jak "vymazat" zdroj sidechain komprese?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
johny01
Příspěvky: 30
Registrován: 21 čer 2009 22:10

jak "vymazat" zdroj sidechain komprese?

Příspěvek od johny01 » 01 lis 2011 01:28

Ahoj, resim takovou vec. Mam kopak ktery slouzi jako spoust pro sidechain kompresi basové linky. Takze to pak dela takovy pekny "vlnivy" zvuk.

Zajimalo by me jestli se da nejak uplne "odfiltrovat" ten kopak tzn. aby vubec nebyl slyset a pritom se ta basova linka "houpala" jako by tam ten kopak byl "natvrdo" porad.

Pokud to jde tak by me pripadne zajimalo jak to presne udelat (navod pro trouby) :D

Diky

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: jak "vymazat" zdroj sidechain komprese?

Příspěvek od matucha » 01 lis 2011 01:39

V jakym programu?

V cubase by treba stacilo posilat sendem kopak do sidechainu pre-fader a stahnout fader na nulu. Nebo naroutovat kopak do "no bus" a sendovat normalne. Nebo naroutovat kopak do sidechainu primo a nesendovat nic ;).

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: jak "vymazat" zdroj sidechain komprese?

Příspěvek od pavlii » 01 lis 2011 08:00

Přesně tak. Řídící signál SCh není přece nikdy slyšet ;-)

P.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: jak "vymazat" zdroj sidechain komprese?

Příspěvek od biscuit » 01 lis 2011 08:20

zalezi taky na kompresoru, nektery propoustej, i kdyz asi rizene. kdysi v zacatcich sch jsem se s tim setkal. uz si ale nepamatuju exemplar.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: jak "vymazat" zdroj sidechain komprese?

Příspěvek od pavlii » 01 lis 2011 08:24

Ahhaaaa... no ale není to IMHO obvyklé.

P.

James L.
Příspěvky: 340
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: jak "vymazat" zdroj sidechain komprese?

Příspěvek od James L. » 01 lis 2011 08:36

johny01 píše:Ahoj, resim takovou vec. Mam kopak ktery slouzi jako spoust pro sidechain kompresi basové linky. Takze to pak dela takovy pekny "vlnivy" zvuk.

Zajimalo by me jestli se da nejak uplne "odfiltrovat" ten kopak tzn. aby vubec nebyl slyset a pritom se ta basova linka "houpala" jako by tam ten kopak byl "natvrdo" porad.

Pokud to jde tak by me pripadne zajimalo jak to presne udelat (navod pro trouby) :D

Diky

Jestli je to ve FL, tak používej peak controler a měj zaplé "mute".

Odpovědět