Jak vytvořit zvuk bicích jako mají prodigy live?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
ekral

Jak vytvořit zvuk bicích jako mají prodigy live?

Příspěvek od ekral »

Poslouchám tento záznam Prodigy naživo a říkám si, jak je možné, že ty bicí znějí tak dobře, víte někdo jak na to? Dik moc

charonme

Re: Jak vytvořit zvuk bicích jako mají prodigy live?

Příspěvek od charonme »

co presne je na tych bicich take nezvycajne?

ekral

Příspěvek od ekral »

charonme píše:co presne je na tych bicich take nezvycajne?
To kdybych věděl, libí se mi jak je ten zvuk plný, uplně nejvíc snare, ale i kick a taky tooms, prostě jak to naplní celý prostor.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ide ti o to , ako to vytvorit na zivo ? alebo ako to spravit v studiu ?

ekral

Příspěvek od ekral »

Pytkin píše:ide ti o to , ako to vytvorit na zivo ? alebo ako to spravit v studiu ?
Jak to udělat ve studiu.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no mne tie bicie pridu uplne normalne .. proste ich tak nahras a je to .. samozrejme bubenik musi mat roumne bicie ... a vsetka ta veda okolo toho ..

ekral

Příspěvek od ekral »

Mně se právě zdá, jestli si nepomohli kompresorem a že by k podobnému zvuku možná i pomohlo trochu tape saturation.

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

kompresor tam byl stoprocentne a room nazivo moc nejde...
jinak se samozrejme pouziva...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no mne v tom videu to live ani moc nepripada .. skorej studiovo domiesany zvuk .. mam tu daky koncert prodigy a tam to je citit viac naturalne ..

charonme

Příspěvek od charonme »

2:31 a 3:07 vidno ze vacsinu z toho zvuku neprodukuje nazivo ten bubenik v zabere

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Zive bicie + liamov zvuk drum masin - mixnute a kompresor :) da sa to docielit tak ze si spravis biciu sekvenciu alebo loop a doplnis tym istym aranzom zivych bicich, zvolis pomer hlasitosti jednotlivych bicich sad (hodis do grupy) kompresor + eq. Ja to osobne takto pouzivam. Samozrejme ide aj o spravne zvolene sample, aby si to pekne sadlo. Kazdu dvojicu samplov (kick loop-u alebo kick drum kitu) do grupy pripadne kopak (snare) na ktory kladies doraz sidechain. A ako som spominal oba drum kity - grupa. Existuje viac sposobov ako na to. Pripadne 1 drum kit zdvojis bicie a kazdy "zdvojeny" na hradis samplami zivych bicich. A potom uz len hra s kompresorom, eq a pomerom hlasitosti :) idealne je ku kitu zivych bicich pridat trocha room verbu. To urobi svoje :) elektronicky kit bicich nechavam dry

ekral

Příspěvek od ekral »

tomy45 píše:Zive bicie + liamov zvuk drum masin - mixnute a kompresor :) da sa to docielit tak ze si spravis biciu sekvenciu alebo loop a doplnis tym istym aranzom zivych bicich, zvolis pomer hlasitosti jednotlivych bicich sad (hodis do grupy) kompresor + eq. Ja to osobne takto pouzivam. Samozrejme ide aj o spravne zvolene sample, aby si to pekne sadlo. Kazdu dvojicu samplov (kick loop-u alebo kick drum kitu) do grupy pripadne kopak (snare) na ktory kladies doraz sidechain. A ako som spominal oba drum kity - grupa. Existuje viac sposobov ako na to. Pripadne 1 drum kit zdvojis bicie a kazdy "zdvojeny" na hradis samplami zivych bicich. A potom uz len hra s kompresorom, eq a pomerom hlasitosti :) idealne je ku kitu zivych bicich pridat trocha room verbu. To urobi svoje :) elektronicky kit bicich nechavam dry
Dik moc, zkusím si s tím pohrát :). Nemáte tip na nějaké dobré bicí samply. Mám jen ezdrummer (plus Electronic a Vintage rock EZX), ns_kit7 a bicí co jsou součástí Halion playeru a NI Kore playeru. Když by to nebylo moc drahé, tak bych si i něco přikoupil, trochu lituju, že jsem si raději nenašetřil a nekoupil XLN Addictive drums. Myslíte

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

V neděli jsem byl na Rock for People a zrovna tam mě Prodigy moc nepřesvědčili kvalitním zvukem bicích. Byla to taková zvukově-detonační koule, podpořená masivním subbasem. Měli sice i živýho bubeníka (a dokonce taky kytaristu), ale přikláním se k názoru, že jenom na image. Většina toho co produkovali, byla nejspíš studiová záležitost, bohužel ten večer ne zrovna dobře prezentovaná. Ale to je jen takový můj drobný postřeh...kotel byl solidní a o to šlo! :mrgreen:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

vasek

Příspěvek od vasek »

řekl bych, že ty živý bicí jsou fake. Jinak samozřejmě ten úder dělá mimo jiné silná komprese.

hubert

Příspěvek od hubert »

JO ten bubenik je tam len ako dekoracia......efektne nasvietena resp. nablikana.....

Odpovědět