Jak zarovanat sound na existujicich .wav (easy way)?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Jak zarovanat sound na existujicich .wav (easy way)?

Příspěvek od upman » 05 led 2009 13:46

Zdravim,

mam dotaz ohledne zarovnani na stejnej sound - mam cca 14 tracku ve wav. Kazdy je ale nahravany s jinou hlasitosti (to hlavne), jinym feelingem, atd. Nechce se mi to znovu renderovat, nektere VST uz ani nemam, tak me napadlo to vzit jako celek a prohnat to pres nejaky treba template (v SoundForge treba?), nechat to bezet par hodin a prijit k 14 trackum, ktere budou mit:

- stejnou hlasitost
- stejny VST plugin (treba reverb), coz bych nejradeji zajistil pres DSP moji zvukovky

Mate nekdo vyzkouseny postup, jak toho docilit? Nejedna se o zadnou profi praci.

Diky
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

wire
Příspěvky: 367
Registrován: 30 čer 2007 17:41

Příspěvek od wire » 05 led 2009 13:54

soundforge ma batchkonverter a ten krome konverze formatu umi aji aplikovat pluginy...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 led 2009 13:55

nasyp si vsetky do abletonu ako audio, na kazdy track zaves jednoduchy master limiter a rms meter, na master zaves efekty co maju byt spolocne, a vyrenderuj dlhy wav, ktory potom postrihas.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 led 2009 14:29

ja som vzdy take veci robil rucne .. zmeral RMS a podla toho vsetky skladby povyrovnaval .. nenasiel som ziaden nastoj , ktory by to tak nejak vedel spravit sam ..

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 05 led 2009 14:42

kexik píše:nasyp si vsetky do abletonu ako audio, na kazdy track zaves jednoduchy master limiter a rms meter, na master zaves efekty co maju byt spolocne, a vyrenderuj dlhy wav, ktory potom postrihas.
No ty kraso, tak to me nenapadlo, akorat se vazne bojim, ze by mi to masina nezvladla - 1 wav ma cca 80MB x 14, no pane jo. Kazdopadne zkusim, dobry napad pouzit to, co umim pouzivat.


2 wire: diky, neco takoveho jseem myslel, mrknu na to.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 led 2009 15:36

preco by to masina nezvladla, ona to nebude hrat z ramky... tak sa to oficialne robi. mas pekny prehlad ako to znie dokopy a dokonalu kontrolu. ako pise pytkin, tu hlasitost treba kontrolovat usami a rms merakom, kazdopadne teda rucne. casom prides aj na to ako si zjednotit ekvalizaciu a dalsie veci aby bol vysledok kompaktny
mozes tiez pouzit audio montage vo wavelabe co je oficialny mastrovaci tool ale v abletone mozes pouzivat vychytavky ako automatizaciu, sidechain atd

Odpovědět