Elektrické bicí --- jak docílit nejlepší zvuk--- živé hraní

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
jirkaD
Příspěvky: 3
Registrován: 15 bře 2005 10:31

Elektrické bicí --- jak docílit nejlepší zvuk--- živé hraní

Příspěvek od jirkaD » 22 dub 2005 10:36

používám el.bicí propojené přes zvuk kartu M-Audio do notebooku. jsem nováčkem v této věci. Zatí jsem se dostak k tomuto: nainstaloval jsem
V-Stack - přes něj načtu program batery a Ohmboys. A? zkouším jakékoliv
nastavení, porád to není ten pravý zvuk, jako když si pustíte nějakou dobrou nahrávku. Pokud máte nějaké zkušenosti, fígl či vyzkoušený efekt
atd. budu vděčný, když se se mnou podělíte. Díky.

carloss
Příspěvky: 24
Registrován: 07 pro 2005 22:44

Příspěvek od carloss » 18 led 2007 19:28

cau,ja teda elektro bici nepouzivam ale je to jen o samplech co tam nacpes....vim to od bejvaliho bubenika....odkud jsi?nemas chut jit do elektro projektu?:-)luke Praha

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 18 led 2007 19:48

jedna banda z okruhu EBM (nitzer-ebb) nedavno vystupovala v praze a jeli na zivo el. bici hrany pres nejakej trigger do noutbuku kde meli nevimco (mozna batery, ale ono je to v zasade jedno) a ven pres motu lite a znelo to dost dobre, je to o samplech a vyslednym zpracovani, kdyz mas u zvukare prostor a da ti jenom na skopky 8 savli udelas s tim zazraky 8) a naopak ...

ja hraju na zivakach pres pady (kombinace jamaha, roland) do stary dobry alesis D4, ted se chystam az dorazi sampler (do tydne) prekopat vsechno do HW sampleru a D4 pouzivat jenom jako trigger.

myslim ze supr a nekompromisni zvuk dosahnes kdyz si koupis nejakej HW sampler, v dnesni dobe je to investice od litru do deseti, bezne koupis nakyho EMU nebo starsiho akaie za bura a na skopky to uplne staci, chce to neco co ma vic jak dva vystupy, minimalne 4 lajny ven pro zvukare, chce to aspon virbl a kopak zvlast, on si s tim uz zvukar poradi jako s klasickou sadou (v zasade) zbytek sady do sterea, nebo je fajn vysoupnoutr jeste prechodaky separe, ale jestli nejsi hvezda tak od zadnyho zvukare 8 lajn na skopky nedostanes 8)

dyztak se ptej konkretne co te trapi, hraju takhle uz hafo let

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 18 led 2007 19:57

jo a nesmis posuzovat zvuk co ti z toho leze doma v obyvaku ale pak zvuk co z toho udela zvukar nebo nekdo ve studiu az budes nahravat, neveril bys jak se daj zvuky naslapnout kdyz vis jak na to, ale na zivo bych se vybod na nejaky procesovani, nastavil bych maximalne obalku zvuku aby mi dejchani v releasu u delsich samplu nelezlo do sebe, nebo jeste lip nejakej gejt nebo aspon at se jednotlivy samply usekavaj pri dalsim uderu samy sebe (jako v realu) a nescita se doznivani atd, proste zvuky si uprav ale zapomen na reverby apod., ciste to tam nasyp a bude to myslim dobry kdyz budes mit solidni samply. dobry je mit zvuky slozeny z nekolika samplu podle sily uderu, zni to o hodne zivejc nez kdyz se sampl akorat se zmenou velocity ztlumuje, to je trochu strojovy a ... IMO dooost trapny, fuuuj, nemam to rad, kdyz neco takovyho slysim pripada mi bici stopa jak z kalkulacky, uplne to ztrati zivost a jsem z toho znechucenej.

never tomu ze se dobry el. bici nedaj udelat, daj, sice neni nad suprovyho zivyho bubenika ale elektronika ma svy misto na svete 8)

drzim palce

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Příspěvek od lottewerther » 18 led 2007 20:55

Hraní na elektrický škopky může znít docela věrně, ale nejvíc samozřejmě záleží na samplech. BATTERY STUDIO DRUMS je minimum (16 samplů pod každým bubnem). Vůbec se to ale nedá srovnávat BFD od Fxpansion, kde jsou ty sady neskutečně vychytaný: bubny jsou vysamplovaný až ve 128 layerech, nahraný na nejlepší mikrofony a převodníky, můžeš s tim laborovat jako ve studiu, měnit a štelovat mikrofony, totální ufologie.

Kámoš (vystudovanej bubeník) mi tvrdil, že až půjdou příště s kapelou do studia, nahraje to raději přes pady a BFD než přes svoje Sonor Delite. Nechtěl jsem mu to věřit, ale ten plugin fakt funguje.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 18 led 2007 21:29

souhlas, BFD a cerny DWcka to nema chybu 8) nektery veci ale proste na smapler na zivo nezahrajes, ja sem zvazoval k padum aspon šroťák zivej, aspon tenhle kus zivyho materialu kterej se da citem "tvarovat", v zasade me stve jenom nudny prehravani samplu..

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Příspěvek od lottewerther » 18 led 2007 22:28

To chápu. My jsme hráli na pady pár měsíců ve zkušebně s Battery Studio Drums. Dalo se to. Pak jsme přidali živou hajtku a činely - a jako by sis zívnul. Pak virbl atd... až jsme se dozívali k normálním škopkům. A navíc se na ně dá "hrát", což u elektrickejch bubnů platí až v cenovejch kategoriích, za který by sis pomalu koupil ty černý DW.

Já teda nebubnuju, jenom to šteluju našemu bubeníkovi

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 19 led 2007 07:14

zas ty elektronicky vic kousou a kopou, oproti klasickymu kopaku kterej vetsinou jenom mlaska a placa umi bejt elektronickej dost vuci publiku krutej a to se mi libi :twisted:
muj ideal je kopak eletronickej a zbytek zive :mrgreen:

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Příspěvek od lottewerther » 19 led 2007 16:49

To je pravda. Nemilosrdné masážní buchary na drcení orgánů v krajině břišní. Vždyť taky na bubeníka naléhám, aby si koupil triggery a sampler. On ale bohužel nepatří k lidem, který by byli ochotný cpát do gearu všechny svoje peníze. :twisted:
Budu to asi muset pořídit sám. :cry:

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 19 led 2007 18:49

muj akai s6000 uz na me ceka v prekladisti DPDcka v ricanech, pohych dvacet kilacku ode me a musim cekat cely vikend az do pondeli, to neprezijuuuu 8) pak to vypukne, skopky se kompletne prestehujou z PC do sampleru a bude ZLE ! :twisted:

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 19 led 2007 21:43

Neural_I píše:...ja sem zvazoval k padum aspon šroťák zivej, aspon tenhle kus zivyho materialu kterej se da citem "tvarovat", v zasade me stve jenom nudny prehravani samplu..
Jsem jednoznačně za. Kdybys měl na něm navíc snímač, který by spouštěl sampl typického EBM gate-reverb rytmičáku (nejlíp bez attacku, aby se to nemlátilo s tím živým úderem), určitě by to váš zvuk posunulo.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 20 led 2007 21:56

Neural_I píše:muj akai s6000 uz na me ceka v prekladisti DPDcka v ricanech, pohych dvacet kilacku ode me a musim cekat cely vikend az do pondeli, to neprezijuuuu 8) pak to vypukne, skopky se kompletne prestehujou z PC do sampleru a bude ZLE ! :twisted:
Takže ho máš z Ameriky? Na kolik vyšel? Jak ho máš vybavený?

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 21 led 2007 01:25

Neural_I píše:muj akai s6000 uz na me ceka v prekladisti DPDcka v ricanech, pohych dvacet kilacku ode me a musim cekat cely vikend az do pondeli, to neprezijuuuu 8) pak to vypukne, skopky se kompletne prestehujou z PC do sampleru a bude ZLE ! :twisted:
tywe a kolik stal? dnesni cenova hladina starych, ale zvukove stale dobrych sampleru je zpristupnuje i zcela amaterskym chudym hudebnikum :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 22 led 2007 09:07

no nebyl to zas tak dobrej kauf, ale ja sem moc moc chtel a potreboval S6000 (petilitru je celkem dost tam se da vybirat) takze sem vzal z nemecka z ebaye kus co vypada jak novej ale vybava nic moc, ma sice 192MB RAM a 9GB HDR a CD ROMku, ale jinak je holej. absence efektaku me vyrazne netrapi, na zivo si to prihali zvukar a ve studiu mam jiny efektaky a myslim ze vyrazne lepsi jak FX na aki, potrebuju 16 vystupu (nebo aspon o par vic nez 8 co ma petilitr), odendavaci panel je pro me naprostou nutnosti (sampler se mnou bude jezdit na zivaky ale makat i ve studiu, rack mrsknu pod stul ale panel potrebuju mit u sebe). takze takhle, vysel i s postovnym atd cca na 19t, ale rozhodne nelituju, proste sem ho potreboval hned, menim styl svy prace, zamaka si solidne takze jako zakladni kamen studia mi za tu cenu stoji.
USB je na ceste z thomanna a jeste dokoupim ADAT a myslim ze mi to uplne staci a hlavne, myslim ze nic lepsiho se proste ani neda, snad casem dokoupim nejakej starej EMU s analogovejma filtrama na zpestreni.

TUDY: presne! zapracuju na tom, rytmicak s poradnym kopakem je zaklad EBM, trocha zivosti do toho to trochu posouva dal od .. "techna" a podobnych bezduchych stylu 8) nemam rad zvuk jak z kalkulacky, kdyby bylo na me jedu zivou sadu ale to uz by se jaksi neveslo do feldy 8)

edit: akai mi prave dorazil, nadseni nezna mezi 8)
dokoupim ADAT kartu, kdyby se nekomu valela v nejakym sampleru nepouzita !
Naposledy upravil(a) Neural_I dne 22 led 2007 11:47, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 22 led 2007 09:55

Neural_I: no - neni kopak jako kopak ... myslim zivej ... nektery taky zabiji :-)

Odpovědět