Jaky dynamicky mikrofon na darbuku ?
-
Jaky dynamicky mikrofon na darbuku ?
Ahoj, potrebuju koupit dynamickej mikrofon k darbuce (na koncerty, nikoliv do studia). Nemate nekdo tip? On tenhle buben tady nikdo moc nezna... Kupodivu zajimave znela darbuka pres senheiser (tusim 8400 na mluvene slovo/zpev), prijemne ostre a ciste vysky, ale bas z nej zni divne a pokud nehraju solo tak ostre az moc. Asi koupim do shure sm57, ale rad si necham poradit.
-
[quote="jehlar"]Darbuku jsme na živo brali vždy dvouma mikrofonama[/quote]
Dekuju moc za radu. Ja vim ze idealni je brat dalsim mikrofonem z druhe strany basy, ale pro zacatek bude muset stacit jeden.
[quote="jehlar"]Zhora vyzkoušej Audix I5[/quote]
Na netu jsem na tu i5 v tehle cenove relaci videl velmi dobre ohlasy. Mel jsi moznost ji porovnat s SM57? (...nezlob se za tenhle dotaz, nezname se, mozna se zvukarinou zabyvas poslednich xxx let a pak samozrejme znas SM57;)
A jeste ze zvedavosti -komu jsi tu darbuku zvucil, smim-li se ptat?
Dekuju moc za radu. Ja vim ze idealni je brat dalsim mikrofonem z druhe strany basy, ale pro zacatek bude muset stacit jeden.
[quote="jehlar"]Zhora vyzkoušej Audix I5[/quote]
Na netu jsem na tu i5 v tehle cenove relaci videl velmi dobre ohlasy. Mel jsi moznost ji porovnat s SM57? (...nezlob se za tenhle dotaz, nezname se, mozna se zvukarinou zabyvas poslednich xxx let a pak samozrejme znas SM57;)
A jeste ze zvedavosti -komu jsi tu darbuku zvucil, smim-li se ptat?
Naposledy upravil(a) stepan.kabele dne 26 lis 2007 21:41, celkem upraveno 1 x.
-
-
Pouzival jsi I5 na daruku na koncertech a/nebo ve studiu? Na webu nekteri lidi tvrdi ze I5 je zajimava do studia, ale na koncertech snadno ve vyskach chyta i dalsi nastroje + basy huci (pokud u nej neni bass roll-off). Uvidim, bud to risknu, nebe jeste zkusim u nekoho vyzkouset. Jeste jednou dik za tip.jehlar píše:I5 je právě pro snímání percusivních nástrojů naprosto famózní a hravě přehraje o dost dražší mikrofony.
-
Podle mně záleží i dost na stylu hry, myslím že jemnou hru prstama v blízkosti ráfku, kde se projevují hlavně transienty, nezachytí SM57 úplně dobře. Tenhle mikrofon má tendence být spíš trochu pod dekou. Na živo jsem darbuku nikdy nezvučil, ale jednu doma mám a když jsem ji párkrát nahrával, tak se mi ze shora osvědčil jedině kondenzátor, třeba tuška Beyerdynamic MC930, ale je to zase o trochu jinejch penězích.
-
Tak nakonec kupuju Audix I5, uvidime jak bude hrat.
Kondenzator je asi super reseni do studia nebo na dobre nazvuceny koncerty, nicmene ja potrebuju reseni do malejch kloubu, na spatne nazvuceny koncerty, na nahravani v salech s holejma stenama se zrcadlama (doporucuje 9 z 10 brisnich tanecnic a zvukovych masochistu;)
Kondenzator je asi super reseni do studia nebo na dobre nazvuceny koncerty, nicmene ja potrebuju reseni do malejch kloubu, na spatne nazvuceny koncerty, na nahravani v salech s holejma stenama se zrcadlama (doporucuje 9 z 10 brisnich tanecnic a zvukovych masochistu;)
No tak kvalitni kondenzator je jednoduchy doporucit
, studio je vubec jina realita ve ktery si muzes od tech bubnu odstoupit a snimat to treba parem malejch kondiku z metru nebo i dal. Me to bavilo sejmout jednim z metru a druhym nekde v rohu nastavenym na kouli a pak si michat "dry" a "wet", ta wet slozka byla kupodivu dulezitejsi v mixu, nez jsem si myslel, rozhodne u chrestidel a shakeru...
K tomu MD421 - me 5000-6000kc neprijde moc... ale samozrejme nemluvim o novym. Nevim, jestli jsem to sem psal, ale kdyz jsme jednou neco delali v akropoli a ja si tam svoji (jinak moc nepouzivanou) MD421 prines, tak prochazejici Opl (nebo jak se menuje ten jejich domaci zvukar) rikal, ze tyhle "vecicky" ma schovany vzdycky jenom pro lepsi kapely atd atd. Taky jak nemam zkusenost s live, tak me prekvapilo, jak dobre fungoval muj (taky malo pouzivanej) kondenzator Audix CX101, tim jsme snimali neco tichyho (citeru a nejaky divny perkusivni veci) a nebyl problem s vazbou... proste spokojenost.

K tomu MD421 - me 5000-6000kc neprijde moc... ale samozrejme nemluvim o novym. Nevim, jestli jsem to sem psal, ale kdyz jsme jednou neco delali v akropoli a ja si tam svoji (jinak moc nepouzivanou) MD421 prines, tak prochazejici Opl (nebo jak se menuje ten jejich domaci zvukar) rikal, ze tyhle "vecicky" ma schovany vzdycky jenom pro lepsi kapely atd atd. Taky jak nemam zkusenost s live, tak me prekvapilo, jak dobre fungoval muj (taky malo pouzivanej) kondenzator Audix CX101, tim jsme snimali neco tichyho (citeru a nejaky divny perkusivni veci) a nebyl problem s vazbou... proste spokojenost.