Akustika v slúchadlách

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
xhc

Akustika v slúchadlách

Příspěvek od xhc »

dočítal som sa, že akustika miestnosti závisí od rôznych odrazov, ako je to potom v prípade slúchadiel - výsledný zvuk je bez živosti, ako v pretlmenej miestnosti?

Fractal

Re: Akustika v slúchadlách

Příspěvek od Fractal »

samozřejmě i ve sluchátkách jsou mikro-odrazy, ty jsou ale téměř zanedbatelné a pokud je mi známo tak nejdou objektivně měřit (závisí na hlasitosti, typu a materiálu sluchátek, citlivosti sluchu)

ve sluchátkách je ale ještě jiný problém a to fakt, že se neuplatňuje efekt binaurálního slyšení - jinými slovy porovnávat akustiku sluchátek a přetlumené místosti dost dobře nejde

biscuit

Příspěvek od biscuit »

taky menic blizko bubinku, jiny tlak... sluchatka jsou proste specificka a s otevrenym poslechem tezko srovnatelna.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

treba audeze jsou ale jako monitory na hlave (a s jejich vahou je tem primer jeste duveryhodnejsi).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Fractal píše: ve sluchátkách je ale ještě jiný problém a to fakt, že se neuplatňuje efekt binaurálního slyšení
tuto vec riesi phonitor od SPL ..

http://spl.info/produkte/kopfhoererverstaerker/phonitor

Fractal

Příspěvek od Fractal »

jsou na to i pluginy - Monitor MSX5 od G-sonique, Beyerdynamic Virtual Studio, TB Isone a 112dB Redline Monitor... určo jich bude ještě více

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Brooklyn / juanita juarez píše:treba audeze jsou ale jako monitory na hlave (a s jejich vahou je tem primer jeste duveryhodnejsi).
stejne tak i s jejich cenou :-) jinak ja jeste nemel tu moznost si je zkusit (nevyhledavam to, abych pak nemusel setrit)
kdyz uz jsme u toho, jak velkej rozdil je mezi lcd2 a lcd3, jestli nekdo mel tu moznost porovnat?

monoque

Příspěvek od monoque »

Mozna nekdy vyzkousejte tohle: http://smyth-research.com/products.html

Profesionál

biscuit píše:
Brooklyn / juanita juarez píše:treba audeze jsou ale jako monitory na hlave (a s jejich vahou je tem primer jeste duveryhodnejsi).
stejne tak i s jejich cenou :-) jinak ja jeste nemel tu moznost si je zkusit (nevyhledavam to, abych pak nemusel setrit)
kdyz uz jsme u toho, jak velkej rozdil je mezi lcd2 a lcd3, jestli nekdo mel tu moznost porovnat?
lcd3 jsem neslysel, jen zprostredkovane je to pry tak 10% zmena (stoji to nekomu za $1000?) zajimaji me spis jeste lcd-x.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

dekuju :-) az bude prilezitost, dam jim sanci, ale asi se budu muset pokusit si je poslechnout vsechny, protoze tyhle veci se spatne prodavaj. kazdopadne, kdyby se postestilo tobe si poslechnout xka driv, za nazor budu moc rad.

Profesionál

biscuit píše:dekuju :-) az bude prilezitost, dam jim sanci, ale asi se budu muset pokusit si je poslechnout vsechny, protoze tyhle veci se spatne prodavaj. kazdopadne, kdyby se postestilo tobe si poslechnout xka driv, za nazor budu moc rad.
ted mi doslo, ze jsem vlastne lcd3 slysel v obchode v new yorku. ale meli tam jen vlastni muziku a nemeli lcd2 (a ja je moc po kapsach nenosim), takze jsem si z toho poslechu vubec nic neodnesl, v tu chvili mi prisly stejny.

Odpovědět