Akustika v slúchadlách
Akustika v slúchadlách
dočítal som sa, že akustika miestnosti závisí od rôznych odrazov, ako je to potom v prípade slúchadiel - výsledný zvuk je bez živosti, ako v pretlmenej miestnosti?
Re: Akustika v slúchadlách
samozřejmě i ve sluchátkách jsou mikro-odrazy, ty jsou ale téměř zanedbatelné a pokud je mi známo tak nejdou objektivně měřit (závisí na hlasitosti, typu a materiálu sluchátek, citlivosti sluchu)
ve sluchátkách je ale ještě jiný problém a to fakt, že se neuplatňuje efekt binaurálního slyšení - jinými slovy porovnávat akustiku sluchátek a přetlumené místosti dost dobře nejde
ve sluchátkách je ale ještě jiný problém a to fakt, že se neuplatňuje efekt binaurálního slyšení - jinými slovy porovnávat akustiku sluchátek a přetlumené místosti dost dobře nejde
taky menic blizko bubinku, jiny tlak... sluchatka jsou proste specificka a s otevrenym poslechem tezko srovnatelna.
-
- Profesionál
treba audeze jsou ale jako monitory na hlave (a s jejich vahou je tem primer jeste duveryhodnejsi).
tuto vec riesi phonitor od SPL ..Fractal píše: ve sluchátkách je ale ještě jiný problém a to fakt, že se neuplatňuje efekt binaurálního slyšení
http://spl.info/produkte/kopfhoererverstaerker/phonitor
jsou na to i pluginy - Monitor MSX5 od G-sonique, Beyerdynamic Virtual Studio, TB Isone a 112dB Redline Monitor... určo jich bude ještě více
stejne tak i s jejich cenouBrooklyn / juanita juarez píše:treba audeze jsou ale jako monitory na hlave (a s jejich vahou je tem primer jeste duveryhodnejsi).

kdyz uz jsme u toho, jak velkej rozdil je mezi lcd2 a lcd3, jestli nekdo mel tu moznost porovnat?
Mozna nekdy vyzkousejte tohle: http://smyth-research.com/products.html
-
- Profesionál
lcd3 jsem neslysel, jen zprostredkovane je to pry tak 10% zmena (stoji to nekomu za $1000?) zajimaji me spis jeste lcd-x.biscuit píše:stejne tak i s jejich cenouBrooklyn / juanita juarez píše:treba audeze jsou ale jako monitory na hlave (a s jejich vahou je tem primer jeste duveryhodnejsi).jinak ja jeste nemel tu moznost si je zkusit (nevyhledavam to, abych pak nemusel setrit)
kdyz uz jsme u toho, jak velkej rozdil je mezi lcd2 a lcd3, jestli nekdo mel tu moznost porovnat?
dekuju
az bude prilezitost, dam jim sanci, ale asi se budu muset pokusit si je poslechnout vsechny, protoze tyhle veci se spatne prodavaj. kazdopadne, kdyby se postestilo tobe si poslechnout xka driv, za nazor budu moc rad.

-
- Profesionál
ted mi doslo, ze jsem vlastne lcd3 slysel v obchode v new yorku. ale meli tam jen vlastni muziku a nemeli lcd2 (a ja je moc po kapsach nenosim), takze jsem si z toho poslechu vubec nic neodnesl, v tu chvili mi prisly stejny.biscuit píše:dekujuaz bude prilezitost, dam jim sanci, ale asi se budu muset pokusit si je poslechnout vsechny, protoze tyhle veci se spatne prodavaj. kazdopadne, kdyby se postestilo tobe si poslechnout xka driv, za nazor budu moc rad.