Jak nejlépe zkreslit zpěv

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
knobtweaker
Profesionál

Jak nejlépe zkreslit zpěv

Příspěvek od knobtweaker »

Ahoj, poměrně často řeším případ že je potřeba na nahrávce nakreslit zpěv, ať od jemného zkreslení až po "brutal" :-).
Nějak se mi stále nedaří najít pro vokál zkreslení , které by mělo charakter a bylo příjemné. Můžete mi poradit vaše zkušenosti s VST , či hardwarovými krabicemi , které pro tento účel používáte? Případně jaké další úpravy se zkresleným hlasem používáte?
Studiový a live zvukař
http://www.sound-engineer.cz

Cyril

Re: Jak nejlépe zkreslit zpěv

Příspěvek od Cyril »

No, myslim, ze by dobre fungoval Sansamp... :)

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

a čo tak použit bass/gitarové hw efekty ??
mi to v skúšobni používame na spev stále..
alebo toto: ./viewtopic.php?t=10080 ??

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Zkus simulanalog guitarsuite a v tom simulaci tubescreameru. Parkrat uz mi to dobre zafungovalo.

delay

Příspěvek od delay »

Audioease SpearkerPhone - není přímo na zkreslení, ale je to podle mě hodně použitelné

vasek

Příspěvek od vasek »

Saturation v pluginu VoxFormer

c9000

Příspěvek od c9000 »

Antares Tube , ale jemně a s citem.

vras

Příspěvek od vras »

Zkus simulanalog guitarsuite a v tom simulaci tubescreameru. Parkrat uz mi to dobre zafungovalo.
Ten guitarsuite je na zpěv parádní. Pokud teda chceš opravdu brutální distortion.

fova

Příspěvek od fova »

./ostatni-software/poradte-free-plugin-pro-efekty-na-vokalech-t9676.html?hilit=voctopus#p188294

kexik

Příspěvek od kexik »

mozno by nebolo od veci dat nejaku ukazku asi o co ti ide... to je tazko poradit nieco konkretne, ja pouzivam asi 20 roznych vst...

Brenda Walsh

Příspěvek od Brenda Walsh »

Jj voxengo voxformer nabízí docela zajímavý možnosti jak zkreslit hlas, saturace + eq tam umí dát moc pěkný barvy. Též neni špatý digital fishpones Blockfish, který umí při přehnaných nastaveních pěkně zkreslit hlas. To sou ale takový spíš jemější zkreslení. Pokud chceš nějakej extrém, tak pluginů kterýma toho dosáhnout je plno, pravda většinou jsou to věci ne přímo určený pro zpěv. Určitě má někdo z tvýho okolí nějakou kytarovou krabičku, to taky nemusí bejt od věci.

knobtweaker
Profesionál

Příspěvek od knobtweaker »

Dík moc všem za odpověď mam tedˇ aspoň co zkoušet. Momentálně dělám na věci která by měla mýt podobný charakter zvuku jako desky Queens of te stone age, kde je takový jemný lampový zkreslení na vokálech, zkoušel jsem právě antares tube , to je použitelný ale furt to není ono, většinu kytarových FX jsem shledal nevhodnými, tak budu teď zkoušet, co jste mi poradili. Možná to skusim ještě naprdnout přes VP-1 nebo ebony, ale nechce se mi všechny ty tracky zase prohánět přes hardware.
Studiový a live zvukař
http://www.sound-engineer.cz

jeany_jeany_jeany

Příspěvek od jeany_jeany_jeany »

Jesli máš k dispozici UAD kartu, tak bych ještě doporučil LA2A leveler. UAD totiž jak se mi poslechově zdá neemuluje jenom optokompresní část týhle krabičky, ale i pověstnej lampovej line amp co je za optočlenem. Takže když to osolíš na vstupu a peak reduction stahneš produkuje to docela pěknou saturaci - je takova spíš zprůrazňovací než oteplovací...
jenom moje 2 KČ :-)

jeany_jeany_jeany

Příspěvek od jeany_jeany_jeany »

Ještě mě napadá pěknej overkill:
Thermionic culture Culture Vulture/The Rooster :-)
Mimo jiné z Roosteru (což je lamový preamp/pasivní EQ/zkreslovač á la vulture) jsem slyšel ukázky a fakt pěkný - včetně toho zkreslovátka..
Je to sice drahý jak sviň ale jsou to vlastně 3 stroje v jednom... hm..hm..jsem mám děsnýho brouka v hlavě a jsem lapen a čeká mě pekelně dlouhou dobu kdy budu házet drobný do prasátka ....

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Ten digital fishphones -blockfish potvrzuju, taky uz jsem ho jednou na zkresleni zpevu pouzil. Ma svoji barvu, akorat to pak uz trochu ztencuje signal, tak mozna to pouzit paralelne. Od digital fishphones je fajn jeste saturator THD. Jeste me napadlo, jestli mas reaktor, tak tam se najde hafo pekne zkreslujicich veci.

Odpovědět