Jak na zdvojovačky?
Jak na zdvojovačky?
Je tu někdo, kdo prozradí svůj postup? Zkouším nahrávat rapování, ale ty zdvojovačky mi pořád nejdou....KOukal jsem už na pár tutoriálů na youtube a pročetl jsem snad vše tady na foru , co by se mohlo týkat téhle problematiky, ale bez valného výsledku....pořád to nezní přirozeně. Prosím poraďtě.Přece tu můsí být nějaký praktik, který s tím má přímou zkušenost, ne?
Byl bych rád za každou radu, která by mi mohla pomoci! Díky všem....

- bluerecording
Re: Jak na zdvojovačky?
Musis napisat konkretnejsie v com je problem....
Je to taková ukázka.... http://www.youtube.com/watch?v=uN_hBfNzScY
Mám na mysli něco podobného. Nevím jak toho docílit. Duplikoval jsem stopy , posouval jsem kanály do leva doprava, zpoždoval jsem je, ale neznělo to dobře...
Mám na mysli něco podobného. Nevím jak toho docílit. Duplikoval jsem stopy , posouval jsem kanály do leva doprava, zpoždoval jsem je, ale neznělo to dobře...
-
- Profesionál
pro 'orgranickej' feel: nahraj kazdou verzi zvlast. (a rozhod do panoramy.)Mitch píše:Je to taková ukázka.... http://www.youtube.com/watch?v=uN_hBfNzScY
pro 'organickej', ale presnej feel: nahraj kazdou verzi zvlast a potom jednotlivy verze srovnej v case (rucne, pres vocalign, etc)
pro 'chemickej' feel (to si asi zkousel, a proto tohle asi nehledas): spousta veci. muzes zkusit 'split harmoniser' (vychazis z jediny stopy, ktera se duplikuje napravo v panorame treba o 9 centu podlazena a treba o 17ms zpozdena, nalevo v panorame o 9 centu nadlazena a treba o 22ms zpozdena).
Jak rika Brooklin, dodal bych akorat ze je dobry delat spis ztrojovacky (zpetovacky) a pustit doprostred hlavni vokal a obklopit ho z obou stran. Je to vetsinou lepsi nez mit jen dva vokaly... levo a vpravo. Nicmene v kreativnim produkovani se nicemu meze nekladou a prave jenom 2 vokaly nekdy muzou fungovat dobre v kontrastu s normalnim tvrde uprostred vokalem. Nekdy pouziju vic tech stran a doprostred primicham zlehka treti, aby se tak akorat vyplnil centr, ale pritom aby to znelo spis jak leva-prava.
Zajimavy je, ze zdvojovani funguje hlavne na specifickej typ hlasovyho projevu.
1) jsou lidi, ktery zpivaj tak presne, ze jejich druhy stopy sou skoro kopie a cely to pak divne fazuje (tech je ale fakt malo a setkal jsem se s tim jenom jednou)
2) nekdo totalne nedava rytmus/intonaci a tak se ty vokaly dostanou tak daleko, ze to pak pusobi vic jako kdyz hraje nekolik pisnicek pres sebe a je to zas nepouzitelny
3) lidi s prumerne roztresenym a neladicim hlasem jsou kupodivu na tohle nejlepsi a hodne jim to pomaha (neznit blbe)
Zajimavy je, ze zdvojovani funguje hlavne na specifickej typ hlasovyho projevu.
1) jsou lidi, ktery zpivaj tak presne, ze jejich druhy stopy sou skoro kopie a cely to pak divne fazuje (tech je ale fakt malo a setkal jsem se s tim jenom jednou)
2) nekdo totalne nedava rytmus/intonaci a tak se ty vokaly dostanou tak daleko, ze to pak pusobi vic jako kdyz hraje nekolik pisnicek pres sebe a je to zas nepouzitelny
3) lidi s prumerne roztresenym a neladicim hlasem jsou kupodivu na tohle nejlepsi a hodne jim to pomaha (neznit blbe)
-
- Profesionál
s tim fazovanim... kdyz nekdy mam jen jednu verzi a chci stereo, tak sem zkousel dve kopie do stran a rozladit je dynamicky v case. pres pitch obalku, fluktuace v pitchi treba do hlobky max. 1/4 tonu, a nahodne nacmarana krivka. takovej 'faux-tape' efekt. nektery pluginy sou na to zarizeny, treba waves doubler umi menit hloubku nad- a podlazeni pomoci LFO.
to by chcelo skrorej S&H , nez LFO ..
sample and hold. takový skákavý průběh LFO vlny. nicméně je to furt LFO...
Tiez hovorim ze nahrat kazdu stopu doplnaciek/zdvojovaciek zvlast a dam mierne do stran. Ak je to moc rozbite tak to sem tam rozstriham a pasujem pod slohovu stopu, ale zasa nie uplne presne aby to nefazovalo. Nedavno som skusil spravit taku vec, ze iba tieto doplnacky som poslal do BUSu a na neho hodil SPL Vitalizer a rozstiahol stereo to tiez zneje celkom zaujimavo.
Mitch, ak mozem doporucit.. nikdy nekopiruj, vzdy to radsej nahraj nanovo. Tie kopirovane stopy ti zaberu viac casu na upravu a aj tak to nikdy nezneje dobre.
Mitch, ak mozem doporucit.. nikdy nekopiruj, vzdy to radsej nahraj nanovo. Tie kopirovane stopy ti zaberu viac casu na upravu a aj tak to nikdy nezneje dobre.