Měl bych tu malý problém. Dělám si z pokoje takový mini-studio ... nějaký zdění basovejch pastí by mi stejnak nikdo nepovolil a na obložení molitanem jako student již nemám peníze (ony monitory a software daj taky docela zabrat kapse).
Problém je v tom, že při aktuálním roznístění (nedávno se maloval a přehazoval se nábytek), když lusknu prstama, slyšim takový krátký (asi půl sekundy) tvrdý echo. = akustickej problém. V tomhle prostě nemůžu slyšet ani trošku pravdivě.
Tady je náčrt:

Rozměry cca: 4x5m
Moje torie je, že se mi něco odráží mezi těma dlouhejma stěnama, protože na tech krátkejch je na jedný straně skříň s dveřma a na druhý okno se závěsem, ale neůžu to říct určitě, protože to echo slyšim furt stejně ať mam v tom pokoji hlavu kde chci a jak chci otočenou.
Jak byste to co nejelegantnějš nějak improvizovaně vyřešili? Nejde mi o profi vyřešenou místnost, je to pokoj, to nemá cenu. Spíš jen o lehký zbavení se tohohle problému.
Napadlo mě pověsit nad postelí přes celou stěnu nějakej závěs ... myslíte, že by to pomohlo?