aktivní basa lupance při nahrávání

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

aktivní basa lupance při nahrávání

Příspěvek od 303 » 29 čer 2010 15:02

zdravim ..řešíme s kámošem co hraje na basu menší problém...pořídil si pětistrunou AKTIVNÍ basu Yamaha a dělá nám to to , že když basu proženeme přez jakejkoliv softwar (Amplitube ,Gitar Rig, Cubase ) tak pokždý , když se dotkne struny, udělá to takovej lupaneček elektrickej čímž se basa stává celkem nepoužitelná pro nahrávaní ...prý to je neduha všech aktivních bas co jsme se dozvěděli a ve studiích se to řeší prý mašinkama co potlačují různé brumy a jiné neduhy .Nevíte náhodou někdo jak eliminovat ty lupanečky v domacím prostředí aniž by to stálo desetitisíce ?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: aktivní basa lupance při nahrávání

Příspěvek od Kermitak » 29 čer 2010 15:43

Nepomoh by DI-box?

Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

Re: aktivní basa lupance při nahrávání

Příspěvek od 303 » 29 čer 2010 16:15

A to je i možný Kermitak , taky sem si na něj trochu myslel , ale fakt nevim... co se týče AKTYVNÍCH kytar tak mi stim právě nemáme zkušenost vůbec , předtim se hrálo na normální baskytary vždy a tam takovejdle problém nikdy nebyl takže vůbec nevíme čoveče.Jinak nahráváme basu přez mikro zvukovku M- Audio Jam Lab která je doporučovaná přímo k softům jako je NI Gitar Rig a pod.Ještě zkusíme asi jinou zvukovou kartu máme k dyspozicy ještě Yamaha UW 500 usb a M-Audio ProFire 610 tak jdeme zkoušet teda , ale moc tomu nevěřim.... kdyby k tematu ještě někdo něco mněl moc by nám to pomohlo .díky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: aktivní basa lupance při nahrávání

Příspěvek od kexik » 29 čer 2010 16:32

to je debilina, stokrat som nahraval aktivnu basu kadejakym sposobom. najskor prebudzujes vstup, z aktivnej basy ide LINKOVY signal a pre mnoho mnoho krabiciek a aparatov ma privelke napatie. strkaj to do linkoveho vstupu na zvukovke, nie do nastrojoveho

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: aktivní basa lupance při nahrávání

Příspěvek od Kermitak » 29 čer 2010 16:35

Prebudit vstup tim ze se dotknes struny? A zvlast pokud pak je normalni hrani neprebuzeny...?

Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

Re: aktivní basa lupance při nahrávání

Příspěvek od 303 » 29 čer 2010 16:37

Oke Keksík zkusíme to to asi bude ono když s tim máš zkušenost ...no a na kombu to právě hraje uplně v pohodě ..čistě .

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: aktivní basa lupance při nahrávání

Příspěvek od Wohma » 29 čer 2010 16:57

Podle me v tom bude elektrina - spatny zemneni v base nebo neco podobnyho. Zkusil bych napred klasickej linkovej vstup a pripadne ten DI box... BTW dela to i kdyz se ten clovek zaroven dotyka kobylky nebo jinych strun?

charonme
Příspěvky: 1145
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: aktivní basa lupance při nahrávání

Příspěvek od charonme » 29 čer 2010 20:02

Wohma píše:dela to i kdyz se ten clovek zaroven dotyka kobylky nebo jinych strun?
neviem ci sa nepytam na to iste, ale puka to pri hrani aj keby mal ruku stale vodivo spojenu so strunou napr. kablikom? :oops:

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: aktivní basa lupance při nahrávání

Příspěvek od Wohma » 29 čer 2010 21:53

Presne to myslim :) Ja to slysim i na nekterych kytarach, zvlast kdyz to mam propojeny s kompem. Akorat ze ten statickej ruch je hodne slabej.

Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

Re: aktivní basa lupance při nahrávání

Příspěvek od 303 » 30 čer 2010 15:11

tak na tej lince to dělá bohužel pořád.......a když se dotkne kobily tak taky... to samí treba dyž se dotkne poťáků...tak nevim estly je to to uzemnění nebo něco v eletrice

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: aktivní basa lupance při nahrávání

Příspěvek od Wohma » 30 čer 2010 15:12

Opakuji: Dela to, i kdyz se pred dotknutim struny dotyka kobylky nebo nejake jine struny?


Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

Re: aktivní basa lupance při nahrávání

Příspěvek od 303 » 30 čer 2010 15:30

nebo takhle : dělá to když se dotkne struny.. potom když jí jakoby nepustí a pohybuje se po hmatníku tak už to nedělá , ale jakmile prst ze struny sundá a znova přimáčkne zase to lupne ..estly myslíte todle

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: aktivní basa lupance při nahrávání

Příspěvek od kexik » 30 čer 2010 15:32

ok, tak to bude zemnenim a pouzil by som dibox s ground liftom.


Odpovědět