Jak jednoduse nahradit zvuk ve .wmv

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Jak jednoduse nahradit zvuk ve .wmv

Příspěvek od BS » 16 bře 2007 10:23

Cau,

potreboval bych pls od nekoho tip, jak jednoduse nahradit stavajici audio stopu ve .wmv, jinou zvukovou stopou. Zkousel jsem nekolik ruznych audio muxing tools, ale nenasesl jsem zadny, ktery by podporoval .wmv. Pokud ma nekdo radu jak to udelat byl bych moc vdecny, Diky.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 bře 2007 11:25

vysledok ma byt zasa wmv?

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 16 bře 2007 11:57

jj, vysledkem by melo byt opet wmv. Pred importem moji audio stopy se chci vyhnout prevodu wmv na mpg nebo avi, a pak zase zmenou zpet na wmv,. Zkousel jsem to a docela dost to znicilo kvalitu videa, takze to byla spatna cesta. Co jsem tak hledal,tak v pripade .mpg to je bez problemu a existuje spousta softu, ktery to dela. zkousel jsem Virtual Dub, QT Pro, a dalsi, ale nic z nich nema podporu wmv.

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 16 bře 2007 12:18

ja tohle delam v SONY Vegas. Normalne otevru wmv, a vymenim stopu za jinou a zase ulozim. Pouzivam to ale jen jako video pro web nebo malej nahled, kvalita nic moc.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 16 bře 2007 12:23

Já bych to udělal asi v Movie Makeru který je součástí XPček. Nebo ten to taky nějak zmrší?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 bře 2007 12:35

vdub MA podporu wmv, ale len verzia 1.3 a starsie... skusim ti ju poslat ak chces... z novsich verzii to vyhodili, lebo microsoft ich chcel zalovat, nekupili si totiz licenciu (medzitym sa stal vdub gpl, takze dnes to ani nejde). ovsem tym by si len nacital wmv, prilepil nove audio a sejvol ako avi... vdub sejvuje LEN do avi, to asi vies, ak ho puzivas

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 16 bře 2007 12:39

Ja jsem hudbu k tomu shotu delal delal v Nuendu, a cekal jsem, ze tam bude mezi moznostma i export ruznejch viedo souboru, avi, mpeg, wmv, atd. ale nenasel jsem tam zadny tyhle moznosti. Tak jsem si vyjel aspon audio stopu s tim novym zvukem.Movie Maker jsem zkousel, ale moznost replace audio in video nebo neco podobnyho jsem tam nenasel.
Jak jsem tak ted hledal po netu, tak od Microshitu existuje jakysi Windows Media Encoder 9, ktery by to snad mel umet. Jeste to musim prozkoumat. Samozrejme dalsi rady jak to udelat jsou vitany, dikec.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 bře 2007 12:41

no, mozno by stacilo pouzit postup s vdubom, vyrobit avi a to zmrsit do wma v movie makeri, to uz by snad malo ist... vecer pobadam...


Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 16 bře 2007 12:48

Schválně jsem to v tom Movie Makeru zkusil a bez problému. Musíš kliknout na "zobrazit časovou osu". Místo scénáře se ti objeví -časová osa. Do ní dáš nový zvuk, vykousneš starý a exportuje to do wmv.

Ten encoder ti to zakóduje (a myslím, že kvalitně) do wmv, ale editovat v něm nejde pokud vím.
Naposledy upravil(a) TAP dne 16 bře 2007 12:53, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 bře 2007 12:52

nema movie maker nejake obmedzenia v bitrate alebo v rozliseni? nieco sa mi mari v tomto zmysle...

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 16 bře 2007 12:56

Nevim. Nedivil bych se. Všecko od MS je velice omezené.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 16 bře 2007 12:58

TAP píše:Schváln%u11b jsem to v tom Movie Makeru zkusil a bez problému. Musí%u161 kliknout na "zobrazit %u10dasovou osu". Místo scéná%u159e se ti objeví -%u10dasová osa. Do ní dá%u161 nový zvuk, vykousne%u161 starý a exportuje to do wmv.
Ted jsem to zkousel jeste jednou MovieMaker a vzdycky kdyz mazu to puvodni audio u videa, tak mi to zaroven maze i to video. Samostatne mi to smazat nejde,. nevim..
--
kexik: ten vdub 1.3 mam nainstalovanej, ale nejde mi tam importnout wmv.
Naposledy upravil(a) BS dne 16 bře 2007 13:43, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 16 bře 2007 13:02

Tak na ten zvuk klikni pravým - hlasitost - a zafajfkni ztlumit zvuk

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 16 bře 2007 13:47

TAP píše:Tak na ten zvuk klikni pravým - hlasitost - a zafajfkni ztlumit zvuk
Tohle by mozna mohlo jit. Nemam tady sluchatka, tak to nemuzu proverit, ale mutnout ten orig. zvuk jde, tak snad by to vyresilo muj problem. Dik!

Odpovědět