CUbase - velke mnozstvo VST

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
revorus
Příspěvky: 74
Registrován: 24 pro 2009 21:49

CUbase - velke mnozstvo VST

Příspěvek od revorus » 06 čer 2010 17:52

Ahojte cital som tu uz vela clankov o praskani v cubase ja by som sa rad spytal konkretne na dany problem :

mal som teraz projekt s 50 stopami a v podstate pri vacsine boli dane nejake VST effekty ( pouzivam Waves, a ako hlavny reverb EPICVERB), nastaveny projekt mam na 44100Hz, a aj vsetky stopy su v takychto parametroch, 256Mb buffr size, pri ktorom vykazuje 12+13 ms latenciu, na hlavnom Master levely mam dva pluginy a to LL3 a Rcomp...problem je ze to praska pri tak velkom pocte effektov a moja otazka je ze v com je problem ze to nestiha , v processore pocitaca ? alebo akym sposobom sa tomu vyhnut....ako DAW pouzivam cubase 4
Rme Fireface 400, Genelec 8030A, Sennheiser 215, Audiotechnica At4033sm, SPL track one

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: CUbase - velke mnozstvo VST

Příspěvek od tomy45 » 06 čer 2010 18:22

CPU, rychlost HDD, MoBo... U teba jednoznacne nestiha CPU. Mozno este zvysenim latencie dosiahnes ako-take lepsie vysledky. Predsalen 50 stop je trocha vela ;-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CUbase - velke mnozstvo VST

Příspěvek od Pytkin » 06 čer 2010 18:39

Takto. Buffer je 256k nie mega. To by si 12-13 msec ťažko dosiahol.

Nepíše základne údaje, koľko ukazuje cubase vytazenie. Stlaac f12 a nápis čo tam ukazuje.

Inak to čo píšeš je pri 50 stopach bežná vec. Dvihni buffer na 1024 alebo aj viac . To určite pomôže.

revorus
Příspěvky: 74
Registrován: 24 pro 2009 21:49

Re: CUbase - velke mnozstvo VST

Příspěvek od revorus » 06 čer 2010 18:50

pytkin dvihol som to na 1024 samples a po stlaceni F12 ukazuje 100% zatazenie ASIO, po vypnuti Effektov na master leveli sa znizi na 90 % zhruba...proscessor mam 3 jadrovy 2,8 GHZ 16 MB cash pamat....
Rme Fireface 400, Genelec 8030A, Sennheiser 215, Audiotechnica At4033sm, SPL track one

revorus
Příspěvky: 74
Registrován: 24 pro 2009 21:49

Re: CUbase - velke mnozstvo VST

Příspěvek od revorus » 06 čer 2010 18:52

a este jedna vec, ze ked mam zapnuty Cubase nemozem mat pri tom otovreny Qip, alebo winamp, Bs player atd...skratka ziadny prehravac ani ten qip lebo potom mi to zacne hrat roboticky a nejde to ako ma...
Rme Fireface 400, Genelec 8030A, Sennheiser 215, Audiotechnica At4033sm, SPL track one

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CUbase - velke mnozstvo VST

Příspěvek od Pytkin » 06 čer 2010 18:56

No. 100% vytazenie asio = praskanie vo zvuku. Máš slabý komputer na tak veľký projekt. Ak používas vst instrumenty, tak si ich vybouncuj do wavu a instrumenty disabluj.

revorus
Příspěvky: 74
Registrován: 24 pro 2009 21:49

Re: CUbase - velke mnozstvo VST

Příspěvek od revorus » 06 čer 2010 18:59

NO tak aspon viem v com je problem ...su to vsetko wav subory ...vyexportovane VST - cka....dakujem za pomoc a pekny zvysok nedele...
Rme Fireface 400, Genelec 8030A, Sennheiser 215, Audiotechnica At4033sm, SPL track one

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: CUbase - velke mnozstvo VST

Příspěvek od biscuit » 06 čer 2010 22:55

no tak je bouncuj i s insertama a ty pak povypinej

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: CUbase - velke mnozstvo VST

Příspěvek od delay » 08 čer 2010 06:26

Nebo aspoň FREEZE a na pluginy na masteru bych se osobně vykašlal, však si master spravíš dodatečně ne?
T´ž doufám, že nedáváš do každého insertu VERB, ale používáš SEND + FX Track atd.

revorus
Příspěvky: 74
Registrován: 24 pro 2009 21:49

Re: CUbase - velke mnozstvo VST

Příspěvek od revorus » 08 čer 2010 10:56

hej verb hej ale ine effekty musim davat osobitne na group channely...
Rme Fireface 400, Genelec 8030A, Sennheiser 215, Audiotechnica At4033sm, SPL track one

Odpovědět