Ako pouzit L2 vratane ditheringu

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Ako pouzit L2 vratane ditheringu

Příspěvek od dano » 01 bře 2007 13:40

Cafte takze mam jeden problem, ktory si netrufam riesit sam. Robim teraz nejake playbacky, ide cisto o synthy a sample, do ktorych pojde uz len spev, ktory sa ale nebude tocit u mna doma /kde robim podklady/ ale v studiu. Vysledok budem odovzdavat ako jeden playback, ale aj ako jednotlive stopy vo wavoch. L2 pouzivam aj ako ditehring, aj ako pumpovac. Mam teraz zopar otazok:

1. Mam pri vyslednom mixdowne pouzit v L2 aj dither, kedze to este pojde do studia kde sa bude do toho davat spev? Aby neuskodilo ked budu dva dithre nakoniec.

2. Ked budem vypluvat jednotlive stopy, ma tam byt ten dither zapnuty?

3. Ked mam zavesene L2 ako pumpovac na celej nahravke, urcite ten zvuk bude iny ako ked dam L2 a vyflusnem to po stopach ktore sa potom daju dokopy ze?

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 01 bře 2007 13:56

Cau,z toho jak chapu a pouzivam L3, tak bych to videl nejak takto :

1.Dither bych pouzil az uplne jako posledni vec
2.Na jednotlivych solo stopach bych je nechal zapnuty pokud napr. z 24bit projektu exportujes 16bit Wav, jinak bych to osobne vypnul, a pouzil ho az uplne nakonec jako finalni dither kdy celou skladbu potrebujes treba dostat na 16bit.:)
3.jasne, bude to znit trochu jinak,.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 01 bře 2007 14:02

ten bod 3 je podobnej rozdil, jako mezi a^2+b^2 a (a+b)^2

shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Příspěvek od shagy » 01 bře 2007 14:28

kedze to bude niekto este miesat (pridavat ku tvojim spodkom spev) moc by som to nezarovnaval...ja by som na vsetky 3 body odpovedal, vykasli sa na to, nic tam nedavaj...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Uživatelský avatar
PiKey
Profesionál
Příspěvky: 686
Registrován: 17 led 2007 11:44

Příspěvek od PiKey » 01 bře 2007 16:00

shagy píše:... vykasli sa na to, nic tam nedavaj...
velky suhlas

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 01 bře 2007 16:36

diky chalani

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 15 bře 2007 15:47

OK takze dnes odovzdavam svoju pracu. ako ilustraciu davam vsetky skladby aj ako full mixdown s L2.

Ak som vas spravne pochopil co sa tyka jednotlivych stop ktore idem vyplut, tak L2 proste nebudem vesat. Otazka znie, ci mam mixdovat jednotlive wavy s napr. Cubasackym ditheringom alebo ani to nemam davat. Aby som bol konkretny, tam im tie stopy budem odovzdavat vo formate 16/44.1. Teda otazka: S DITHERINGOM, ALEBO BEZ, KED JE TO TAKYTO FORMAT?

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 15 bře 2007 15:57

- Pokud se tím už nebude nic dělat - jen se to bude kopírovat, tak dithering ANO
- Pokud se to bude ještě masteringem měnit zvuk, tak dithering NE

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 15 bře 2007 15:59

bude sa to este mastrovat. dik moc.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 15 bře 2007 16:04

Pokud pracuje ve víc jak 16 bitech a odevzdávat to bude v 16, měl by mít IMHO dithering zapnutý.

P.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 15 bře 2007 16:10

aha... asi je to zlozitejsie ako som si myslel. zvukar v studiu pracuje urcite vo viac ako 16 bit.

teda pavlii aby som to cele zhrnul. normalne vymixdownujem vsetky stopy z jednotlivych skladieb a na vystup pri tom proste zavesim dither. ano?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 bře 2007 16:11

divne je , ze to chcu 16bit , ked to idu este mastrovat .. 24bit by mal byt lepsi pre nich ..

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 15 bře 2007 16:14

pavliii: hm, zajímavá připomínka. Možná by měl radší dano nejlíp vyjet wav v pracovní hloubce (zřejmě 32 bit, ne?) a ať si s tím pak dělají co chtějí, což?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 15 bře 2007 16:14

ten 16 bit proste pouzivam ja stale. a ked som sa ich pytal, ci to vadi alebo nie, tak vraj ze pri syntakoch to nevadi. tak som to dal 16 a neriesil.

Uživatelský avatar
PiKey
Profesionál
Příspěvky: 686
Registrován: 17 led 2007 11:44

Příspěvek od PiKey » 15 bře 2007 16:56

Tak z toho som zmateny, preco 16bit? ako vsak daj 24 a je po probleme, osobne by som tam v tomto pripade nedaval ani prd, iba postrazil vystup, nech to zije a dycha.
Apropo ked im nevadi ci je to 16 alebo 24 tak im nebude vadit ani ci je mixdown s alebo bez ditheringu.

Odpovědět