ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
immutator
Příspěvky: 6
Registrován: 29 dub 2010 01:42

ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od immutator »

ahojte,
potrebujem radu ohladom zapojenia techniky a typu kablov. chcem pouzivat syntetizatory (aj sampler a drummachinu), staci mi naraz nahravat jeden nastroj - predpokladam ze teda staci zvukova karta ktora ma dva vstupy na nahravanie. nechcem vsak stale vytahovat a prepajat nastroje tak efektivne by bolo pouzit mixpult (? - ale aky kedze dane nastroje su stereo..) a neviem ake kable pouzit medzi napr. mixom a nastrojmi a mixom a pocitacom, kedze existuju TRS a TS, nastrojove, linkove..ako na to?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od kexik »

zvukovo najcistejsie je pouzit patchbay... to mas syntaky aj kartu napevno zapojene do patchbaya a len na prednom paneli zapajas male jack-jack kabliky podla toho co chces nahravat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22119
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od Pytkin »

kvalitny patchbay stoji kopu penazi .. nekvalitny sumi a praska ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od kexik »

myslim ze kvalitny patchbay stoji rovnako ako nekvalitny mix...

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od listonos »

Tiez riesim podobnu vec a objavil som USB mixy. Ma s tym niekto skusenosti?

http://www.audiotek.cz/mixazni-pulty/mi ... -rozhranim

Len mi nie je celkom jasne, ci potom ten mix funguje ako klasicka USB 2/2 zvukovka. Lebo by to bolo idealne pokial sice ma clovek viac "vercajgu" ale nepotrebuje nahravat viec stop naraz.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22119
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od Pytkin »

kexik : neviem .. myslim ze kvalitny patchbay je drahsi , ako nekvalitny mix ..

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od Tranzistor »

Pytkin píše:kvalitny patchbay stoji kopu penazi .. nekvalitny sumi a praska ..
Cece, no nevim, nemel jsem 15litru na switchcraft ani na top neutrik, tak sem poridil ten levnej neutrik a jako fakt jako sum a praskani vubec neslysim. Predpokladam ale, ze nevydrzi jako ty drahy...

Poklop
Příspěvky: 1007
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od Poklop »

Nebo je řešení zvuková karta s více vstupama (třeba Motu apod.) Já třeba používám Onyx 1620 je to mix se 16ti vstupy a vše mám zapojeno tím pádem realtime do Cubase jako external instrument. Nemusím nic přepojovat a i když spustím song po půl roce, hraje to pořád stejně.
Záleží na tom co potřebuješ, ale přepojovat synty je dost opruz a ubírá to podle mě na kreativitě.

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 442
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od skeld »

Taky ti nevim s tím praskáním a šumem, mám levnýho Neutrika už 4 roky a funguje naprosto perfektně, zkoušel jsem zapojovat přes něj i na přímo a nepostřehl jsem žádný rozdíl. Mám přes něj zapojených 14 vstupů /10 výstupů a neustále kombinuju mezi sebou preampy, převodníky a synthy, do toho občas připojuju externí efekty a kdybych měl při tom pokaždý lézt do zadu do racku a tam něco přepojovat, tak už jsem to dávno všechno hodil z okna. Navíc jsem tenhle patch už viděl v pár slušnejch studiích takže bych neviděl důvod proč ho nevzít.

Ivan.ps
Příspěvky: 164
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od Ivan.ps »

Ahojte. Mám jednú teoretickú otázku ohľadne zapojenia a momentálne nemám možnosť si to vyskúšať:

Povedzme, že potrebujem pripojiť stereo klaves k mixpultu tak, aby celý jeho signál išiel iba do jedného repráku. Je nejaký rozdiel ak zapojím kláves na stereo vstup mixu a panorámu dám do jednej strany, alebo použijem 2 mono vstupy a panorámy dám do jednej strany? Bude nejaký rozdiel v týchto dvoch zapojeniach? Ďakujem

biscuit
Příspěvky: 9543
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od biscuit »

jestli nemá mix tlačítko mono na stereo stopě, tak dej každý kanál ze synthu do vlastního mono vstupu a panorámu na nich nech uprostřed. i když jsem asi nepochopil, co myslíš tím jedním reprákem - jestli chceš, aby to ve výsledku hrálo jen zleva, nebo zprava, tak samozřejmě panoramu tam na obou mono kanálech.

panorama na stereo kanálu určuje poměr mezi dvěma vstupními signály (l+r input), kdežto u mono šavle směrování jednoho zdroje mezi dva výstupní kanály (l+r master out).

Ivan.ps
Příspěvky: 164
Registrován: 08 lis 2010 23:11

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od Ivan.ps »

Idem na Silvestra hrať jednu chatovú akciu kamošom a mám k dispozícií iba jeden aktívny reprobox, tak zvažujem najrozumnejšie zapojenie.

biscuit
Příspěvky: 9543
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od biscuit »

no tak to je potom imho nejlepší zmonit signál až na konci. zase odkazuju na tlačítko mono na master šavli, jestli není, může bejt řešením i "prasácký" spojení obou signálovejch (l+r) výstupů do jednoho. jestli je bedna aktivní, je to jednoduchý a bezpečný...

Odpovědět