Jaký koncák v Home recording

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Jak
Příspěvky: 2
Registrován: 13 lis 2008 21:06

Jaký koncák v Home recording

Příspěvek od Jak » 13 lis 2008 21:09

Jaké používáte koncáky v domácím studiu v lacinější řadě.Je tam třeba taky něco speciálního.Děkuji všem zkušeným.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 lis 2008 21:13

made in sam doma po vecerech 2x50W (priblizne)

vacsina ludi pouziva aktivne nearfieldy, takze koncak nepotrebuju. to je standard v podstate uz takych minimalne 10 rokov

inak samozrejme potrebujes stabilny, rychly zosilovac s tvrdym vystupom ( co najvacsi cinitel tlmenia) a bez skresleni, ako pri kazdej inej aplikacii. nepripustne je chladenie ventilatorom a imo tiez d-trieda. takze ziadne 1kW QSC ani nic podobne. ak mas male bedne do 8", budu najskor dost citlive a nejakych 100W musi stacit, pocuvas to hodne nablizko. vyhol by som sa tiez lampam, tie sice hraju prijemne ale maskuju prusery a pridavaju farbu

Jak
Příspěvky: 2
Registrován: 13 lis 2008 21:06

Příspěvek od Jak » 14 lis 2008 05:12

Chcete teda říct že na doma mi stačí normální slušný zesilovač s nízkým výkonem.Třeba nějaká stavebnice kolem 70w od GMelectronic?Jinak dík radu!
kexik píše:made in sam doma po vecerech 2x50W (priblizne)

vacsina ludi pouziva aktivne nearfieldy, takze koncak nepotrebuju. to je standard v podstate uz takych minimalne 10 rokov

inak samozrejme potrebujes stabilny, rychly zosilovac s tvrdym vystupom ( co najvacsi cinitel tlmenia) a bez skresleni, ako pri kazdej inej aplikacii. nepripustne je chladenie ventilatorom a imo tiez d-trieda. takze ziadne 1kW QSC ani nic podobne. ak mas male bedne do 8", budu najskor dost citlive a nejakych 100W musi stacit, pocuvas to hodne nablizko. vyhol by som sa tiez lampam, tie sice hraju prijemne ale maskuju prusery a pridavaju farbu

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 lis 2008 07:53

no, stavebnice GM electronic nepoznam ale skor nie ;)

ak o zosikoch nic nevies, aj moduly stavebnice sa daju zapojit do krabice tak, ze vazbia + spusta stavebnic je proste nanic

slusny hotovy zosilovac za malo penazi s malym vykonom zasa takmer neexistuje. napadaju ma napriklad stare modely ceskych firiem aura (z1) a project, toe boli vcelku fajn za tie peniaze... alebo potom behringer alebo alesis (behr a500 napriklad)

ak nemas zatial vobec nic, je v najnizsej cenovej daleko vyhodnejsie kupit aktivne bedne, tie koncak nepotrebuju a cenovo su na tom rovnako ako pripadny pasiv+koncak, pricom tie koncaky vnutri su viac menej poriesene tak ako treba

MSK
Příspěvky: 187
Registrován: 31 črc 2006 15:30

Příspěvek od MSK » 14 lis 2008 10:13

a co treba tohle:

http://www.thomann.de/gb/tamp_s75.htm

ted to zrovna resi kamos co si koupil Truthy pasivni a nema zesik..

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 14 lis 2008 18:14

Muzu doporucit Aleis RA150

http://www.audiotek.cz/Alesis-RA150-Stu ... %8De:12176

Mám ho k pasivním truthum a dobrý.
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 lis 2008 18:49

msk: tie thomanie zosiky su riskantne. moze byt ze je to spravene dobre ale moze byt aj ze nie. ono dobre spravit diskretny koncak priemernej kvality zas neni tak zlozite ani drahe, treba to len dobre navrhnut a cinania zo zasady nenavrhuju, ale pajcuju :)
povedal y som ze to bude 1:1 bud super kauf alebo totalna haraburda. alesis, behringer a potom samozrejme bazar, kde sa najdu kvalitne hifi kusky, ovsem bud len koncaky bez preampov, alebo ak integrovane, tak musi ist vyradit korekcie basy -vysky. korekcie na nule nie su riesenim, jednak naozajstna nula casto nebyva v strede potenciometra a jednak Baxandalov filter kurvi fazu aj ked nerobi nic s frekvenciami

Odpovědět