Audio vo Video posprodukcii

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Audio vo Video posprodukcii

Příspěvek od Pytkin » 19 zář 2005 23:38

Dostal som sa k video posprodukcii a hned som narazil na kopu nejasnosti .. Mozno je tu dakto , kto v tom ma jasno ..

Prva vec je , preco postprodukcne softwary maju inde nulu .. Natiahnem audio z CD , dam do audio stopy a zvuk je prebudeny .. musim ist dole s audiom tak 6-9 dB .. Robi mi to Sony ES-3 , vraj presne to iste robi aj Discreet Smoke ..

Dalej ma zaujima, v akej urovni treba zapisovat 1kHz na analogovu a digitalnu betu .. na analogovej bete je to v podstate jedno , lebo citlivostou si upravim signal tak aby sa na pas pisala na nulu .. ale co digital ? Zatial mam pocit , ze kazda televizia pouziva inu uroven .. Jedny -9dB , jedny -12 dB iny -18dB .. Pri digitale by ma zaujimalo , ci zvuk moze ist normalne do nuly, alebo ma ukrizuju a treba ist do -6dB ? menej ?

shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Příspěvek od shagy » 20 zář 2005 19:53

pre koho to robis? pre DVD (aproximuj si par DVD a zistis, kolko mas ist), pre TV??? kazda telka to ma kusok inak...idealne je ist priamo do TV pre ktore to robis (aj ja som sa chystal no zatial som nemal cas, v lokalkach som bol, tam to maju zo zvukom halaba), prist, zladit sa s urovnami aby si vedel...aj tak nechapem, preco reklamne oddelenie chce vzdy vsetko na BETE a potom to aj tak niekto musi prepisat do pocitaca...zbytocne sa tym vyrabaju naklady...a co mam skusenosti vacsinou sa vzdy doserie uroven pri prepise, kde akoze este BETU maju a raz mi pri nejakom prepise DV CAM na BETA posrali aj zvuk...vsetci aj tak strihaju na pocitacoch, vysiela sa z pocitacov...som zvedavy co zistis...ked exportujem z PT, tak davam tak aby vystup bol cca -11 dBFS spicky, aspon ja to tak robim ked to davam niekomu...vacsinou to bolo vzdy OK...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 zář 2005 23:58

shagy : no .. ked dojde reklamka postrihat spot , ja neviem , kde to budu vysielat :)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 21 zář 2005 00:30

no jasne -9 je myslim norma... a -12 se pouzivalo davnejc... nedavno o tom mluvil nekdo na www.prosoundweb.com foru

shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Příspěvek od shagy » 21 zář 2005 09:22

ved to vravim, ked neviem kde to ide, dam cca -11 dBFS...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Příspěvek od shagy » 21 zář 2005 09:25

a ked davam len zvuk, ze to kompletuju niekde inde, tak dam adresar -11dBFS a adresar 0 dBFS a este adresar MP3, keby zvuk chceli vysielat zvlast v radiu...a to si myslim by malo byt najuniverzalnejsie...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 zář 2005 22:36

shagy : ty ale hovoris o datach nie ? alebo o urovniach na bete ?

robs
Příspěvky: 42
Registrován: 20 zář 2005 15:49

Příspěvek od robs » 22 zář 2005 09:57


shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Příspěvek od shagy » 22 zář 2005 11:07

ano o datach, ked to davam niekomu do strizne na CD-ROM
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 zář 2005 23:03

shagy : no jo .. ja som sa pytal na vypisovanie na betacam ..

robs : super !

solaris
Příspěvky: 40
Registrován: 19 kvě 2005 16:53

Příspěvek od solaris » 20 pro 2005 01:18

Nazdarek.... tak jak to dopadlo s tim AV projektem?

Dost casto delam zvukovou postprodukce reklam do TV a zvuk vzdy delam do -9dB peak i pro SK. To je nejaka jistota ze kazda TV to vezme.. Taky dost casto dostavam mezinarodni datky ktery jsou taky delany do -9dB...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 pro 2005 23:16

solaris : no kazda telka to chce inak .. standard asi neni ..

Odpovědět