Našel jsem tenhle zajímavy překlad knihy o ladění bubnů, ale také o použití mikrofonů a nahrávání a mnoho dalším. Někomu by se to mohlo velmi hodit.
http://mujweb.cz/www/freeboard/biblecz.htm
Bible ladění bicích nástrojů
Re: Bible ladění bicích nástrojů
Vypadá to na výborné stránky. Už je mám v záložkách.
Ke konci stránky v kapitole "koncept ladění" a podkapitole "Velký buben – triky s mikrofonem" Je v kroku č.7 věta: "Když nahráváte, vezměte velký kotel/floor tom a položte ho před rezonanční blánu velkého bubnu, nalaďte kotel velice nízko, snímejte velkým membránovým mikrofonem."
Tomu vubec nerozumim, mohl by mi to někdo pomoct objasnit?

tož tak: je to takový "workaround" , ještě nedávno byla velká móda nahrávat na poměrně atypické Bass Drums, jako např. 18x24 (čili delší, než širší) , prostě dlouhý korpus toho kopáku, tón je pak o dost jiný. A jelikož ne každý si mohl dovolit hned taak nějaký custom kopák atypických rozměrů, začaly některé firmy vyrábět takové "polokopáky - tedy korpus na jedné straně otevřený (ta část se připevnila dopředu ke kopáku a na konci uzavřený blánou. Prostě nástavec prodlužující stávající kopák. No a ten trik s Floor tomem asi je pro ty, kdož nedisponují tím nástavcem, tak dají před kopák alespoň floor tom, i když bude Floor tom většinou užší, tak to může být zajímavé,gargamel píše:Ke konci stránky v kapitole "koncept ladění" a podkapitole "Velký buben – triky s mikrofonem" Je v kroku č.7 věta: "Když nahráváte, vezměte velký kotel/floor tom a položte ho před rezonanční blánu velkého bubnu, nalaďte kotel velice nízko, snímejte velkým membránovým mikrofonem."

já jsem si svého času nechl vyrobit trochu opačnou mrchu: 32x22 - úžasnej "miláček"

nejlepší na tom byl ten pocit - připadal jsem si ne jak za bicíma, ale jak na kombajnu

velvet: dik za koment, zaujimave info