Jak odstranit mlaskání speakera?
Jak odstranit mlaskání speakera?
Ahoj,
máte nějaký tip na plug in, jak efektivně odstranit mlaskání speakera?
Bohužel pár náběrů mám s pár mlasknutíma.. ono to pod hudbou nebude tak slyšet, ale radši bych si s tim pohrál a odstranil, co půjde.
Díky za TIP!
máte nějaký tip na plug in, jak efektivně odstranit mlaskání speakera?
Bohužel pár náběrů mám s pár mlasknutíma.. ono to pod hudbou nebude tak slyšet, ale radši bych si s tim pohrál a odstranil, co půjde.
Díky za TIP!
Re: Jak odstranit mlaskání speakera?
jestli je jich par, urcite bych se snazil to odstranit rucne, to je nejlepsi plugin 

Strihanim, tuzkou. Plugin moc nerozeznava co je mlask a co je zdravy.
normalne tuzka a zoom .. a kreslis .. a picujes , ze si si viac nedaval pozor pri nahravani .. casto moze pomoct viac verzii a prekopirujes slovo z inej verzie ..
No to už je stopa, kterou jsem dostal...
Takže nezbývá než kreslit..

Takže nezbývá než kreslit..
jo tuzka, nuzky, to jinak nejde.
-
- Profesionál
jj, hlavne zapni snap to zero crossings (positive nebo negative slope, ale ne oboji) a vystrihni nebo prekresli. myslim, ze by to nejaky programator mohl automatizovat, kdyz zvladaji automaticky potlacovat nadechy.
Naposledy upravil(a) Brooklyn / juanita juarez dne 25 říj 2012 13:05, celkem upraveno 1 x.
-
- Profesionál
jo, k tomuhle je jeste dobry dodat, ze 'slovo' je na strihani casto nevhodna jednotka, lip se striha kdekoliv pred razem, kdyz se uzavrou hlasivky a vznikne v reci kraticka pomlka. treba pred znelyma plozivama (p,t, k) nebo pred samohlaskama, kde byva v beznym tempu tak 20-40ms pomlky, kde se da dobre vlepit kus odjinud. dobre se taky lepi na sykavkach.Pytkin píše:normalne tuzka a zoom .. a kreslis .. a picujes , ze si si viac nedaval pozor pri nahravani .. casto moze pomoct viac verzii a prekopirujes slovo z inej verzie ..
No dobre, ale kdyz mas mlasknuti na zacatku slova a ted mas krivku a v ni to neni rozpoznatelne.. to se blbe dela.
Navic bud to "zarovnas" coz ti udela "klik" nebo se pokusis obkreslit v danym miste tuztickou krivku tak, jak je v casti, kde mlasknuti neni. Ja jsem koukal na Izotope RX2, ze by to melo umet nejak pres spektralni analyzu editovat.
Navic bud to "zarovnas" coz ti udela "klik" nebo se pokusis obkreslit v danym miste tuztickou krivku tak, jak je v casti, kde mlasknuti neni. Ja jsem koukal na Izotope RX2, ze by to melo umet nejak pres spektralni analyzu editovat.
mlasknutie vacsinou vidis .. ved na to mas lupu .. horsie su take chrastenia v hlase .. niektory speakri to maju pri urcitych kombinaciach hlasok .. to je potom peklo ..
-
- Profesionál
to se da taky prekreslit, nebo ustrihnout pulvlnu.Pytkin píše:mlasknutie vacsinou vidis .. ved na to mas lupu .. horsie su take chrastenia v hlase .. niektory speakri to maju pri urcitych kombinaciach hlasok .. to je potom peklo ..
-
- Profesionál
muzes zkusit poslat ukazku, rad se na to podivam, resim ted tohle dost casto.TOM-Thak píše:No dobre, ale kdyz mas mlasknuti na zacatku slova a ted mas krivku a v ni to neni rozpoznatelne.. to se blbe dela.
Muzes vyzkouset neco, co ma spektralni zobrazeni, Izotope RX nebo nejakou novejsi verzi Samplitudy. Taky je potřeba si uvědomit, že je to součást projevu a ne všechno se musí do mrte cistit, posluchac tyhle veci moc nevnima ...
-
- Profesionál
zalezi na ucelu pouziti, jestli jsou to jingly nebo neco, co se bude dokola opakovat nekde ve vysilani... tak by to melo bejt stopro.markuc píše:Muzes vyzkouset neco, co ma spektralni zobrazeni, Izotope RX nebo nejakou novejsi verzi Samplitudy. Taky je potřeba si uvědomit, že je to součást projevu a ne všechno se musí do mrte cistit, posluchac tyhle veci moc nevnima ...