Když jsem si poprvé otevřel stažené demo (poté, co jsem si dva dny s panem Jeremym dopisoval a řešili jsme, proč mi nejedou plug-iny, aby mi nakonec pan Jeremy poslal upgrade Metra s omluvou a slibem slevy v případě, že bych se rozhodl si Metro koupit), myslel jsem, že si někdo ze mě a z celého světa dělá legraci. Totálně retro GUI celé aplikace a moje neschopnost na základě intuice na cokoli přijít - ovšem to samé jsem zažil se zmíněným Digital Performerem, ty americké softy mají fakt jinou logiku. Ovšem po několika dnech musím uznat, že program má sakra něco do sebe a spoustu zvláštností, které jinde hned tak neuvidíte a které mohou při práci hodně pomáhat. Ale hlavně - a teď trocha osobních pocitů - má Metro neuvěřitelné kouzlo. Podrobnosti a demo najdete na http://www.sagantech.biz/, snad jen ve zkratce - program podporuje na Macu VST i AU, podpora je bezchybná. Nově existuje Windows verze, mám pocit, že v beta stádiu, tu jsem nezkoušel. Hlavní a prvotní deviza spočívá v neuvěřitelně nízké náročnosti na výkon, klidně si můžete buffer na zvukovce sundat na polovinu a budete fungovat