Zdravim,
mam dotaz ohledne zarovnani na stejnej sound - mam cca 14 tracku ve wav. Kazdy je ale nahravany s jinou hlasitosti (to hlavne), jinym feelingem, atd. Nechce se mi to znovu renderovat, nektere VST uz ani nemam, tak me napadlo to vzit jako celek a prohnat to pres nejaky treba template (v SoundForge treba?), nechat to bezet par hodin a prijit k 14 trackum, ktere budou mit:
- stejnou hlasitost
- stejny VST plugin (treba reverb), coz bych nejradeji zajistil pres DSP moji zvukovky
Mate nekdo vyzkouseny postup, jak toho docilit? Nejedna se o zadnou profi praci.
Diky
Jak zarovanat sound na existujicich .wav (easy way)?
No ty kraso, tak to me nenapadlo, akorat se vazne bojim, ze by mi to masina nezvladla - 1 wav ma cca 80MB x 14, no pane jo. Kazdopadne zkusim, dobry napad pouzit to, co umim pouzivat.kexik píše:nasyp si vsetky do abletonu ako audio, na kazdy track zaves jednoduchy master limiter a rms meter, na master zaves efekty co maju byt spolocne, a vyrenderuj dlhy wav, ktory potom postrihas.
2 wire: diky, neco takoveho jseem myslel, mrknu na to.
preco by to masina nezvladla, ona to nebude hrat z ramky... tak sa to oficialne robi. mas pekny prehlad ako to znie dokopy a dokonalu kontrolu. ako pise pytkin, tu hlasitost treba kontrolovat usami a rms merakom, kazdopadne teda rucne. casom prides aj na to ako si zjednotit ekvalizaciu a dalsie veci aby bol vysledok kompaktny
mozes tiez pouzit audio montage vo wavelabe co je oficialny mastrovaci tool ale v abletone mozes pouzivat vychytavky ako automatizaciu, sidechain atd
mozes tiez pouzit audio montage vo wavelabe co je oficialny mastrovaci tool ale v abletone mozes pouzivat vychytavky ako automatizaciu, sidechain atd