ako zapojit sluchadla?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
alcoTN

ako zapojit sluchadla?

Příspěvek od alcoTN »

Caute, mam malu dilemu, ked nahravam solo spev kocky co mi spieva 2 hlas tak jej dam na hlavu sluchadla a ja pustim REC. kedze sme v jednej miestnosti nemozem si pustit repro ako odposluch a potreboval by som pripojit sluchadla aj pre mna aj prenu.

1. mozem pripojit paralelne dvoje sluchadla pomocou JACK rozbocovacej redukcie?
neviem co to bude robit vzhladom na impedanciu...ň
2. je nejake ine jednoduche riesenie?

Dakujem

- ak sa to tu popisovalo sorry, fakt som temu nenasiel.
KORG PA3x PRO

kexik

Re: ako zapojit sluchadla?

Příspěvek od kexik »

1. zavisi od toho cim tie sluchadla krmis. profi sluchatkove zosilovace (vratane behringra a podobnych lacniakov) zvladaju v pohode 8ohm. takze Y rozdvojka no problem. nejaky vystup zo zvukovecky = nastudovat navod na pouzitie, kolko je minimalna impedancia sluchatok. tiez zavisi od sluchatok, lacne velkomembranove sluchatka su obvykle 32ohm = 2 paralelne daju 16ohm, ale lepsie profi sluchatka zvyknu mat viac, 50-80ohm
2. sluchatkovy zosilovac. najlacnejsi od behringra mas tusim za litrikô alebo Y kabel ktorym zvedies dva main vystupy z mixaku do stereo jack samice. 99.9% mixpultov utiahne z main aj ctrl room vystupu aj sluchatka, jedine obmedzenie je ze je to vyvedene na samostatne kanaly

alcoTN

Příspěvek od alcoTN »

Sluchadla by som pripojil do vystupu TYROS 1, ten pouzivam zosilnovac neviem ale aku impedanciu ma jeho sluch. vystup.

Sluchadla> AKG K77 (32 Ohm) a druhe su take obycajne HAMA.....
KORG PA3x PRO

kexik

Příspěvek od kexik »

sluchadlovy vystup na tyrose nebude nic moc a bude slabucky... celkom urcite je tam len do poctu, ten nastroj ma celkom ine pouzitie ako sluchatkovy zosilova ;)

alcoTN

Příspěvek od alcoTN »

kexik píše:sluchadlovy vystup na tyrose nebude nic moc a bude slabucky... celkom urcite je tam len do poctu, ten nastroj ma celkom ine pouzitie ako sluchatkovy zosilova ;)
Nikde nemozem najst parametre od toho vystupu, cize ked tam dam dve sluchadla moze to hrat potichu pravdepodobne by som potreboval nejaky zosik asi pre oboje sluchadla
KORG PA3x PRO

alcoTN

Příspěvek od alcoTN »

OK skusim to najskor napriamo co to bude robit, a ak to bude zle kupim zosik, dik za pomoc
KORG PA3x PRO

alcoTN

Příspěvek od alcoTN »

alcoTN píše:OK skusim to najskor napriamo co to bude robit, a ak to bude zle kupim zosik, dik za pomoc
funguje to fajn, normalne som spravil rozbocovaciu redukciu paralelne na seba zapojil dvoje sluchadla, a pocujem v oboch to iste ako som chcel, signal ma malicko mensiu uroven ale je to zanedbatelne
KORG PA3x PRO

Odpovědět