Bicí+click

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
paggi
Příspěvky: 66
Registrován: 07 črc 2004 21:41

Bicí+click

Příspěvek od paggi » 06 bře 2007 17:22

Měl bych dotaz. Hraju na bicí v kapele, kde nějaké podjklady máme z CD.Mám tedy na uších sluchátka, kde mi jde click+podklady.Problém je v tom ,že do mixu a pak ven mi jde kromě podkladů ten click, sice lehce, ale prolejzá.Přitom jsem to v Cubase rozdělil. r-podklady, l-podklady+click, vždy mono a celé jsem to pak mixdown do stereo stopy a vypálil.ČÍM to je že ta stopa, tedy ten kanál s clickem mi prolejzá do toho druhého? Může to být tím vypálením, že se to nějak smísí , nebo co?.Prosím o radu.Dík

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 06 bře 2007 17:49

Taky je dost možný, že jde o přeslech na převodníku přehrávače

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 06 bře 2007 20:34

Takovejhle přeslech těžko. Pokud je to vypálený korektně (snadno se dá vyzkoušet na normálním přehrávači), tak bych zkusil jednoduše vytáhnout konektor od jednoho kanálu a pak to prohodit a hned bude jasné, která bije.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 06 bře 2007 23:02

Taky jsme tenhle problém řešili a už si na 100% nevzpomenu, čím to bylo. Ale mám pocit, že to dělal MP3 dekodér v tom CD/MP3 přehrávači (možná MP3 samotné). Udělal jsem pak vše do minidisku a problém byl pryč.

Ale když píšeš, že to máš na CD (tedy předpokládám hudební CD formát), tak tam bych problém nehledal.
Co přeslechy na tom mixu, kde si mícháš, co ti jde do sluchátek?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

paggi
Příspěvky: 66
Registrován: 07 črc 2004 21:41

Příspěvek od paggi » 06 bře 2007 23:06

Zkoušel jsem to jak na přehrávači tak i na "věži". Prostě je to jako, kdyby se to v tom vyslednym stereo kanale zmixlo dohromady.Zkusim to ještě hodit do Sounforge, třeba mi tam ty vlnky něco ukážou :? Jinak dík za názory.Kdyby vás ještě něco napadlo,budu rád.

paggi
Příspěvky: 66
Registrován: 07 črc 2004 21:41

Příspěvek od paggi » 06 bře 2007 23:34

Takže jsem provedl kontrolu na Soundforgi a click je opravdu jen v jednom kanále.Takže to bude buď v přehrávači, nebo v mixu.Popíšu vám zapojení. Z CD přehr. stereošňůra do tape in L a R na mixu a z mixu monošňůra do zesilovače a ven(samozřejmě ten kanal ,kde není click) no a s Phones si to posílám do uší.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 06 bře 2007 23:37

Ještě to může vznikat na té šňůře do mixu. Jestli jsou to takové ty tkaničky, co se přikládají do krabice k novým komponentům, tak tam je stínění takové kvality, že kroucená dvojlinka má asi stejný účinek.

Tedy ale to počítám s tím, že ten klik máš opravdu nahulený do maxima.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

paggi
Příspěvky: 66
Registrován: 07 črc 2004 21:41

Příspěvek od paggi » 06 bře 2007 23:52

No ještě jsem to trochu přeoral,problém byl ve výstupu na Cd a taky trošku šnˇůrka, no, ale už to šlape...zatím.Dík za vaše názory.

paggi
Příspěvky: 66
Registrován: 07 črc 2004 21:41

Příspěvek od paggi » 16 dub 2007 23:04

Tak sem tady zas...sem zjistil, že mi ten click fakt prolejzá...potvora.Už ale vím, že to není CDčkem ani CD playerem, ale asi to bude šňůrou , nebo mixem. Používím Behringer 502.Poradí mi někdo, prosím :(

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 dub 2007 09:22

tudy: pri enkodovani mp3 treba zapnut flag "force stereo"!!!!!! alebo sa nedivit
paggi: slusne presluchy vie zariadit aj lacny mixpult, skus tie podklady zapojit do tape in vstupu, ten na tom byva so stereom lepsie ako standardna stereo sabla, signal v tom pripade bludi mixom ovela kratsie

paggi
Příspěvky: 66
Registrován: 07 črc 2004 21:41

Příspěvek od paggi » 19 dub 2007 10:48

Díky. Zkusím to.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 19 dub 2007 10:53

kexik píše:tudy: pri enkodovani mp3 treba zapnut flag "force stereo"!!!!!!
CDex to umožňuje, super!
Dobrá rada, díky
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět