Kde v Praze koupit balanced TRS kabely

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Jindy2

Kde v Praze koupit balanced TRS kabely

Příspěvek od Jindy2 »

Zdravím,

koukám po netu a je to nějaké divné. Snad jsem správně pochopil, že budu potřebovat na připojení near-fieldů ke zvukovce kabel 1/4 TRS balanced samec na obou stranách. Nějak se mi nedaří nic moc najít, ani správnou metráž (potřebuju 2x 2m kabel) a pájet si to sám nechci, zakázkově to dávat dělat taky nechci, tak kde to mám koupit?

Nechci nic drahého, kdyby to šlo do dvou stovek za kabel, bylo by to fajn, možná bych ani symetrické nepotřeboval.

Něco jsem našel tady, ale nevím, jestli je to to správné - http://kytary.cz/zvukova-technika/snury ... 16:0:0:1:0

A nebo tadyto nesymetrické - http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=87139

Půjde to s tím? U těch druhých píšou, že to jsou kytarové kabely, tak nevim.

kexik

Příspěvek od kexik »

to uz si si isty ake bedne kupujes? lebo vacsinou tam byva xlr a aj v pripade ze tam budu kombo konektory, je XLR samec proste lepsi konektor, a to dokonca aj v tej najhnusnejsej cinskej variante takze ak to co len trochu pojde pouzi ten

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

asi vezmu ty hs80m, zabte me :) pro me je to nejblizsi 8" bedna, kterou maji pro me naskladnenou, chci si uzit posledni vikend prazdnin s novejma bednama a ne cekat na zasilku...no nic, to je ted OT...

je tam i XLR, samozrejme...jen nevim, jestli ma smysl shanet kabel TRS > XLR, protoze ze zvukovky 1212m mi jde TRS 1/4 (pocitam, ze v tech bednach je take 1/4, teda 6,3mm jack, nevim co je to 1/4)...a TRS > XLR jsem uz vubec nikde nevidel...jde mi o to, ze az koupim bedny, nechci nekde po cely republice shanet nejakej kabel...takze to chci propojit (treba prozatim) necim, co nejak hraje a da se lehce sehnat vsude...

hotovej (asi ten spravnej) TRS > XLR father kabel jsem nasel treba tenhle, jenze stoji 400kc za kus a tolik za to davat uz nemuzu - http://kytary.cz/pro-co-audio-kabel-xlr ... 17:0:0:1:0
a bud maj nekde 3m nebo 1,5m, ale ja potrebuju spis 2m, kdyz koupim 3m, budu tady mit smotanej metr a neco kabelu...

Wyvern

Příspěvek od Wyvern »

1/4 je čtvrt palce, tedy těch 6,3 mm.

TRS/XLR kabel je hotovej například zde: http://musiccenter.cz/Adam-Hall-KP3MP3M ... tory:30242

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Wyvern: díky, to je asi lepší než co jsem vykoumal já...akorát si to musím najít jinde, AudioTek je podle všeho v Brně a já to chci koupit někde v Praze osobně...

edit: takže to mají pouze v AudioTeku a v Prodance, kde bych asi stejně musel kupovat jakékoliv kabely, protože tam mají velký výběr...

kexik

Příspěvek od kexik »

v muzikeri maju trs-xlr na 100%. vobec sa mi teraz nechce hladat na ich webe nejaky konkretny typ ani kde maju predajnu, urcite ju ale v prahe maju
staci muziker.cz alebo tak
na jednej strane potrebujes velky "stereo" jack samca (kolik) a na druhej xlr samca (s pinmi, nie s dierami), to je vsetko

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

kexik: take myslim, ze to tam maji, tam budu kupovat i ty bedny, akorat jsem to u nich nenasel, maji moc strohe popisky, tak jsem chtel najit nejake alternativy...a hlavne jsem se chtel ujistit, cim to nejlepe pripojit - az to budu kupovat, nemusi tam bejt audio technik a nechat si radit od prodejce, kterej nevi, ktera bije, to fakt nechci...takze diky za rady, vypada to teda na trs-xlr, ja uz to nekde koupim...

jo hele, myslis, ze nebude problem regulovat hlasitost softwarove? (pres E-MU Patchmix) teda ja to pred pripojenim stahnu na obou repracich a i na zvukovce a pak zkusim pridavat...na mixak nebo volume kontroler uz nejsou prachy, to az jindy...

kexik

Příspěvek od kexik »

uz som to tu riesil, medzi 24bit a 16bit mas 48dB "priestoru", inak povedane, ked 24bit signal stisis o 48dB, este vzdy ma 16bit rozlisenie
ja regulujem softverovo, kedze signalom krmim digitalnu vyhybku a v podstate ina moznost neexistuje. a na tejto kvalitativnej urovni je to v pohode
mozno keby som mal prevodnik za 3000eur, tak to riesim inak ale pri emu to imo tiez nema moc zmysel prepinat. casom si mozes trebars kupit nano patch alebo tak ale na zaciatok to urcite staci. je to hlavne trocha nepohodlne (mozno)

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

kexik: ok, dik...nano patch asi ne, spis koupim za cas M-Patch 2 - uz jen kvuli moznosti sluchatek, ktere bych mohl mozna pouzit i jako odposlech pro vokalistu, az jednou koupim nejakej majk...

s tou softwarovou regulaci hlavne doufam, ze to pujde stahnout na opravdove minimum, protoze moc nahlas nekomponuju, spis dost potichu, to az potom spis pri mixu to ohulim...

Odpovědět