elektronika - zvuk na pódiu + nahrávání

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
innuo woto

elektronika - zvuk na pódiu + nahrávání

Příspěvek od innuo woto »

Hraju v kapele basa + kytara + elektronika....používám kurzweil K2000+AKAI MPC1000 (z toho mi lezou samply a beaty)...+ zpěv ...všechno to míchám v stařičkym mixáku mackie CR1604 a leze mi to za mnou do beden 2x RCF 325A + 1x DB sub.OPera(todle PA mi slouží jako kytaristovi aparát.,takže nepoužíváme ani nepotřebujem odposlechy - vzhledem k druhu hudby,který hrajem a na místech kde hrajem (většinou malý prostory,kde kvalitní zvuk je vzácnost ).....pořídil sem si alesis HD24 (verze notebook zvukovka mám za sebou,...takže mám jasno..:-)i když je tahání krabic po koncertech někdy vopruz,tak HW způsob mi vyhovuje naprosto)..a chci ho používat hlavně na zkouškách a koncertech ,takže systém..plug and play :-)..co nejjednodušší.....píchnu zvlášť kytaru ,basu a můj mixik...no a ten mixik s tim si nevim rady ,jak to zapojit..co nejefektivnějc.....mám starej mackie CR1604...má 8 insertů,kde když nedocvaknu jack ,tak jsou v podstatě directy,ale protože bych chtěl mít tam i ty efekty ,který mám v auxech tak nevim,jak to udělat...vím jen ,že ty outy jsou pre-eq a pre-aux..... .Vzhledem k tomu ,že používám v auxech efekty a jsou v hudbě dost důležitý,chci ,aby se stopy nahráli i s efektama,ale problém je ten,že ten mackie má výstupy pre aux a pre eq......je nějaký řešení,jak to vyřešit?...nebo je to o tom poohlednout se po jinym pultu s directama ,který má funkci post-eq nebo post-pre.....chci prostě co nejjednodušší mobilní způsob vícestopýho nahrávání...popřípadě co byste mi doporučili jako řešení...díky za jakýkoli názor..

Pytkin
Moderátor

Re: elektronika - zvuk na pódiu + nahrávání

Příspěvek od Pytkin »

kukni sa do manualu k CR1604 .. ci sa vnutri nedaju najumprovat directy ako POST EQ ..
inak ja mam CR1604 v praci a su tam direct outy , priamo zatlacene dnu .. netreba "nedocvakavat" .. mozem sa na to pozriet zajtra ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hmmm . ked sa divam do manualu http://www.mackie.com/pdf/archive/cr1604_om.pdf

tak ja nemam cr1604 alebo daku novsiu/starsiu verziu .. mam tam aj 4 grupy .. tu nie su ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

v navode na strane 13 sa pise , ze insert point je POST FADER /POST EQ .. na strane 33/34 popisuju modifikaciu .. musis tam daco poprepajat a dat kondiky ... presne je to tam popisane .. ale ak ty pises , ze mas PRE EQ/PRE FADER , tak asi uz tu modifikaciu uz dakto spravil .. cize by mozno to bolo treba dat naspat ..

innuo woto

já mám tu starší CR1604...ne vlz..právě ta VLZ by asi byla řešení...
no ale možná kdyby se na to mrknul nějakej odbornik,kdo se nebojí vzít schémata a pájku ,tak by to bylo super...pokud o někom víte,tak budu rád...přece jen např.dřív sem používal novej DFX12 a stará mrcha CR1604 je zvukově bomba...najednou všechno slyším a prostě to hraje.....z toho důvodu se mi taky moc nechce zas něco jinýho nakupovat...kór když to dneska s tou kvalitou je nic moc...
díky díky
Naposledy upravil(a) innuo woto dne 19 kvě 2009 21:47, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no sak to co som napisal , je z manualu k staremu CR1604 .. pises ze mas outy preEQ , takze uz tvoja CR1604 je modifikovana .. inak AUXu su mimo insertu/DirectOUTu vzdy ..

innuo woto

aha,tak to je škoda u těch auxu...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no logicky sa nad tym zamysli .. AUX z kanalu sa posiela von cez AUX send . to ide do efektu .. a naspat do returnu .. return uz nejde do kanala .. cize DIRECT OUT /INSERT z kanala , nemoze obsahovat efektove data , kedze su na uplne inom vstupe ..

feki
Vybavení

Příspěvek od feki »

Hledám kde se dá sehnat tenhle mix, pro vlastní monitoring : http://www.nady.com/manuals/audio/rdi8man.pdf
Mám sice jeden ale štve mi pořád to cpát ze zadu do racku, navíc každej mi to podílá z jiného zařízení takže DIbox se hodí vždycky.

Odpovědět