Vytvorenie úplne prázdneho patternu v FL 5
- don corleone
Vytvorenie úplne prázdneho patternu v FL 5
Ako sa v Fl vytvorí nový pattern? Popíšem situáciu- v prvom patterne si vytvorím bicie a do playlistu ich dám ako pattern 1- bície. Do patternu 2 si napíšem basa, ale keď to tohto patternu vložím nejaký sampel, automaticky sa mi vloží aj do toho prvého patternu. Tým pádom sa mi bicie vymažú. Vie niekto, čo robím blbo?
- don corleone
no hej, to je riešenie. Ale tam sa vážne nedá vytvoriť čistý pattern? Lebo napríklad včera som sa dostal do nepríjemnej situácie: v skladbe som mal bície a v jednom úseku som chcel urobiť malý prechod so zmenou tempa. Prechod som síce urobil, ale ten sa samozrejme nakopíroval automaticky do celej skladby, čo je blbé. Čo s tým?
- don corleone
nejde. zas sa mi tým pádom prepíše ten pôvodný pattern. Neviem, či som sa vyjadril zrozumiteľne. Chcem proste dosiahnuť toto- aby som mal v patterne BICIE len bicie a v patterne BASA len basu. Keď do patternu BICIE vložím basu, mám ju automaticky aj v patterne BASA. Ale ja by som v patterne BICIE chcel mať len bicie, ŽIADNU basu. ako to robíte vy?
- don corleone
nejde. zas sa mi tým pádom prepíše ten pôvodný pattern. Neviem, či som sa vyjadril zrozumiteľne. Chcem proste dosiahnuť toto- aby som mal v patterne BICIE len bicie a v patterne BASA len basu. Keď do patternu BICIE vložím basu, mám ju automaticky aj v patterne BASA. Ale ja by som v patterne BICIE chcel mať len bicie, ŽIADNU basu. ako to robíte vy?
Kmotre, ak som Ta dobre pochopil, tak riesis, aby si mohol mat v jednom a tom istom channely v roznych patternoch rozne sample alebo pluginy . V rychlosti som mrkol FL a mam pocit, ze to nejde. Ak je skratka v jednom channely napr. kopak, bude v tom istom channely ten kopak vo vsetkych paternoch.
Ako problem by som to nevidel, vsak tych channelov si tam mozes pridat lubovolne a nemas predsa potrebu mat v nich v roznych patternoch rozne veci. Alebo nechapem ?
Ako problem by som to nevidel, vsak tych channelov si tam mozes pridat lubovolne a nemas predsa potrebu mat v nich v roznych patternoch rozne veci. Alebo nechapem ?
- don corleone