Sidechain komprese v FL studiu

Trackery, Reason, FL Studio...
toxin

Sidechain komprese v FL studiu

Příspěvek od toxin »

čau
Především není to z mé hlavy ale funguje to tak proč to sem nedát třeba se to někomu bude hodit.

Jdeme na to :wink:

-budeme potřebovat dva paterny do jednoho umístíme bassu a do druhého kopák

-base přiřadíme dejme tomu FX1 a kopáku FX2

-Na FX2 (kopák) pověsíme peak kontroler

-U FX1 (basa) poklikáme pravým myšítkem na levou basovou šavli u toho malého 3 pásmového grafického EQ a dáme link to controller a v prostředním oknu s názvem internal controler nastavíme peak a potvrdíme accept.

-Vrátíme se k FX2(kopák) k peak controleru ten obsahuje v horní části 4 položky BASE , VOL , TNS , DEC

BASE - na 50% tím nastavíme 0dB na tom EQ
VOL - dle libosti podle toho jak moc chceme basu ztišovat při úderu kicku
TNS - je křivka která ovlivňuje jak rychle má peak controler zabrat (attack).
DEC - je to rychlost s jakou se má daná šavle vrátit na výchozí hodnotu BASE

PS:nezapomenout u peak kontroleru odškrtnout MUTE
Naposledy upravil(a) toxin dne 08 zář 2008 12:37, celkem upraveno 1 x.

wire

Příspěvek od wire »

ja to teda nedelam na eq... to me prijde dost zvlastni... ja tim peakem ridim savli ve fruity balance...
jinak v principu souhlasim:)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

dobry je, ze se da ovladat vsechno, casto treba klicuju kopakem dylku verbu atp. jeste je dulezity, ze udaje hlasitosti odecteny z peak controlleru se daji prohnat nejakou rovnici -- daji se invertovat, vynasobit urcitym pomerem a tak dal.

toxin

Příspěvek od toxin »

wire:
No mě to právě příjde logičtější udělat to takhle když máš třeba nějákou basu která hraje hodně středů vyfiltrovat jí rozumně jenom v bassovým spektru abys udělal místo kopáku...tot můj lajcký názor

wire

Příspěvek od wire »

Brooklyn / juanita juarez píše:dobry je, ze se da ovladat vsechno, casto treba klicuju kopakem dylku verbu atp. jeste je dulezity, ze udaje hlasitosti odecteny z peak controlleru se daji prohnat nejakou rovnici -- daji se invertovat, vynasobit urcitym pomerem a tak dal.
jj ty rovnice jsou uplne super...
peak controler pouzivam fakt hodne... nebo i ten keyboard controler... s timhle se daj delat super tricky :o)

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

toxin: takze to neni klasicka sidechain compresse s pouzitim sd compressoru? a de to ve FL s normalnim sd compressorem?

toxin

Příspěvek od toxin »

ne není ale řekl bych že se tím můžeš přiblížit téměř stejnému výsledku.

právě já o žádném takovém kompresoru nevím nějáký typ?

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

dobrej rychlej SD compressor je od Kjaerhus GUP-1, pak od Sonalksis ma myslim sidechain...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

ekeaze píše:toxin: takze to neni klasicka sidechain compresse s pouzitim sd compressoru? a de to ve FL s normalnim sd compressorem?
je to klasicka sc komprese, kdyz to namapujes na kompresor (resp. volume slider, resp. nejakej gainer plugin).

organic

Příspěvek od organic »

o cem to tu kua mluvite?? sem uplne mimo misu... eh, ale fls pouzivam, toz muzete tu nekdo popsat na CO se to dela, mam fl8 a to o cem tu mluvite sem jeste neslysel.. zkusim to tu jeste prolezt esi se nedovim jinde, ale prosim pro jednoho blba jeste jednou a pomaleji.. diky
when i´m stoned i´m thinkin' in music...

http://www.myspace.com/organick1 , http://www.djbank.eu/organic

toxin

Příspěvek od toxin »

dá se tím řešit klasickej problém kopák vs basa ,kdy kopákem ovlivňuješ hlasitost basy když se ti frekvenčně krijí.však si to vyzkoušej :wink:

toxin

Příspěvek od toxin »

ekeaze píše:dobrej rychlej SD compressor je od Kjaerhus GUP-1, pak od Sonalksis ma myslim sidechain...
zkoušel jsem ten první zmiňovaný ale z toho ovládání jsem byl totální papuč nepřišel jsm na to jak do vstupu toho kompresoru přivést ten kopák...

delay

Příspěvek od delay »

Toxin: A nemáš ten postup přesně opačně... Takhle basa vyruší kopák (???), v případě opačného postupu kopák basu.
Mě se tímhle způsobem prostě uplně vytratí linka instrumentu, na kterej peak pověsím... Udělá to sice pěknej kopák nebo basu, ale...

toxin

Příspěvek od toxin »

nee záleží jak otočíš tím vol poťákem u toho peak kontroleru můžeš basu zesilovat i ztlumovat teď jsem to zkoušel ještě jednou a funguje to.

toxin

Příspěvek od toxin »

tady je prosjekt kde to je udělaný s plochou a hajtkou je je to udělaný jak s volume poťákem tak EQ (použitej syntrus a interní hajtka)

http://uloz.to/733813/ukazka.flp

Odpovědět