Ahoy, potreboval bych poradit:
Jak docilit zrychleni nebo zpomaleni wavu pri zachovani toniny, aby nedoslo ke zhorseni kvality? Mam nahranou kytaru 48kHz/16bit wav.
Soundforge sice zpomali, ale zvuk je jakoby potrhany.Mam sb live, pomohlo by prevzorkovani (96kHz + lepsi karta) nebo jiny wav editor?
mike
Help! Jak zrychlit/zpomalit wav bez ztraty kvality vysledku?
S timto (Nuendo) jsem mel sve kratke neblahe zkusenosti (lupance a nic moc vysledek). Zdaleka bezkonkurencne nejlepsi je Serato Pitch and Time, ale to je jen RTAS a stoji 800 dolaru. Elastic Audio v Samplitude 8 vsak predbezne vypada prinejmensim stejne dobre, ne-li jeste lepe. Ale uplne nejlepsi a nejspolehlivejsi plugin je nahrat to znovumatucha píše:timefactory nebo stretch v cubasi sx/nuendu je asi nejlepsi, co se da na PC pouzit... ztratu kvality ale ocekavej, bezstratove to nejde a nejsem si jistej, jestli by tomu pomohlo resamplovani na 96... spis ne.

No .. Raz som robil daky mix pred fitnessku a potreboval som zladit par veci do jedneho tempa .. Neblahe spomienky na timestretching vo vacsine programov ma desili .. Vedel som ze treba nieco seriozne .. A vtedy som si spomenul na Timefactory od Prosoniqu .. Starucky program ale vsade ospevovany .. Tak som ho skusil a bol som zdeseny tou kvalitou .. Neviem ako to ten program robi, ale vysledku su absolutne dokonale .. SOund forge prdka pri 20% zrychleni .. Skuste v hociktorom programe spomalit .. hoci 10% .. to je nepocuvatelne .. TimeFactory som spomalil na 50% cize tempo slo na polovicu .. Absolutne ziaden problem ..
Jediny problem je , ze to strasne dlho pocita .. Vtedy som mal Celeron 800 a 3 minutovu pesnicku to ratalo asi 30 minut ..
Jediny problem je , ze to strasne dlho pocita .. Vtedy som mal Celeron 800 a 3 minutovu pesnicku to ratalo asi 30 minut ..