Ako pouzit L2 vratane ditheringu
Ako pouzit L2 vratane ditheringu
Cafte takze mam jeden problem, ktory si netrufam riesit sam. Robim teraz nejake playbacky, ide cisto o synthy a sample, do ktorych pojde uz len spev, ktory sa ale nebude tocit u mna doma /kde robim podklady/ ale v studiu. Vysledok budem odovzdavat ako jeden playback, ale aj ako jednotlive stopy vo wavoch. L2 pouzivam aj ako ditehring, aj ako pumpovac. Mam teraz zopar otazok:
1. Mam pri vyslednom mixdowne pouzit v L2 aj dither, kedze to este pojde do studia kde sa bude do toho davat spev? Aby neuskodilo ked budu dva dithre nakoniec.
2. Ked budem vypluvat jednotlive stopy, ma tam byt ten dither zapnuty?
3. Ked mam zavesene L2 ako pumpovac na celej nahravke, urcite ten zvuk bude iny ako ked dam L2 a vyflusnem to po stopach ktore sa potom daju dokopy ze?
1. Mam pri vyslednom mixdowne pouzit v L2 aj dither, kedze to este pojde do studia kde sa bude do toho davat spev? Aby neuskodilo ked budu dva dithre nakoniec.
2. Ked budem vypluvat jednotlive stopy, ma tam byt ten dither zapnuty?
3. Ked mam zavesene L2 ako pumpovac na celej nahravke, urcite ten zvuk bude iny ako ked dam L2 a vyflusnem to po stopach ktore sa potom daju dokopy ze?
Cau,z toho jak chapu a pouzivam L3, tak bych to videl nejak takto :
1.Dither bych pouzil az uplne jako posledni vec
2.Na jednotlivych solo stopach bych je nechal zapnuty pokud napr. z 24bit projektu exportujes 16bit Wav, jinak bych to osobne vypnul, a pouzil ho az uplne nakonec jako finalni dither kdy celou skladbu potrebujes treba dostat na 16bit.
3.jasne, bude to znit trochu jinak,.
1.Dither bych pouzil az uplne jako posledni vec
2.Na jednotlivych solo stopach bych je nechal zapnuty pokud napr. z 24bit projektu exportujes 16bit Wav, jinak bych to osobne vypnul, a pouzil ho az uplne nakonec jako finalni dither kdy celou skladbu potrebujes treba dostat na 16bit.

3.jasne, bude to znit trochu jinak,.
kedze to bude niekto este miesat (pridavat ku tvojim spodkom spev) moc by som to nezarovnaval...ja by som na vsetky 3 body odpovedal, vykasli sa na to, nic tam nedavaj...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu
OK takze dnes odovzdavam svoju pracu. ako ilustraciu davam vsetky skladby aj ako full mixdown s L2.
Ak som vas spravne pochopil co sa tyka jednotlivych stop ktore idem vyplut, tak L2 proste nebudem vesat. Otazka znie, ci mam mixdovat jednotlive wavy s napr. Cubasackym ditheringom alebo ani to nemam davat. Aby som bol konkretny, tam im tie stopy budem odovzdavat vo formate 16/44.1. Teda otazka: S DITHERINGOM, ALEBO BEZ, KED JE TO TAKYTO FORMAT?
Ak som vas spravne pochopil co sa tyka jednotlivych stop ktore idem vyplut, tak L2 proste nebudem vesat. Otazka znie, ci mam mixdovat jednotlive wavy s napr. Cubasackym ditheringom alebo ani to nemam davat. Aby som bol konkretny, tam im tie stopy budem odovzdavat vo formate 16/44.1. Teda otazka: S DITHERINGOM, ALEBO BEZ, KED JE TO TAKYTO FORMAT?