Jak rozhodit bicí nahraný v monu do sterea?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
get.hype
Příspěvky: 29
Registrován: 24 říj 2009 17:35

Jak rozhodit bicí nahraný v monu do sterea?

Příspěvek od get.hype » 16 kvě 2010 22:26

Mám tu mono nahrávku bicích. Chtěl bych vytvořit dojem, že bicí byly nahrávaný ve stereu. Existuje nějakej plugin, kterej by dokázal šoupnout určitý frekvence z mono stopy do levýho kanálu, určitý do pravýho a určitý nechat na středu? Dvakrát stopu zkopírovat a v jednotlivých stopách frekvence filtrovat ekvalizérem se mi moc nechce.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak rozhodit bicí nahraný v monu do sterea?

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2010 23:43

dobre mono je lepsie ako dojebane stereo .. na to pamataj ..

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: Jak rozhodit bicí nahraný v monu do sterea?

Příspěvek od Cundo » 17 kvě 2010 00:24

Pytkin píše:dobre mono je lepsie ako dojebane stereo .. na to pamataj ..
Suhlas. Mozno skusit vyrobit na mono bubny vhodny stereo priestor??
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Jak rozhodit bicí nahraný v monu do sterea?

Příspěvek od matucha » 17 kvě 2010 00:40

co je spatne na monu?

- jestli je to smycka strihat a lehce panovat
- chytre pouzit kratky delaye a reverby

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Jak rozhodit bicí nahraný v monu do sterea?

Příspěvek od EXCOM » 17 kvě 2010 00:48

a co taky slice, a hodit si to do dajakeho drum modulu a tam len porobit uz paning..

Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Re: Jak rozhodit bicí nahraný v monu do sterea?

Příspěvek od Brenda Walsh » 17 kvě 2010 08:52

Nechal bych to v monu, poslal do jiný stopy, hipassem oříznul tak aby mi z toho zůstaly víceméně jen výšky, na ty bych hodil voxengo stereotouch a potom už jen přimíchával k původní stopě. Delaye samozřejmě nastavit kraťoučký, a dát co neširší stereo - trochu si s těmito parametry pohrát. Přimíchávat ale jen opravdu decentně, a kontrolovat nějakým přepínátkem mono/stereo na masteru. Je to sice fajn to mít ve stereu, ale při každé takovédle operaci se ti to snadno rozpadne, a když si potom pustíš původní mono, zjistíš, že je to pevnější a průraznější, takže fakt opatrně.

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Jak rozhodit bicí nahraný v monu do sterea?

Příspěvek od James L. » 18 kvě 2010 10:46

Hoď si na to Izotope Ozone a použij Stereo Shaper. To je to co hledáš myslim.

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Re: Jak rozhodit bicí nahraný v monu do sterea?

Příspěvek od syncro » 18 kvě 2010 14:34

Za mě bych to nechal mono a dal to do nějakého pěkného stereo reverbu. Znám spoustu nahrávek s mono bicími, které zní skvěle...

Jen můj názor, Saša

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Jak rozhodit bicí nahraný v monu do sterea?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 18 kvě 2010 14:40

zachoval bych si mono kompatibiltu toho, co mas. na kopii bych orezal spodky, necim znasilnil a dal do verbu = fake OH. nebo primichal (miniaturne) overheadovou smycku odjinud se stejnym rytmem a rychlosti - tak casto skladam 'zivy' bici, funguje to dobre. zalezi samo na stylu. ale sampling obecne je uplnej standard i v rockovejsich mixech, viz treba chris lord alge.

Odpovědět