Reason 6.5 - co vy na to ?

Trackery, Reason, FL Studio...
bassline

Reason 6.5 - co vy na to ?

Příspěvek od bassline »

--

Tak co hovorite na najnovsiu verziu Reasona ?

Som celkom prekvapeny, kam sa tento soft dostal. Pred verziou 6 som tomu uz nedaval ziadne nadeje, ale dnes sa asi definitivne mozme zhodnut na tom, ze ten papierovy/digitalne zrnity zvuk je uz definitivne prec.

Hral som sa s demom 6.5 a musim uznat ze Reason dostal ,,novy dych''. Nove nastroje, vylepseny zvuk, super flexibilna expandovana soundbanka...Opat sa mi Reason javi ako velmi inspirativne hudobne prostredie s obrovskou paletou zvukov. Zase ma to bavi :). Klobuk dolu, Propellerheads to maju dost premyslene a vedia co robia. Je to velmi pekny produkt a podla mna sa im tentokrat uz naozaj podarilo dostat Reason na vyssi level.

Skoda, ze v deme sa nedaju pouzivat Rack Extensions. Asponze niekore extensions maju zvukove ukazky na webe.

Ten koncept Reasonu je skvely. Vpodstate na svete neexistuje ziadna konkurencia takehoto all-in-one vyspeleho riesenia pre tvorbu hudby na PC.

Predpokladam, ze skor ci neskor sa objavi v Reasone aj MIDI OUT. Asi by nebolo proti ich filozofii ak by sa napriklad cez Matrix sekvencer dal ovladat aj externy synth :)...Ved nakoniec tam dali aj ten Audio IN a live sampling :).

Ak by aktualne Reason uz mal MIDI out, tak by som naozaj vahal upgradovat zo 4 na 6.5. To je ale fakt otazka na zamyslenie. Za ten cas co som od Reasonu odisiel, dost komfortne som si prisposobil sekvencer V Reaperovi a velmi sa mi nechce vzdat tohto pohodlia. Na druhu stranu, Reason 6.5 prinasa kopec novej inspiracie pre tvorbu :).

--

dc98

Re: Reason 6.5 - co vy na to ?

Příspěvek od dc98 »

No já sem taky na čas odešel od Reasonu. Ale zase jsem se od verze 6 vrátil... a fakt nelituju. A to, co teď udělali s Rack Extensions je myslím správnýn a logický krok, jinak by neměli šanci na trhu do budoucna. Ona uzavřená platforma má vždy něco do sebe (stabilita atd.) ale bohužel spousty limitací. Tímhle krokem zase trošku ukázali, že to myslej vážně. Zvuk se od v6 hodně změnil a připadá mi fakt už lepší "uvěřitelnější". Nástroje, FXs, Mixák, Audio In atd. to vše jen k dobru věci a podle mě hodně dobré. Ano budou se vést diskuze a vždy se bude porovnávat s ostatníma, ale přeci jenom, já sem Reason sledoval od první verze a mám k němu nějaký takový ochranářský vztah, takže uvidíme co klucí budou vymýšlet do budoucna. Snad bude hodně Rack Ext. !

Axerathix

Příspěvek od Axerathix »

mne sa praveze ten Rack Ext. nepozdava. Keby bola moznost zakupenim nejakeho VSTi dostat aj rack extension verziu, tak v pohode, ale obavam sa ze to tak nebude. Cize ak uz mam alebo si kupim nejake VSTi, tak si budem musiet zvlast zakupit aj R.E. ak to chcem pouzivat v Reasone, alebo naopak.

soimmo_two

Příspěvek od soimmo_two »

Po vyzkoušení dema Reasonu 6.5 musím konstatovat, že je to pro mě pořád nepoužitelná hra na studio. Příliš komplikovaná a nepraktická. Stejně jako 3.5ka, kterou si ještě pamatuju. Rozhodně to není nijak unikátní ani ojedinělé all-in-one řešení. Unikátní na tom je, že se stále drží své filozofie: styl a kabát je důležitější než funkčnost. Pomalu ale povolují směrem k ostatním "dospělým" DAW. Ještě nahradit ten velký analogový pult něčím malým, kompaktním a funkčním, zrušit ten stylový rack a přidat MIDI OUT a možná to bude použitelné. Jen můj pohled na věc, nic víc.
Jirka Štolfa

soimmo_two

no a lupu k tomu neprodávají ? :-)
Jirka Štolfa

dendy

Příspěvek od dendy »

haha.. to je ten novy macbook s retinou, zrejme tam ma nastavene to sialene rozlisenie 2880 x daco ..

CliffhAnger

Příspěvek od CliffhAnger »

Mě se na Reasonu do verze 5 vždycky právě líbilo jak byl pro mě přehlednej a logicky uspořádanej, ale včera sem zkusil tu novou verzi a už je to stejný jak se všema ostatníma dawkama. Prostě všeho moc že se to na obrazovku nevejde a sem z toho akorát věčně zmatenej, prostě MPC + Chainer na komponování stále bez konkurence u mě:). Jediný co se mi oproti 5. verzi líbí víc je sound, mnohem větší prostor teď, je to opravdu znát.

soimmo_two

No abych nebyl úplně kritik kritická, tak to co jste uváděli jako hlavní bezkonkurenční rys Reasonu (modulární prostředí), se mi docela líbí. Myslím že to může vést k zajímavým výsledkům. Háček je ovšem v tom, že jenom kvůli tomu si kupovat program za 400EUR je trochu přeháňka. Možná se měli vydat druhou cestou. Něco jako Reaktor. VST a AU plugin, který si rozběhnu v pořádné DAW. Já vím, že je tu ReWire, ale ta cena je prostě příliš vysoká a platím i za něco co bych nikdy nevyužil. Každopádně už chápu o čem to je. Díky.
Jirka Štolfa

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

takovy modularni daw tu jsou, zajimava je plogue bidule, neco na ten zpusob umi energyXT. ale jsou to uz moc 'programatorsky' navrzeny prostredi. stejne jako skladat si nastroje v reaktoru. podle me jde hlavne o UX a schopnost presne strefit rovnovahu mezi modularitou a skalovatelosti, a zamernou omezenosti a zjednodusenim. v tom se reason urcite strefil mnoha lidem do noty (sic), i kdyz me osobne to neba.

bassline

Příspěvek od bassline »

--

Tak uz tu mame dalsi instrument ako Rack Extensions, Predator-RE:

Obrázek

Obrázek

http://shop.propellerheads.se/product/p ... nstrument/

--

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Preboha, on sa Reason este stale nezbavil tej uchylnej zmeti kablov?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ale ved to je ta hlavna zaujimavost na nom .. uz by to nebol reason , keby sa toho zbavil ..

dendy

Příspěvek od dendy »

parada predator v reasone ... no to ze sa otvorili third party pluginom bol VELKY posun pre reason ...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Pytkin píše:ale ved to je ta hlavna zaujimavost na nom .. uz by to nebol reason , keby sa toho zbavil ..
jo, to je na nom to najlepsie, a neni nad to si v reasone pokablovat hw. krasne sa s tym da experimentovat

Odpovědět