Cutoff filtr VST pro DAW

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

dendy: Tak to je tedy opravdu MAZEC ;)
S tím jdou skutečně dělat věci! Na obyčejný Cutoff budu asi používat něco z toho výše zmíněného, ale tohle se rozhodně hodí také, i v té free verzi.
Díky moc, dendy!

dendy

Příspěvek od dendy »

mozno bude niekto protestovat ale ten plugin podla mna kope tu istu ligu ako sonnox oxford eq :-) ja za jeho ojav vdacim kexikovi :-)

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

dendy: no podobný věci se dají dělat i s voxengo gliss eq...ať už to poshiftopitch umí cokoliv, tak to vypadá docela hnusně...o to sice nejde, ale stejně - dojem je dojem...

mě asi jediné, co se mi libí z těchto všech je ten Sonalkis TBK, to vypadá slušně...třeba fabfilter simplon jsem zkoušel a připadal jsem si jak někde v abletonu nebo kde, fuj...nic moc...

dendy

Příspěvek od dendy »

mne sa poshft.. paci ako vyzera, velmi.. to je otazka vkusu.. v porovnani s gliss eq co sa tyka zvukovych kvalit je imho lepsi.. fakt je aj to ze mne je lautr fuk jedno ako plugin vyzera - ale uplne totalne definitinvne jedno - ked hra a je pouzitelny.. a posihf hra, a hra k*rv* dobre :mrgreen:

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

dendy: nj, to mě neni jedno, jak to vypadá - no každý je jiný...ale jako gliss taky neni špatnej, ikdyž už gliss skoro na nic nepoužívám...
ale víš co, měl jsem "čest" s pár free pluginy, jejichž grafické zpravování bylo tak kýčovité a otřesné, že se s tím dlouhodobě nedalo pracovat (hrozila dlouhodobá duševní porucha :) )...no to ten poshft na tom tak špatně neni, to uznávám, dá se to, ale graficky to zázrak neni, spíš jak něco jako z mý kalkulačky od texas instruments :)

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Jindy2: Tak mně osobně je zase opravdu docela jedno, jak plugin vypadá.
Důležité jsou pro mě funkčnost, kvalita, ovladatelnost a samozřejmě cena. Když se s tím už nějak naučím pracovat a využívat to a navíc - pokud je ten plugin opravdu dobrý a třeba i free, tak je mi jedno, jestli to má ten virtuální ovládací panel v provedení "kovu", "dřeva", "perleti", nebo jestli to má na pozadí třeba motiv rybiček, nebo jestli to má knoby jako na starém, lampovém rádiu, co já vím.
Ale ten plugin z odkazu od dendyho se mi opravdu líbí, hlavně funkcemi.
Jinak díky za další tip - ten voxengo gliss EQ také zkusím, i když si myslím, že NEJEN můj problém s Cutoff filtrem už byl vyřešen.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Jindrix: Jistě, souhlasím s tvými požadavky na funkčnost, kvalitu atd. Ale kromě toho je tu ten prvek přívětivosti, přítulnosti, který je alespoň u mě nezanedbatelný. Nebudu pracovat se sebelepším pluginem, když bude mít naprosto ichtylní vzezření, které mě bude akorát iritovat. No není to případ dendyho příkladu.
Jo, mám někde jeden freeware hi-pass vst filtr, který sice zvukově dělá poměrně kvalitně to, co dělat má, ale vypadá tak hnusně, že ho prostě nepoužívám.

A abych jen planě netlachal, zde přikládám obrázek:

Obrázek

No, jestli to někomu příjde hezké a příjemné s tím pracovat hodiny a hodiny, tak mě tedy ani náhodou.

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Jindy2: OK, chápu...
Ale pokud se naučím, jak který knob namapovat a zautomatizovat a jak funguje/ jakou má funkci, citlivost a parametry, už se na to rozhraní nemusím tak často koukat, ne? ;)
Ale v tom se asi neshodneme a já se nechci hádat, takže to nechme, jak to je - mně je prostě jedno, jak plugin vypadá, hlavně když funguje a je dobrý.
Howgh.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Jindrix: No, asi nejsi dnes v příliš dobré náladě a tak ti jí určitě ještě trochu zkazím, když už jsi jí ty zkazil mě.
Píši záměrně z tohohle nicku, ne omylem. Hádat se můžeme přes PM, veřejně mě tohle docela uráží, vzhledem k tomu, že to, co je cutoff, víš ode mě. A nezapomínej na ovládání myší, které je někdy nutné (zvlášť když nemáš pořádný midi kontroler) - potom se na ten plugin koukat zkrátka musíš.
Nechci se s tebou hádat o cutoff, už jsem napsal, proč.
A nereaguješ správně. Dendy tak reagoval.
Jindro, tohle není dobré jednání, i s těma tričkama mě to dost rozladilo. Nemáš na sponzoring za pár stokorun? Ale na Fostexy za desetitisíce máš. To bylo řečí "A jak ti to oplatím? Jsem ti velkým dlužníkem."
Škoda, že jsem ti dal know-how za mnohem víc...máš cos chtěl, promiň.
A já se ti moc omlouvám, že jsem si dětinsky myslel, že si můžu vybrat to tvoje "A jak se ti odvděčím?"....tos neměl...řekl jsem ti jak...ale mělo mě to trknout, když jsi říkal něco v tom smyslu "Za moje díky si toho moc nekoupíš..."...
Je mi líto kamaráde, i tebe musím občas poslat do prdele, jak jsi sám říkal a teď to dělám už podruhé...a nechci už od tebe absolutně nic, trika mi nezjištně natisknou opravdoví kamarádi, kterým jsem (kupodivu) ani nemusel nic vyžvatlat.

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

nathanael: Promiň, teď trochu nechápu Tvoji reakci.
Jestli máš nějaké soukromé problémy, měly by se řešit v soukromí; tady nikoho nezajímají osobní věci.

Můj problém v tomto Topic byl vyřešen, ostatní (kromě jiných nápadů ze setrvačnosti či jiných názorů) sem nepatří.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Jindrix: Hezky. Soukromé problémy, to ano, ale s tebou, cutoff a tak dále.
Vadí ti, že tu moje problémy s tebou veřejně publikuji. To je mi úplně jedno, třeba se zblázni.

Dobře, takže tak to jsem nečekal, že mi tu budeš něco nařizovat. Fajn Jindro, ale ty jsi mě sprostě vykradl. Já se nehněvám, je to naprosto skvělé, jen už si ty rady typu "Co je to ten efekt pod dekou?" sháněj někde jinde.

A veřejně proto, že ti znovu opakuji - je mi jedno, jestli to někoho zajímá, nebo ne. Udělal jsem tu dost bordelu na ezone a budu si říkat, co mám právě na srdci a to krásně a veřejně. Protože prostě chci. Vole nejsem zelinář, ale umělec a jsem impulzivní cholerik a budu psát, co mi na držku příjde.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

nathanael píše:Jindrix: Hezky. Soukromé problémy, to ano, ale s tebou, cutoff a tak dále.
Vadí ti, že tu moje problémy s tebou veřejně publikuji. To je mi úplně jedno, třeba se zblázni.

Dobře, takže tak to jsem nečekal, že mi tu budeš něco nařizovat. Fajn Jindro, ale ty jsi mě sprostě vykradl. Já se nehněvám, je to naprosto skvělé, jen už si ty rady typu "Co je to ten efekt pod dekou?" sháněj někde jinde.

A veřejně proto, že ti znovu opakuji - je mi jedno, jestli to někoho zajímá, nebo ne. Udělal jsem tu dost bordelu na ezone a budu si říkat, co mám právě na srdci a to krásně a veřejně. Protože prostě chci. Vole nejsem zelinář, ale umělec a jsem impulzivní cholerik a budu psát, co mi na držku příjde.
Ale no tak, to je snad normalni, ze lidem pomahas a oni se na tebe vyserou, zvlast pokud si snimi nepodepsal zadny pravne zavazny papir o vzajemne pomoci.
S tim se musi pocitat, a veskery nadstandartni know-how servis vcas zpoplatnit, ne?

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Acid: Je to celkově trochu složitější. Rozhodně jsem se na nikoho nevys*al. To jen někdo si špatně vyložil mé jisté introvertní chování dříve, než byl čas to změnit a něco na oplátku udělat pro něj.
Ale - co dá žák učiteli...? Spíše tak žákyně a to já nejsem ;)
Ale tohle už je opravdu OT.
Kdo chce, včetně "nathanaela", ať si mě kamenuje, já se provinile necítím.

A nathanaeli: NEJSEM ZLODĚJ a nikoho jsem nevykradl!!!

Ale to už k tomu "Cutoff" alias "Jak děláš to, že to zní jako pod dekou" (abych byl přesný, nathanaeli ve Tvé interpretaci mého někdejšího dotazu) opravdu nepatří. Promiňte.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Jindrix píše:Acid: Je to celkově trochu složitější. Rozhodně jsem se na nikoho nevys*al. To jen někdo si špatně vyložil mé jisté introvertní chování dříve, než byl čas to změnit a něco na oplátku udělat pro něj.
Ale - co dá žák učiteli...? Spíše tak žákyně a to já nejsem ;)
Ale tohle už je opravdu OT.
Kdo chce, včetně "nathanaela", ať si mě kamenuje, já se provinile necítím.

A nathanaeli: NEJSEM ZLODĚJ a nikoho jsem nevykradl!!!

Ale to už k tomu "Cutoff" alias "Jak děláš to, že to zní jako pod dekou" (abych byl přesný, nathanaeli ve Tvé interpretaci mého někdejšího dotazu) opravdu nepatří. Promiňte.
Mno vsak nikdy neni pozde svou reputaci zpravit :)

Jindrix

Příspěvek od Jindrix »

Acid: K tomu ale musí být dva. Ale to už sem vážně nepatří.
Díky za Tvé reakce, jistě i nathanael to ocení, doufám.

A všem ostatním se omlouvám, tohle jsem nevyprovokoval. Nebo Vám má reakce nathanaelovi -
Jindrix píše:Jindy2: OK, chápu...
Ale pokud se naučím, jak který knob namapovat a zautomatizovat a jak funguje/ jakou má funkci, citlivost a parametry, už se na to rozhraní nemusím tak často koukat, ne? ;)
Ale v tom se asi neshodneme a já se nechci hádat, takže to nechme, jak to je - mně je prostě jedno, jak plugin vypadá, hlavně když funguje a je dobrý.
Howgh.
- připadá tolik urážlivá, jako jemu?

No nic, nechci opět "offtopicovat".
Tohle se tady nespraví a tohle není téma k tomu.
Končím.

Zamčeno