ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
immutator
Příspěvky: 6
Registrován: 29 dub 2010 01:42

ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od immutator » 22 lis 2010 20:05

ahojte,
potrebujem radu ohladom zapojenia techniky a typu kablov. chcem pouzivat syntetizatory (aj sampler a drummachinu), staci mi naraz nahravat jeden nastroj - predpokladam ze teda staci zvukova karta ktora ma dva vstupy na nahravanie. nechcem vsak stale vytahovat a prepajat nastroje tak efektivne by bolo pouzit mixpult (? - ale aky kedze dane nastroje su stereo..) a neviem ake kable pouzit medzi napr. mixom a nastrojmi a mixom a pocitacom, kedze existuju TRS a TS, nastrojove, linkove..ako na to?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od kexik » 24 lis 2010 07:57

zvukovo najcistejsie je pouzit patchbay... to mas syntaky aj kartu napevno zapojene do patchbaya a len na prednom paneli zapajas male jack-jack kabliky podla toho co chces nahravat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od Pytkin » 24 lis 2010 11:42

kvalitny patchbay stoji kopu penazi .. nekvalitny sumi a praska ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od kexik » 24 lis 2010 13:53

myslim ze kvalitny patchbay stoji rovnako ako nekvalitny mix...

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od listonos » 24 lis 2010 13:58

Tiez riesim podobnu vec a objavil som USB mixy. Ma s tym niekto skusenosti?

http://www.audiotek.cz/mixazni-pulty/mi ... -rozhranim

Len mi nie je celkom jasne, ci potom ten mix funguje ako klasicka USB 2/2 zvukovka. Lebo by to bolo idealne pokial sice ma clovek viac "vercajgu" ale nepotrebuje nahravat viec stop naraz.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od Pytkin » 24 lis 2010 19:47

kexik : neviem .. myslim ze kvalitny patchbay je drahsi , ako nekvalitny mix ..

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od Tranzistor » 25 lis 2010 02:37

Pytkin píše:kvalitny patchbay stoji kopu penazi .. nekvalitny sumi a praska ..
Cece, no nevim, nemel jsem 15litru na switchcraft ani na top neutrik, tak sem poridil ten levnej neutrik a jako fakt jako sum a praskani vubec neslysim. Predpokladam ale, ze nevydrzi jako ty drahy...

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od Poklop » 25 lis 2010 09:07

Nebo je řešení zvuková karta s více vstupama (třeba Motu apod.) Já třeba používám Onyx 1620 je to mix se 16ti vstupy a vše mám zapojeno tím pádem realtime do Cubase jako external instrument. Nemusím nic přepojovat a i když spustím song po půl roce, hraje to pořád stejně.
Záleží na tom co potřebuješ, ale přepojovat synty je dost opruz a ubírá to podle mě na kreativitě.

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: ako zapojit a nahravat syntetizatory?

Příspěvek od skeld » 01 pro 2010 10:18

Taky ti nevim s tím praskáním a šumem, mám levnýho Neutrika už 4 roky a funguje naprosto perfektně, zkoušel jsem zapojovat přes něj i na přímo a nepostřehl jsem žádný rozdíl. Mám přes něj zapojených 14 vstupů /10 výstupů a neustále kombinuju mezi sebou preampy, převodníky a synthy, do toho občas připojuju externí efekty a kdybych měl při tom pokaždý lézt do zadu do racku a tam něco přepojovat, tak už jsem to dávno všechno hodil z okna. Navíc jsem tenhle patch už viděl v pár slušnejch studiích takže bych neviděl důvod proč ho nevzít.

Odpovědět