Jak udelat remix na aerobic?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Jak udelat remix na aerobic?

Příspěvek od upman » 17 srp 2006 09:47

Nazdarek,

potreboval bych udelat remix pro Aerobic. Jde o to, ze se jedna o standardni songy, ktere maji ale zvyraznenou kazdou 4. dobu + je pres puvodni melodii jeste vetsinou pustena rytmicka smycka, aby to slysel i hluchoun. Co je tedy zapotrebi udelat:

1. vzit standardni mix pop songu
2. zpomalit/zrychlit BPM - obcas se jedna o silene skoky, ze 120 na 80 BPM, da se to vubec nejak rozume? V jakem toolu?
3. vlozit bici smycku - jak? Pres mix?
4. udelat prechody - vetsinou ma song 1 100BMP, song 2 105 BMP, song 3 110BMP a tak dale. Vetsinou se melodie spoji v jeden dlouhy track a jako odelovac se pouzije nejaky efekt typu bum.

Jak byste na to sli? Absolutne netusim, jak to udelat spravne, abych s tim mel co nejmene prace....

Dik
upman

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 srp 2006 12:33

ja by som to nasypal do FL ako audio clipy a potom automatizoval main tempo... jednotlive klipy sa prepocitaju na matersku BPM samy, potazne ak zlyha detekcia, tak ich treba troska postuchnut rucne. ale ak su to rovne rytmy s vyraznym kopakom tak to nerobi problem.
druha jednoducha moznost co ma napada je mixmeister pro, tam to rovno nasypes, bpm sa takisto automatizuje kriveckami a prechody ti to spravi aj automaticky (beat tight s linearnym crossoverom - a samozrejmem ide doladit rucne). mm nie je nijaky superprofi nastroj, ale mam ho rad, je fakt debilfest, prave na podobne veci (ja si v tom robim sety na vlastne pocuvanie, a hodinovy set je tak 15 minut roboty, ak uz s tym vies robit)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 17 srp 2006 13:28

Diky, zkusim to, vypada to zajimave a pro paka jako sem ja jako delany;))
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Kroutitko
Příspěvky: 22
Registrován: 04 bře 2007 18:20

Příspěvek od Kroutitko » 25 dub 2007 22:09

ja jsem vyrezal pozadovane uryvky z tracku a nahazel jsem to do MixMeister Pro 6,za chvili nebylo co delat :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 26 dub 2007 08:34

to mas easy.. kazdej song dej do nakyho DAW zjisti si BPM dej tam loop jakej potrebujes vyjed.. az to budes mit tak to cele nasyp do Mixmeisteru ten ti najde BPM umi upravit i notu kvuli harmonii mixu ma tam korekce a volume muzes vkladat efekty.. je to easy na smichani .. BPM to hleda dobre.
Takze uplne v klidku smichas co chces.. a prace je s tim min nez to delat v DAW nebo to michat treba zive pres techniku.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 26 dub 2007 11:25

Dikec, uz sem to delal v MixMeisteru a zvlada to i moje zena, dela si mixy sama;))
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 27 dub 2007 12:19

upman píše:Dikec, uz sem to delal v MixMeisteru a zvlada to i moje zena, dela si mixy sama;))
takze husty co :)) fakt je to easy.. jen je dobry to pak samozrejme este upravit rozstrihat na stopaz apod. prip. remaster podle ucelu kam to davas.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 27 dub 2007 12:37

Jo, pohoda. Nedavam ti nikam - manzelka je profik, uci tanec a mimo jine i aerobik, ted nejvic balony, tj. fakt pomale tempo 80-100max, blbe se shanela muzika, tak si udelala sama neco...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Odpovědět