavne v Korg Legacy.
Nasel jsem si par clanku o praci s midi, ale jsem osoba ktere nahradi jedno "lopatacke" vysvetleni, deset clanku.
nahravani MIDI v Abletonu
ekeaze:takze si ten clip pojmenuju treba cislem toho urciteho nastroje v dane bance.a pak si vyhledam dany zvuk.chapu to spravne?proste to nejde aby to bylo automaticky zadano v tom clipu,stope? je treba pri zasilani sysx zprav udelat nejaky zvlastni ukon nebo ukaze mi to nekde?Jde mi vlastne o to mit pri hrani live v jednom kanale naskladane vice clipu neboli stop a s prepinanim stop by se menily i presety.
pavlii:diky za tve clanky o tvorbe hudby na pc
pavlii:diky za tve clanky o tvorbe hudby na pc
V abletonu nahrajest si midi clip, pak na nej dvakrat kliknes, dole v obrazovce se ti ten clip otevre a tam v okne Notes mas pod sebou tempo toho clipu pod nim je BANK , SUB-BANK a PROGRAM a to je to co ty music nastavit .... takze nahrajes clip na syntaku mas nejaky program se zvukem napr. cislo 23, tak tohle cislo priradis tomu clipu " PROGRAM 23 " ... Pak by se ti pri prepnuti na jiny clipy meli programy prepinat.... Je mozny ze u nejakych SW syntaku to nebude fungovat, protoze to nepodporujou...
V manualu to najdes pod The Notes Box, Bank and Program Change
V manualu to najdes pod The Notes Box, Bank and Program Change