jak "vymazat" zdroj sidechain komprese?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
johny01
Příspěvky: 30
Registrován: 21 čer 2009 22:10

jak "vymazat" zdroj sidechain komprese?

Příspěvek od johny01 »

Ahoj, resim takovou vec. Mam kopak ktery slouzi jako spoust pro sidechain kompresi basové linky. Takze to pak dela takovy pekny "vlnivy" zvuk.

Zajimalo by me jestli se da nejak uplne "odfiltrovat" ten kopak tzn. aby vubec nebyl slyset a pritom se ta basova linka "houpala" jako by tam ten kopak byl "natvrdo" porad.

Pokud to jde tak by me pripadne zajimalo jak to presne udelat (navod pro trouby) :D

Diky

matucha
Příspěvky: 5583
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: jak "vymazat" zdroj sidechain komprese?

Příspěvek od matucha »

V jakym programu?

V cubase by treba stacilo posilat sendem kopak do sidechainu pre-fader a stahnout fader na nulu. Nebo naroutovat kopak do "no bus" a sendovat normalne. Nebo naroutovat kopak do sidechainu primo a nesendovat nic ;).

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3248
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: jak "vymazat" zdroj sidechain komprese?

Příspěvek od pavlii »

Přesně tak. Řídící signál SCh není přece nikdy slyšet ;-)

P.

biscuit
Příspěvky: 9542
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: jak "vymazat" zdroj sidechain komprese?

Příspěvek od biscuit »

zalezi taky na kompresoru, nektery propoustej, i kdyz asi rizene. kdysi v zacatcich sch jsem se s tim setkal. uz si ale nepamatuju exemplar.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3248
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: jak "vymazat" zdroj sidechain komprese?

Příspěvek od pavlii »

Ahhaaaa... no ale není to IMHO obvyklé.

P.

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: jak "vymazat" zdroj sidechain komprese?

Příspěvek od James L. »

johny01 píše:Ahoj, resim takovou vec. Mam kopak ktery slouzi jako spoust pro sidechain kompresi basové linky. Takze to pak dela takovy pekny "vlnivy" zvuk.

Zajimalo by me jestli se da nejak uplne "odfiltrovat" ten kopak tzn. aby vubec nebyl slyset a pritom se ta basova linka "houpala" jako by tam ten kopak byl "natvrdo" porad.

Pokud to jde tak by me pripadne zajimalo jak to presne udelat (navod pro trouby) :D

Diky

Jestli je to ve FL, tak používej peak controler a měj zaplé "mute".

Odpovědět