DJ nahrávka z rekordéru Zoom H6essentials moc nahlas a s rezonancí
DJ nahrávka z rekordéru Zoom H6essentials moc nahlas a s rezonancí
Čau lidi.
Snažím se nahrát DJ set pro YouTube a další platformy.
Zvolil jsem si pro to rekordér Zoom H6 Essentials.
Hrajeme klasicky z přehrávačů Pioneer CDJ 2000 a dvoukanálového mixáku PIONEER DJ DJM-450.
Ale výstupní zvuková stopa je strašně přebuzená - nahlas. Na začátku nahrávky, než se stiskne “play” slyšíme rezonanci/bzučení (asi je lehce i v průběhu nahrávky).
Rekordér s mixákem je propojen kabelem do xlr vstupů na rekordéru po levé straně označené 1 & 3, a do mixáku cinch koncovkou do MASTER 2.
Při hraní máme hlasitost na mixu nastavenou u MASTER LEVEL a TRIMs přesně na půlku - maximálně do oranžových čísel.
Výstupní zvuková stopa má parametry:
- bitový tok: 3 072 kb/s; velikost vzorku: 32 bitů; vzorkovací frekvence: 96,000 kHz; hlasitost: -12,3 dB
Dal by mi někdo prosím feedback k tomu nastavení a propojení, jestli je v pořádku? Netušíte důvod té rezonance na začátku? Nebo se vše dá následně vymasterovat? Moc díky.
Snažím se nahrát DJ set pro YouTube a další platformy.
Zvolil jsem si pro to rekordér Zoom H6 Essentials.
Hrajeme klasicky z přehrávačů Pioneer CDJ 2000 a dvoukanálového mixáku PIONEER DJ DJM-450.
Ale výstupní zvuková stopa je strašně přebuzená - nahlas. Na začátku nahrávky, než se stiskne “play” slyšíme rezonanci/bzučení (asi je lehce i v průběhu nahrávky).
Rekordér s mixákem je propojen kabelem do xlr vstupů na rekordéru po levé straně označené 1 & 3, a do mixáku cinch koncovkou do MASTER 2.
Při hraní máme hlasitost na mixu nastavenou u MASTER LEVEL a TRIMs přesně na půlku - maximálně do oranžových čísel.
Výstupní zvuková stopa má parametry:
- bitový tok: 3 072 kb/s; velikost vzorku: 32 bitů; vzorkovací frekvence: 96,000 kHz; hlasitost: -12,3 dB
Dal by mi někdo prosím feedback k tomu nastavení a propojení, jestli je v pořádku? Netušíte důvod té rezonance na začátku? Nebo se vše dá následně vymasterovat? Moc díky.
Re: DJ nahrávka z rekordéru Zoom H6essentials moc nahlas a s rezonancí
XLR vstupy jsou mikrofonní, přebuzujete je. Z mixu leze linková úroveň; ideální je tedy zapojení do linkovýchg vstupů nebo ještě výrazně víc snížit výstupní úroveň z mixu. Na H6 není indikace úrovně vstupního signálu (alespoň třeba LED nebo tak)?
P.
P.
Děkuju za reakci.
Ty linkové výstupy z mixu - myslíte tedy ideálně REC OUT? Škoda že ho na našem dvoukanálu zrovna nemáme.
Teď mi došlo, že ta funkce Mixer na rekordéru umožňuje kontrolovat hlasitost těch kanálů, tak to pardon, to mi nedocvaklo. Díky!
A netušíte náhodou s tou rezonancí? Kabel? Napájení mixu a rekordéru ze stejné zásuvky? ...
Ty linkové výstupy z mixu - myslíte tedy ideálně REC OUT? Škoda že ho na našem dvoukanálu zrovna nemáme.
Teď mi došlo, že ta funkce Mixer na rekordéru umožňuje kontrolovat hlasitost těch kanálů, tak to pardon, to mi nedocvaklo. Díky!
A netušíte náhodou s tou rezonancí? Kabel? Napájení mixu a rekordéru ze stejné zásuvky? ...
Výstupy z mixu jsou všechny s liunkovou úrovní (v daném případě). Myslel jsem změnit vstupy na H6, pokud to jde. Případně jim přepnout citlivost (PAD přepínač občas bývá) a každopádně i snížit výstupní hlasitost z mixu.
Ohledně rezonance - to je dost široký pojem a je možné, že je to spíš všechno tohle dohromady. Pokud tím nemyslíte "brum".
P.
Ohledně rezonance - to je dost široký pojem a je možné, že je to spíš všechno tohle dohromady. Pokud tím nemyslíte "brum".
P.
Na rekordéru vidím pak jenom jack LINE OUT. (viz foto)
Teď jsem si všiml, že v první nahrávce, kdy jsem rekordér nenabíjel z prodlužky, kde byl mix, ta rezonance ještě není. Tak to je vyřešeno.
Dnes zkusím nahrát s těmi sníženými hlasitostmi a uvidím. Moc děkuju.
Teď jsem si všiml, že v první nahrávce, kdy jsem rekordér nenabíjel z prodlužky, kde byl mix, ta rezonance ještě není. Tak to je vyřešeno.
Dnes zkusím nahrát s těmi sníženými hlasitostmi a uvidím. Moc děkuju.
Mno - a co ty linkové (TRS) vstupy?
stačí použít jiný kabel.
No a z rezonance se stal brum, jak prozaické.....
P.

No a z rezonance se stal brum, jak prozaické.....
P.
Jo ono tam jde strčit i něco jiného - tak to jsem prozaický jouda
Moc děkuji!

P.
Super, jsem o trochu klidnější
Mohu se prosím zeptat - jaký kabel koupit? Rád bych zainvestoval do co nejkvalitnější značky, ať maximalizuji úspěch. Mám brát spíš kratší? Moc díky.

Je to víceméně fuk. Asi má smysl zaměřit se na konektory Neutrik, kabel by měl mít dobře udělané stínění (jánevím, třeb Klotz; fajnšmekr by mohl shánět s dvojitým - například Gotham), ale víceméně to je fuk. Ale třeba ti se napíše někdo nějaké další tipy. Já to zase tolik nikdy neřešil. A nepřijde mi, že bych udělal nějakou chybu 
P.

P.
Ok, super. Každopádně Klotz vypadá sympaticky
Moc díky!

Není zač, tak ať se daří 
P.

P.