Dunící basy - způsoby pro odstranění tohoto problému?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Nikolas.B

Dunící basy - způsoby pro odstranění tohoto problému?

Příspěvek od Nikolas.B »

Zdravim přátelé :)
Již nějakej čas nastavuju správný spodky u kytary (zkreslený) ale když jsem je ořezal tak mi přišla kytara málo hutná. Jasný od hutnosti je tu basa, jenže tohle bylo až moc ořezaný. Když jsem zase naopak basy přidal tak to začlo dunět. Pak jsem přišel na to, že tohle dunění je slyšet i při poslechu komerčních nahrávek, takže mě napadlo že je to stoprocentně akustikou v místnosti. Abych popsal jak to mám řešený.. Místnost cca 4x4 m2 stůl cca 30 cm od zdi. Pod minitorama ( M-Audio BX5 ) dvě knihy. Je mi jasný že je to špatně a proto Vás prosim o typy jak nejlépe zabránit dunícím basům? Vytlumení zadní stěny za monitorama? Víc monitor podložit aby se basy nepřenášeli do stolu? Jen raďte budu rád :wink:

longsleeper

Re: Dunící basy - způsoby pro odstranění tohoto problému?

Příspěvek od longsleeper »

Na tvým místě bych koupil aspoň tři balíky rockwoolu airrock ND (cca 1500,-) a postavil dva až tři paravany o rozměrech 1 x 2 metry x aspoň 10 cm silné.S těma bych potom začal experimentovat,zkoušet různé umístění.Ono jenom když tam ty balíky s rockwoolem postavíš,uslyšíš změnu.Inspiraci najdeš tady http://www.gearslutz.com/board/bass-tra ... traps.html a tady zvuk/diy-basove-pasti-the-official-thre ... ass%20trap.Tohle je nízkorozpočtové řešení.Jestli máš prachy,kup si nějakej set z akustické pěny..třeba http://www.thomann.de/cz/auralex_acoust ... rgundy.htm

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

Když nemáš dokonale akusticky vyřešenou místnost, tak musíš koupit slušné sluchátka a kontrolovat basy na nich.
To je podle mě nejrozumější řešení, ale s tím rockwoolem to udělej pokud možno taky.

Nikolas.B

Příspěvek od Nikolas.B »

Oká, díky za tipy. Mimochodem nějaký rockwooly by se tu našli tak zkusim něco vymyslet. Každopádně přesunu asi i stůl aby byly stěny z obou stran k němu stejně daleko.

fb_milan5

Příspěvek od fb_milan5 »

jak odstranit dunicí basy na přídaném zařízení PC repro pro

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Jestli se na něco ptáš, tak to zkus tak, aby ti bylo rozumět. A zkus k tomu přesně dopsat co připojuješ, k čemu to připojuješ a jak to připojuješ.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Mozno to vobec nebola otazka, ale len nejaky reklamny teaser. Tie su dnes vsade... (aspon ja osobne otaznik nevidim :wink: )

biscuit

Příspěvek od biscuit »

já bych tyhle všechny fb uživatele zrušil. idea hezká, praxe tragická.

Odpovědět