Extrahování nástroju a hlasu z Písničky.

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
missot
Příspěvky: 3
Registrován: 02 led 2014 15:59

Extrahování nástroju a hlasu z Písničky.

Příspěvek od missot »

Ahoj,
Mám problém mám jednu písňičku ve které je asi v první minutě jen hlas a piáno a později se přidají ostatní nástroje i basy. Já chci jen z té písňičky dostat vokály a to piáno. Zkoušel jsem to přes EQ a všechnymožné filtry a NIC. A tak se vás ptám o rady děkuji.
Naposledy upravil(a) missot dne 02 led 2014 16:21, celkem upraveno 3 x.


Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1878
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Extrahování nástroju a hlasu z Písničky.

Příspěvek od tony9 »

Soft: Melodyne

missot
Příspěvky: 3
Registrován: 02 led 2014 15:59

Re: Extrahování nástroju a hlasu z Písničky.

Příspěvek od missot »

Díky...zkusím :)

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 716
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Re: Extrahování nástroju a hlasu z Písničky.

Příspěvek od SadLuck »

Jestli se přidá větší množství nástrojů, melodyne ti nejspíš nepomůže. Jedinou rozumnou možností je mít k dispozici samotnou stopu toho, co chceš smazat, otočit jí fázi a přimíchat. Ale je to trochu alchymie a třeba v případě různě empétrojkově zprasenejch instrumentálek z netu to moc dobře nefunguje. Další možnost je vypnout mid/side, ale to pomáhá jen když chceš mazat nástroj, kterej je buď víceméně jen v "středu", nebo naopak "po stranách". Obecně je tohle problém a pokud je něco jednou smíchaný, kvalitně už to nerozmícháš - alespoň ne se stávající technologií. Melodyne umí třeba docela hezky měnit melodii nějakého lead nástroje v hotovym mixu, ale jak budeš úspěšnej se snahou vymazat balík nástrojů, to si vážně nejsem jistej :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Extrahování nástroju a hlasu z Písničky.

Příspěvek od TOM-Thak »

Hloupý dotaz - k čemu to potřebuješ??

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3553
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Extrahování nástroju a hlasu z Písničky.

Příspěvek od MDudas »

TOM-Thak píše:Hloupý dotaz - k čemu to potřebuješ??
Neprovokuj ! Je zaciatocnik, tak experimentuje ... :)

Odpovědět