Vytvorenie úplne prázdneho patternu v FL 5

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
don corleone

Vytvorenie úplne prázdneho patternu v FL 5

Příspěvek od don corleone »

Ako sa v Fl vytvorí nový pattern? Popíšem situáciu- v prvom patterne si vytvorím bicie a do playlistu ich dám ako pattern 1- bície. Do patternu 2 si napíšem basa, ale keď to tohto patternu vložím nejaký sampel, automaticky sa mi vloží aj do toho prvého patternu. Tým pádom sa mi bicie vymažú. Vie niekto, čo robím blbo?

Dante

Příspěvek od Dante »

tak možná nekopíruj celý patern, ale jenom jeden kanál ne? protože když zkopíruješ celý pattern, kde je např. ta basa jen v jednom kanálu a ostatní jsou prázdné, tak při vložení on vloží i ty prázdné kanály a přemaže ti to co tam máš...

don corleone

no hej, to je riešenie. Ale tam sa vážne nedá vytvoriť čistý pattern? Lebo napríklad včera som sa dostal do nepríjemnej situácie: v skladbe som mal bície a v jednom úseku som chcel urobiť malý prechod so zmenou tempa. Prechod som síce urobil, ale ten sa samozrejme nakopíroval automaticky do celej skladby, čo je blbé. Čo s tým?

Dante

Příspěvek od Dante »

s tim už ti asi neporadím - já nepoužívám vůbec kopírování celých paternů, kopíruju vždycky jenom jeden kanál, protože v paternu mám většinou jenom ten jeden kanál...navíc ani moc nechápu tuhle tvojí novou otázku...

kexik

Příspěvek od kexik »

add new channel -> audio clip

don corleone

nejde. zas sa mi tým pádom prepíše ten pôvodný pattern. Neviem, či som sa vyjadril zrozumiteľne. Chcem proste dosiahnuť toto- aby som mal v patterne BICIE len bicie a v patterne BASA len basu. Keď do patternu BICIE vložím basu, mám ju automaticky aj v patterne BASA. Ale ja by som v patterne BICIE chcel mať len bicie, ŽIADNU basu. ako to robíte vy?

don corleone

nejde. zas sa mi tým pádom prepíše ten pôvodný pattern. Neviem, či som sa vyjadril zrozumiteľne. Chcem proste dosiahnuť toto- aby som mal v patterne BICIE len bicie a v patterne BASA len basu. Keď do patternu BICIE vložím basu, mám ju automaticky aj v patterne BASA. Ale ja by som v patterne BICIE chcel mať len bicie, ŽIADNU basu. ako to robíte vy?

rastis

Příspěvek od rastis »

Kmotre, ak som Ta dobre pochopil, tak riesis, aby si mohol mat v jednom a tom istom channely v roznych patternoch rozne sample alebo pluginy . V rychlosti som mrkol FL a mam pocit, ze to nejde. Ak je skratka v jednom channely napr. kopak, bude v tom istom channely ten kopak vo vsetkych paternoch.

Ako problem by som to nevidel, vsak tych channelov si tam mozes pridat lubovolne a nemas predsa potrebu mat v nich v roznych patternoch rozne veci. Alebo nechapem ?

don corleone

Zdar Rastis, GPC rulez! Pochopil si dobre- lenže keď budem chcieť urobiť nejaký prechod alebo proste zmenu v bícich(alebo hocičom), ako na to? Keď prepíšem pôvodný pattern a vložím ho do step sequencera, tak FL automaticky prepíše pattern v CELEJ skladbe, nie len v tom KONKRÉTNOM úseku. :(

rastis

Příspěvek od rastis »

No ja tu nie som za FL experta, ale ked budes chcet porobit nejake brejky s inymi zvukmi, tak si sprav nove channely iba na tie brejky a tie povodne chanely s povodnymi samplami nemen.

Odpovědět