Ako na live hranie?
Ako na live hranie?
Chcel by som v blizkej buducnosti zacat makat na takom post-industrialnom projektiku. Momentalne mi v tom nebrani nic, ale chcel by som to mat vysporiadane tak, ze ak to bude zniet zmysluplne tak sa to bude hrat aj s bubenikom a vokalistom nazivo.. takze rozhodne to nechcem potom pustat iba hotove z playera a tu mi nieje jasne ako a cez co by bolo najlepsie hrat nazivo takuto vec zlozenu z:
- bici zaklad - snare, kopak, hihat a par plechov v addictive drums
- elektronicke bicie podporujuce a prepletajuce bici zaklad
- synth plochy
- obcasna skreslena gitara
- basova plocha
- synth, ruchy a dalsie zvuky
Takze ako by to bolo najlepsie riesit... mat jeden syntak a jeden midi controller ktorym by som ovladal projekt v PC a na syntaku by som hraval niektore linky? Nic ine ma nenapada..
- bici zaklad - snare, kopak, hihat a par plechov v addictive drums
- elektronicke bicie podporujuce a prepletajuce bici zaklad
- synth plochy
- obcasna skreslena gitara
- basova plocha
- synth, ruchy a dalsie zvuky
Takze ako by to bolo najlepsie riesit... mat jeden syntak a jeden midi controller ktorym by som ovladal projekt v PC a na syntaku by som hraval niektore linky? Nic ine ma nenapada..
Naposledy upravil(a) Krtko dne 15 úno 2011 16:50, celkem upraveno 1 x.
Re: Ako na live hranie electronici?
upne z toho postu nerozumiem ako chces mat poriesene bicie, klasicke (skopky) bicie + pady alebo iba pady (ked pises o addictive drums)
"klasicke" bicie by boli naprogramovane v addictive drums a zmiesane do jednej stopy, ktora by sa v pripade ze by boli tie bicie hrane na zivo proste mutla.. ale to nieje az take dolezite. Pady by tvorili dalsiu osobitnu vrstvu. Nieco na styl noveho SP http://www.youtube.com/watch?v=TvZJNAmq8wI
len samozrejme s prihliadnutim na to, ze si nebudem kupovat X synthov, ale nech to je co najjednoduchsie.
len samozrejme s prihliadnutim na to, ze si nebudem kupovat X synthov, ale nech to je co najjednoduchsie.
nema smysl to delat slozite. bubenikovi klik, podklad v projektu do jedny stopy, zbytek hrat zive
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
aky zmysel to ma u 99% podobnych projektov, ked to hraju na zivo a nepustaju len podklad? Minimalne kvoli tomu, ze sa tym chcem zaoberat, takze tam vela zabavy pri kliknuti na play podkladu by som si neuzil..
ableton live a zvukovku s viac vystupmi.
podklad urobit do viacc stop, idealne je urobit bubenikovi iny submix (vycisteny od zbytocnych hovadin) s clickom alebo bez clicku, podla toho ako radsej hra.
nepotrebujes ani synt, staci masterkeyboard, synty mozes hrat kludne z abletonu, je to dost prakticke, aspon si predmixujes hlasitosti a nebude ti to lietat.
a nemusis vlacit milion veci
zase na druhej strane hw synt (najme real analog) obohati velmi sound v PA, interne synthy sa az tak nepresadia
este je fajn naroutovat tracky z abletonu do ruoznych vystupov (zvlast basy, rytmiku, vatu, solove nastroje) a pouzivat HW mixpult, ale to uz je trochu financne aj priestorovo narocnejsie,
podklad urobit do viacc stop, idealne je urobit bubenikovi iny submix (vycisteny od zbytocnych hovadin) s clickom alebo bez clicku, podla toho ako radsej hra.
nepotrebujes ani synt, staci masterkeyboard, synty mozes hrat kludne z abletonu, je to dost prakticke, aspon si predmixujes hlasitosti a nebude ti to lietat.
a nemusis vlacit milion veci
zase na druhej strane hw synt (najme real analog) obohati velmi sound v PA, interne synthy sa az tak nepresadia
este je fajn naroutovat tracky z abletonu do ruoznych vystupov (zvlast basy, rytmiku, vatu, solove nastroje) a pouzivat HW mixpult, ale to uz je trochu financne aj priestorovo narocnejsie,
pady mozu byt tiez triggerovane z abletonu, plati to iste ako u synthov... ja osobne ale nech som to mixoval akokolvek, tie pady nejako nemali energiu, znelo to proste ako playback aj ked to bolo hrane live... ale mozno som to len nedokazal dobre mixnut. dalsia vyhoda abletonu je jednoducha synchronizacia s pripadnou videoprojekciou
masterkeyboard myslis klasicky midi keyboard, s ktorym by sa hralo cez SW synthy v abletone? To by bolo fajn, hlavne podstatne lacnejsie jak kupovat HW synth. Ako myslis ze pady triggerovane z abletonu? Neviem, je tam dovod preco pady nepustat so zvyskom klasickeho podkladu? A ako by sa ovladal podklad z abletonu?
ano, akykolvek master keyboard, idealne aj s kontrolermi...v podstate v abletone si mozes namapovat na dobry masterkeyboard vsetko... okrem klasickeho hrania na synthoch efektovanie trackov, mute/solo, equalizaciu, poziciu v tracku proste cokolvek...
pady som myslel tak, ze ak planujes pouzivel nazivo aj elektronicke bicie(pady), nepotrebujes zvukovy modul, a aj pady mozu ist z abletonu...(samozrejme potrebujes nejaky interface na prevod triggerov do midi).
slusny notebook utiahne rozumne urobeny live projekt...ja pozivam na jeden track okolo 20 audio stop, 2-3 synthy a zatazenie procaku mam tak 30%. je dobre mat ale 7200 otackovy disk ak robis s dlhymi audio fajlami a dost ramky, a vsetko co sa da preloadovat do ram
pady som myslel tak, ze ak planujes pouzivel nazivo aj elektronicke bicie(pady), nepotrebujes zvukovy modul, a aj pady mozu ist z abletonu...(samozrejme potrebujes nejaky interface na prevod triggerov do midi).
slusny notebook utiahne rozumne urobeny live projekt...ja pozivam na jeden track okolo 20 audio stop, 2-3 synthy a zatazenie procaku mam tak 30%. je dobre mat ale 7200 otackovy disk ak robis s dlhymi audio fajlami a dost ramky, a vsetko co sa da preloadovat do ram
V jaké formě je nejlepší posílat zvuk z abletonu do FOH? Když mám na zvukovce 4x out - posílat zvukařovi separované bicí/basu/synthy/zbytek, nebo posílat vše už smíchané? A stereo nebo mono?
Případně, pokud se hraje v obsazení např. ableton, živá kytara, zpěv - má smysl na to pořizovat vlastní mixák (nějaký laciný behringer nebo tapco), nebo je lepší to nechat zase na místním zvukaři?
Mluvím o hraní v klubech apod., kde zvuk dělá místní zvukař
Co jsem na toto téma našel, tak se názory dost různí...
Případně, pokud se hraje v obsazení např. ableton, živá kytara, zpěv - má smysl na to pořizovat vlastní mixák (nějaký laciný behringer nebo tapco), nebo je lepší to nechat zase na místním zvukaři?
Mluvím o hraní v klubech apod., kde zvuk dělá místní zvukař
Co jsem na toto téma našel, tak se názory dost různí...
Tie pady som nechcel riesit na zivo.. to moze ist kludne so zvyskom podkladu. OK, takze dajme tomu ze hram nejake synthy cez midi keyboard a podklad mi proste bude hrat z abletonu a budem ho ovladat cim? dalsim midi controlerom, alebo daw controlerom?
Naposledy upravil(a) Krtko dne 15 úno 2011 17:31, celkem upraveno 1 x.
Co je "electronici"?
Re: Ako na live hranie?
jakub:
my hrame elektro (ableton, dsi tetra, serato) - toto si mixujeme on stage do 1 stereo out ktore ide do PA
+ live bicie, gitara a basa - toto posielame zvukarovi do PA
mixovat vela veci on stage je dot tazke, lebo casto na podiu pocujes ho.no, takze radsej to nechavame na zvukarovi (casto to samozrejme blbo urobi aj zvukar...uplne najlepsie je mat vlastneho zvukara)
my hrame elektro (ableton, dsi tetra, serato) - toto si mixujeme on stage do 1 stereo out ktore ide do PA
+ live bicie, gitara a basa - toto posielame zvukarovi do PA
mixovat vela veci on stage je dot tazke, lebo casto na podiu pocujes ho.no, takze radsej to nechavame na zvukarovi (casto to samozrejme blbo urobi aj zvukar...uplne najlepsie je mat vlastneho zvukara)
Re: Ako na live hranie?
abuse: dík za info, na pódiu tedy máte nějaký svůj mixák? Předpokládám, že nějaký takový http://www.thomann.de/cz/behringer_xenyx_1002_fx.htm (ty zabudované efekty by třeba na vokál snad byly použitelné) by v pohodě stačil? Z počítačů máte výstupy vše v 1 stereu?
Mono vs. stereo - dočetl jsem prý je stereo na live na prd, jiní lidi zase tvrdí opak...
Mono vs. stereo - dočetl jsem prý je stereo na live na prd, jiní lidi zase tvrdí opak...