Domácí nahrávací studio

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Tonyjaa07
Příspěvky: 2
Registrován: 16 říj 2013 22:06

Domácí nahrávací studio

Příspěvek od Tonyjaa07 » 16 říj 2013 22:33

Dobrý den chtěl bych poradit, koupil jsem si balíček domacího studia v němž byla zvukovka FOCUSRITE od scarlet 2i2 Mikforon a sluchátka..stálo to dohromady asi 6 000,- koupi jsem k tomu i pop filter......Nemám stím moc zkušeností ale chci rozjéct takovou menší kapelu...Kluci ode mně rapujou a já jim zpívám refrény....Chtěl bych poradit jaká zvukovka, jakej mikforon, atd..bych k tomu potřeboval aby to mnělo fakt kvalitu :) ...Já když zapojim klavesi přes midi kabel do Pc ..tak mi to nahrává strašně opožděně...jelikož mám jednoduchou zuvkovou kartu tak to snímá opožděně, chtěl jsem si koupit i tohle jestli by to pomohlo http://www.music-city.cz/ld-systems-ld- ... html....no ale nemám na to moc peněz...ale věřím že vy mi poradíte...a zajímá mně ještě jestli v tom má taky něco pc...:)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Domácí nahrávací studio

Příspěvek od Pytkin » 16 říj 2013 22:49

sak uz si kupil balicek .. tak co ti mame radit ?

Tonyjaa07
Příspěvky: 2
Registrován: 16 říj 2013 22:06

Re: Domácí nahrávací studio

Příspěvek od Tonyjaa07 » 16 říj 2013 22:59

Moc se v tom nevyznám. Jako nahrává to docela dobře ale chci mít lepší kvalitu..stačí mi dobrá zvukovka a mikrák :) a jeste kam se co zapojuje toď vše :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Domácí nahrávací studio

Příspěvek od pavlii » 16 říj 2013 23:21

Hláška roku :-D na rozvoj tohohle tématu se upřímně těším!!

P.

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Domácí nahrávací studio

Příspěvek od jazzym » 17 říj 2013 00:05

Tony : ten link nefunguje :lol: a kluci ti vedia odpovedať .. len im napíš.. kolik ti je let ...aby zhruba odhadli hlbku tvojich možnosti... a v čem to narávaš když seš tedy vopoždenej :wink:

Uživatelský avatar
Lahi
Příspěvky: 55
Registrován: 28 bře 2011 20:23

Re: Domácí nahrávací studio

Příspěvek od Lahi » 17 říj 2013 00:16

som zvedavý, koľkým tuna začalo mykať kútikom oka alebo pribudli šediny na hlave.

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Domácí nahrávací studio

Příspěvek od Fillippos » 17 říj 2013 00:55

Ok, chopím se toho.. Sežeň si v prvé řadě kvalitní kabeláž - Klotz, konektory jedině Neutrik!!! Bez toho ani krtek nehrabe. Pak budeš potřebovat pro mikrák nějaký preamp. Dobrý je tenhle Obrázek,
k němu taky dobrý mikrák, naprostá klasika je třeba Neumann U87 Obrázek ,
kvalitní zvukovka je podmínka, s RME neuděláš chybu, ale pokud chceš jet na Applu, rozhodně neprohloupíš s tímhle - http://www.apogeedigital.com/products/quartet.php Taky nezapomeň na dobrou akustiku, jak pro nahrávání, tak pro mixáž! Skvělé jsou produkty firmy Auralex http://www.auralex.com/ Tak a poslední doporučení a kruh se uzavře - ke všem těmto produktům najdeš zde na Audiozone tuny diskuzí - hledej. Málem bych zapomněl na repráky, ale o těch je tady taky někdy zmínka.. :wink: Hodně zdaru.

Uživatelský avatar
nuendo
Příspěvky: 224
Registrován: 31 bře 2012 21:48
Vybavení

Re: Domácí nahrávací studio

Příspěvek od nuendo » 17 říj 2013 07:35

to by mohlo stacit ...pre zacatek :-) ...dobra rada nad zlato

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Domácí nahrávací studio

Příspěvek od delay » 17 říj 2013 07:57

Chlapci klídek.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: Domácí nahrávací studio

Příspěvek od c9000 » 17 říj 2013 09:39

Jestli z toho Focusritte balíčku nemůžeš dostat co chceš, problém je jako vždy v tobě, uživateli. Dá se s tím natočit slušný vokál, ale ne tak že to zapojíš sedneš si k tomu a je to... Proto jsou tu ty studia, kde jsou lidé co to umí, ví kam šáhnout a mají potřebné vybavení. Můžeš se na něco podobného dostat sám ale budeš u toho muset prosedět spoustu času. Dobrej repovej vokál je především o tom že 1. ten interpret co huhlá do mikrofonu to musí umět. Jinak to bude znít vždycky blbě. 2. místnost je slyšet všude, potřebuješ "mrtvej prostor". 3. samotnej vokál potřebuje upravu, compresi, EQ apod. 4. Pokud chceš poradit pošli sem ukázku. V bodech bych se dostal do desítek. Každopádně přeju pevný nervy a hlavně si o tom něco přečti, některý lidi tady jsou na tyhle jalový dotazy tady dost háklivý , a nedivim se jim...
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Domácí nahrávací studio

Příspěvek od delay » 17 říj 2013 09:49

Pokud ti jde o to zpoždění, tak je to latence, v první řadě v SW, ve kterém pracuješ navol ASIO driver, který přísluší kartě Focusrite a pak na něm nastav nejnižší buffer (čas), potom budeš schopen hrát přes MIDI jakž takž real-time. Pokud zaznamenáš praskání a lupání, tak je potřeba buffer zvýšit, čímž se ti ale zvyšuje i prodleva (latence). Na tohle je optimální mít výkoný počítač a kartu s dobrými drivery.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Domácí nahrávací studio

Příspěvek od pavlii » 17 říj 2013 10:26

c9000 píše:...
No bodejť - dyk je to slohově úplně zazděný; to tam ani nemusel psát, že tomu nerozumí - Pytkin zareagoval asi nejlíp 8)

P.

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 12 led 2003 23:50

Re: Domácí nahrávací studio

Příspěvek od xdudy » 17 říj 2013 23:42

hlavně tyhle týpci vyštěknou dotaz - vono se i pár lidí najde co se snaží na ty téměř nezodpověditelný bláboly i reagovat - ale je to většinou ztráta času - páč ty tazatelé nemaj ani trpělivost sledodovat vlastní vlákno ve fóru - jen muj OT postřeh

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Domácí nahrávací studio

Příspěvek od James L. » 19 říj 2013 22:24

xdudy: jop, je to tak.

Odpovědět