Jak nahrát do Cubase 4 stopy současně pomocí 2 zvukovek

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
etwaser
Příspěvky: 2
Registrován: 23 čer 2009 13:43

Jak nahrát do Cubase 4 stopy současně pomocí 2 zvukovek

Příspěvek od etwaser » 23 čer 2009 13:53

Četl jsem na netu, že to jde s pomocí 2xSB Live a kX driverů. Zatím jsem si pořídil jen jednu, ale moc jsem nepochodil ani se 2 stopama. Předpokládám, že bych vytáhl z mixu 2 stopy a poslal je do line in na kartě. Nevím, ale jak nadrátovat DSP v kX. Line in mi sice hraje v bednách, ale do Cubase ne. Jediné kdy se mi signál dostal až do cubase bylo, když jsem přehodil na Full Duplex audio driver. Ale v kX nic. Byl byste někdo ochoten mi pomoct to nastavit?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak nahrát do Cubase 4 stopy současně pomocí 2 zvukovek

Příspěvek od Pytkin » 23 čer 2009 15:54

KX je dost zlozita vec .. napred si nastuduj poriadne ten routing .. je tam jeden modul , co su vlastne asio vstupy . .tam si musis nadratovat co tam chces .. dalsi modul su analogove vstupy .. tam si musis najst co potrebujes ..
treba si to poriadne popozerat a oboznamit sa s tym co je co .. inak v tom budes stale tapat ..

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Jak nahrát do Cubase 4 stopy současně pomocí 2 zvukovek

Příspěvek od rastis » 23 čer 2009 16:21

hej, KX su docela zlozita a neintuitivna vec, pamatam si, ako som sa s nimi jedoval :) najhorsie, ze obcas robili, respektive nerobili to co mali, clovek pozaklikaval vsetko, co trebalo a ono nic, potom to zrazu samo naskocilo, atd... okrem toho je to mrtvy projekt, nie ? nez sa trapit s 2x SB live (neverim, ze sa podari rozbehat korektny 4in) tak treba kupit M-Audio Delta 44, dnes stoji par korun a je to seriozny, funkcny a overeny HW.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak nahrát do Cubase 4 stopy současně pomocí 2 zvukovek

Příspěvek od Pytkin » 23 čer 2009 16:40

tak toto podpisujem .. s KX sa da experimentovat , ale na serioznu pracu to neni .. a je to samozrejme mrtef ..

rozhodne par korun investovanych do DELTA 44 sa prejavi na tom , ze budes viac casu travit s hudbou , a nie nad tym , preco nieco nefunguje .. nehovoriac o biednej kvalite zvuku z SB live ..

etwaser
Příspěvky: 2
Registrován: 23 čer 2009 13:43

Re: Jak nahrát do Cubase 4 stopy současně pomocí 2 zvukovek

Příspěvek od etwaser » 23 čer 2009 18:08

Já vím, že SB live není žádný zázrak. Ta Delta 44 vypadá dobře. Zatím ale na ni nemám peníze. Pokusím se nějak se prokousat těma kX. Každopádně moc děkuju za radu. Uvítal bych nějaký obrázek s nastavením routeru kX. Nevím odkud kam mám tahat dráty.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Jak nahrát do Cubase 4 stopy současně pomocí 2 zvukovek

Příspěvek od rastis » 23 čer 2009 18:21

ako vravim - na 4 in rovno zabudni. a jeden stereo in preda musis nahrat - resetni to do defaultneho nastavenia a malo by ist. ja som si kedysi udkladal presety, co fungovali, ale oni vskutocnosti medzi roznymi kompami uz nefungovali a ani medzi jednotlivymi verziami nefungovali... mrkni nemecky ebay, tam musi byt Delta 44 za par euro:

http://cgi.ebay.de/M-Audio-Delta-44-Pro ... 1|294%3A50

Odpovědět