Jak vyrobit "trailer voice" ?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
matucha

Re: Jak vyrobit "trailer voice" ?

Příspěvek od matucha »

Ta ukazka je vpohode, uplne bez problemu to vezme +16dB shelf na vejskach (nad sykavkou) a furt je to mekky a plny. Cinani trpej malym rozlisenim/zrnem a absenci stredu... tohle me celkem bavi, akorat jasne, je to spis temnejsi. No a...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

No, ale kdyz do toho jde 2x XLR dovnitr 2x XLR ven a je to napajeny adapterem ta krabicka, tak co by to bylo jineho nez +48V predzesilovac pro kondenzatorove majky. Ja bohuzel nestihl opsat nejaky vyrobni kod a na netu jsem to zatim nenasel.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

TOM-Thak píše:Tamten preamp vypadal nejak takhle..
http://imageshack.us/photo/my-images/29/p1030142tl.jpg/

Takovy malinkaty zarizeni se dvema vstupy na majky a vystupy ven zadny jiny nastaveni.. bude to nejaky oldschoolek.

Ja sem zvykly na ty cisty vejsky, ten neumann zni tak nejak plasticky bez vyrazu..

Tady je ukazka jedno "tejku", kterej mi prijde takovej nejvic ušišlanej: http://www.uschovna.cz/zasilka/G4M7D4XS7ZGHDU9W-DP8
da se s tim pracovat vpoho, zkousel jsem to, skoncil jsem na 17dB zdvihu na vejskach, 10dB GR na stredech (multiband) a 10dB zdvihu na basech (pokud neni podklad, tak to basy snese) a znelo to dobre. mozna tomu chybi trochu detail, ale to muze bejt uhlem, vzdalenosti naberu.. a docela je to hodne dynamicky, nevim, jestli to slo pres kompresor, mne na VO docela pomaha (je to v mixu snazsi), kdyz to slo lehce pres nejakou HW kompresi. v mixu pak jen limituju, maximalne multibandem menim spis pomery pasem, ale klasickou kompresi nepouziju.
Naposledy upravil(a) Brooklyn / juanita juarez dne 08 úno 2012 14:43, celkem upraveno 1 x.

kexik

Příspěvek od kexik »

to na tej tvojej fotke je neumann bateriovy zdroj fantomu
http://www.bhphotovideo.com/c/product/1 ... Power.html

ergo mbox bol aj v ulohe preampu co je uz teda uplne v riti :shock:

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

2Brooklyn: Ja z toho taky dokazu udelat vyrazny zvuk do spotu v poho, ale pri vysoke hlasitosti je tam cosi, co je neprijemne na poslech oproti tomu Trailer voicu, co je na Transmission. Kdyz si predstavis, ze to pak ma zahrat na halove party na obrovskym sound systemu, tak by tam nemelo byt nic, co bude lidem neprijemny.. to hlavne resim. Pokud mu stahnu sykavky a resonancni frekvence, ktery sou pri vysoky hlasitosti neprijemny, tak me to prijde takove min konkretni. Bude to hodne kompromis. Jinak k vyskam - +17dB jasne, ale to uz je hooodne vyrazny zasah do charakteru nahravky tzn. hodne velka zmena proti tomu, co naberes na u87, coz je trosku nezadouci ne-e? Cekal bych, ze prave na tak kvalitnim majku bude ta nahravka co nejlepsi, ze nebude treba delat az tak razantni zasahy. Nicmene alespon sem se tu chtel ujistit, ze je to ok. Tobe subjektivne neprijde ze kdyz vyslovuje "TRS" tak ze to neni takovy usislany?

Profesionál

TOM-Thak píše:2Brooklyn: Ja z toho taky dokazu udelat vyrazny zvuk do spotu v poho, ale pri vysoke hlasitosti je tam cosi, co je neprijemne na poslech oproti tomu Trailer voicu, co je na Transmission. Kdyz si predstavis, ze to pak ma zahrat na halove party na obrovskym sound systemu, tak by tam nemelo byt nic, co bude lidem neprijemny.. to hlavne resim. Pokud mu stahnu sykavky a resonancni frekvence, ktery sou pri vysoky hlasitosti neprijemny, tak me to prijde takove min konkretni. Bude to hodne kompromis. Jinak k vyskam - +17dB jasne, ale to uz je hooodne vyrazny zasah do charakteru nahravky tzn. hodne velka zmena proti tomu, co naberes na u87, coz je trosku nezadouci ne-e? Cekal bych, ze prave na tak kvalitnim majku bude ta nahravka co nejlepsi, ze nebude treba delat az tak razantni zasahy. Nicmene alespon sem se tu chtel ujistit, ze je to ok. Tobe subjektivne neprijde ze kdyz vyslovuje "TRS" tak ze to neni takovy usislany?
tyhle extremni EQ jsou pri VO docela bezny. kdyz delam hlas ve skladbe, tak malokdy dojde na podobny extremy, ale tohle je trochu jina disciplina a nehraje se tu moc na 'prirozenost'. ja bych se toho nebal. kdyby mikrofon nabiral hlas s charakteristikou vhodnou pro VO, uz bys ho nemohl pouzit na nic jinyho :] ale chapu te s tim, ze kdyz se prida tolik, nedrzi to uplne nejlip. z nejakyho duvodu hlas, co naberu tady, potom drzi lip...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jasny, ja sem proste resil tu technickou stranku.. takze asi vyzkousim jeste tvou radu s flangerem a jinak samo klasicky postupy.. kompresor, ekvalizer a usi :c).

K tomu "syntakovejsimu" charakteru hlasu se mi hodne libi, jak efektujou zpevy v nekterejch elektronickech nahravkach. V tom taky bude nejaky kouzlo.. "know how". Kdyz si poslechnes treba: http://www.youtube.com/watch?v=Zb_qo3kRNYg
Taky je to takovy tukavy ostry a zceleny jako kdyby na tom byl nejakej efekt, protoze takhle syntakove prirozenej hlas rozhodne nezni. V tom refrenu je to pekne slyset zase na P "perfect day".

Profesionál

to muzou bejt artefakty lazeni (i kdyz tady holka casto moc neladi).
zkousej si hrat s melodyne, nebo navrstvit jednu nelazenou verzi s krute melodynem polazenou verzi. taky kdyz se meni formanty, tak to zajimave meni charakter (vpravo nahore v melodyne je knob na formanty, kterej se da automatizovat!). myslim, ze demo melodyne ti umozni pracovat s 10 vterinama v kuse, i s tim se da pracovat. :]

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak to otestuju demo melodyne. Ja standardne pouzivam Vari Audio v Cubase 6, neni to uplne zly.. melodyne ma ale asi vic funkci.
Vari audio je jen doladovak.

Profesionál

variaudio prave myslim nepracuje s formantama.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Taky si to myslim.
Nicmene diky za tipy a za okouknuti materialu! Je dobre, kdyz si to poslechnou i jine usi..

kexik

Příspěvek od kexik »

ja myslim ze variaudio je plny engine z melodyne

Profesionál

plny urcite ne, neumi to DNA (polyfonie). at uz je v pozadi jakykoliv engine, nenabizi aktualni verze variaudia kontrolo formantu.

matucha

Příspěvek od matucha »

Rozdily mezi u87i a u87ai http://www.gearslutz.com/board/so-much- ... otout.html

Sila toho mikraku je rozhodne ve stredech, silny stredy sou zasadni pro zanry/aplikace, kde se ma hlas hodne prosazovat a je tezky je jakkoli dostavat ekvalizaci (krabicovitost, osklivost roste). Priekvalizovat vejsky dobrymu zdroji nebyva zdaleka takovy problem.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Vcelku pekne porovnani ruznych zdroju.
Je fakt, ze vejsky si clovek muze do urcite miry dovolit preekvalizovat, pokud ti tam nevyleze nezadouci sum, neprijemen sykavky bo tam neco nesikovne nerezonuje, ale i s tim se da neco castecne delat.

Odpovědět