Jak vytvorit vlastni "Impulse repsonses"?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Jak vytvorit vlastni "Impulse repsonses"?

Příspěvek od ripper » 05 črc 2010 22:40

Vsechny zdravim. Chtel bych se zeptat, zda by mi nekdo poradil s vytvarenim vlastnich akustickych obrazu. Vim, ze se primarne pouzivaji napr. pro simulace kytarovych reprobeden (kabinetu) a dozvuku. Ja bych se chtel pokusit udelat akusticke obrazy celeho retezce v Yamaha AG Stomp (simulace zvuku snimane akusticke kytary + korekce), abych mohl v software, ktery umi v realnem case IR aplikovat, upravovat zvuk piezo vystupu elektricke kytary. mam s tim tady nekdo zkusenosti? Jaky software idelane pouzit (vim, ze existuje napr. Voxengo Deconvolver) a jak na to?
Predem diky!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Jak vytvorit vlastni "Impulse repsonses"?

Příspěvek od kexik » 06 črc 2010 08:15

ved vyskusaj deconvolver a uvidis ze sa nebude co pytat

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Re: Jak vytvorit vlastni "Impulse repsonses"?

Příspěvek od ripper » 11 črc 2010 16:50

Nevypada to moc slozite, urcite to zkusim, diky, ale mel bych doplnujici dotaz. Chci udelat IR preampu pro akustickou kytaru Yamaha AG Stomp. Potrebuju do nej poslat sweep od 20 Hz do 20 kHz. Ten ale budu logicky posilat ze zvukove karty, coz je linkovy (symetricky) vystup. Na AGStompu je ale pochopitelne nastrojovy (vysokoimpedancni vstup). Jak mam signal osetrit, abych dosahl idealnich vysledku? Je mi jasny opacny postup, kdyz potrebuju nastrojovy signal poslat treba do mixu, tak pouziju DI box, jak mam ale postupovat v tomhle pripade, kdy potrebuju poslat normalni linku do nastrojoveho vstupu (ktery nema samozrejme ukazatel prebuzeni)? Predem diky za odpoved.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Jak vytvorit vlastni "Impulse repsonses"?

Příspěvek od Amorph » 11 črc 2010 17:09

ripper: no predne si rozmysli, jestli ma smysl vubec delat IR preampu. V Preampu se totiz dejou predevsim dynamicke upravy signalu (ruzne zkresleni, saturace, komprese) a to jednim impulsem nezachytits. Na to bys musel pouzit dynamickou konvoluci, kterou umi zatim asi jen Nebula (a ma myslim i svuj zautomatizovanej nastroj na vytvareni dynamickych impulsnich programu). Ale byt tebou, tak preamp proste zapojim a nahravam pres nej, konvoluce ma smysl zejmena pro veci, ktere jsou v domacich podminkach problem - bud hlasitej ohulenej reprak, nebo dozvuk velky haly a podobne.

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Re: Jak vytvorit vlastni "Impulse repsonses"?

Příspěvek od ripper » 11 črc 2010 20:11

Amorph píše:ripper: no predne si rozmysli, jestli ma smysl vubec delat IR preampu. V Preampu se totiz dejou predevsim dynamicke upravy signalu (ruzne zkresleni, saturace, komprese) a to jednim impulsem nezachytits. Na to bys musel pouzit dynamickou konvoluci, kterou umi zatim asi jen Nebula (a ma myslim i svuj zautomatizovanej nastroj na vytvareni dynamickych impulsnich programu). Ale byt tebou, tak preamp proste zapojim a nahravam pres nej, konvoluce ma smysl zejmena pro veci, ktere jsou v domacich podminkach problem - bud hlasitej ohulenej reprak, nebo dozvuk velky haly a podobne.
No, on je ten AG Stomp spis slozitejsi EQ nez preamp v pravem slova smyslu. Urcite bych to chtel zkusit, protoze jsme uz narazil i na IR z Mama Bear, coz je obdobny produkt a skutecne nebyly tedy vubec k zahozeni. Kdybych dokazal ten AG Stomp zasuplovat pomoci IR, tak nejen, ze bych ho nemusel tahat s sebou (je to pekna kravka), ale mohl bych ho treba i prodat. A kytarove boxy prece taky komprimuji signal. Jak ale nakrmit linkou ten vysokoimpedancni vstup - jde vlastne o reamping, bohuzel ale nevim, jak na to.

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Re: Jak vytvorit vlastni "Impulse repsonses"?

Příspěvek od syncro » 12 črc 2010 11:39

ripper: ideálně na reamping použiješ Reamp - http://reamp.com/faq.html nebo Radial ProRMP - http://www.radialeng.com/re-prormp.htm

Saša

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Jak vytvorit vlastni "Impulse repsonses"?

Příspěvek od kexik » 12 črc 2010 12:08

no, reamp krabka sa da zvarit aj na kolene

toto je klasicka schema s pouzitim 10:1 trafa, kupis napriklad neutric v mediatechu
http://electro-music.com/forum/phpbb-fi ... ce_203.jpg

trafko je toto
http://www.thomann.de/gb/neutrik_nte_10 ... trager.htm

zozenu ti ho ale zarucene aj tu:

www.mediatech.sk

pripadne si zisti kto zastupuje/predava neutrik v cechach

este primitivnejsi variant, i ked menej dokonaly je pouzit hot pin na XLR vystupe zvukovky, delic 10:1 z dvoch odporov povedzme 9k1 a 1k a je to...

Odpovědět