Kolko kompresie pre FM radio?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Kolko kompresie pre FM radio?

Příspěvek od Poshook » 08 pro 2007 08:15

Dorabam vecicku, co ma byt nasadena v nemenovanom FM radiu. Na kolko RMS to treba natlacit?

Borat
Příspěvky: 50
Registrován: 17 lis 2007 22:08

Příspěvek od Borat » 08 pro 2007 11:02

cece, to uz mockrat tady reseno, tady treba http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=4882 no a i jinde, hledej.
redaktor znat by mel :)

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 08 pro 2007 11:30

Radio tu vec zmasakruje at uz ma hodne nebo malo dynamiky... ale ja jsem zakotvil na obvyklych -11 az -8dB RMS (to uz je trochu mazec). Bacha na basy, tech by nemelo byt moc, ale vem si, ze tam hrajou normalne pisnicky z cd a hraje to, takze i to muze byt reference.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 08 pro 2007 12:51

jo ja by som to nehrotil akoze treba nejak zvlast verziu pre radio spravit - ako hovori matucha povacsite tam pustaju normalne veci z CD... proste sprav aby to obecne dobre hralo :-) jedine by som dal bacha na mono-kompatibilitu pri slabsom prime sa radia prepinaju do mona a obecne fm zuzuje sirku sterea (teda aspon mam taky pocit)...

Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 529
Registrován: 04 čer 2002 18:54

Příspěvek od Settler » 08 pro 2007 15:22

No casto se nehrajou ani ty veci z CD.. kupa radii ma centralni databazi na disku.. jakou kompresi pouzivaji netusim, nicmene jednou jsem se takhle setkal s FLAC serverem, ze kteryho jely vsechny playlisty..

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 08 pro 2007 15:40

Myslim, ze dneska by si preskakujici cedecko ve vysilani nikdo nerisknul :)

Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 529
Registrován: 04 čer 2002 18:54

Příspěvek od Settler » 08 pro 2007 16:24

No to je jasny.. myslel jsem to spise tak, ze se koprimuje jak muze, takze bych to s tim masterem taky nejak extremne nehrotil..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2007 16:33

matucha to myslel tak ze su to radove CD albumy (ze to nie su specialne mixy pre radio) .. je samozrejme ze ich neprehravaju z CD playeru .. Kazde radio ma v pocitaci odbavovaci system , ktory dokaze fungovat uplne automaticky podla playlistu , ktory zase vytvara software presne podla modelu daneho radia ..

Tak ma napada ale ze reklamne spoty budu asi inaksie .. Naz svukar radio spoty tlaci kolko sa da ..

Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 529
Registrován: 04 čer 2002 18:54

Příspěvek od Settler » 08 pro 2007 16:55

No dyt jo.. jsou to radovy CD, ktery se ve finale dostanou k userum casto pekne zpraseny..
A co se tyce reklamy.. tam je to zadouci..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 08 pro 2007 18:15

Pride mi nekdy ze kdyz uz se to ale tlaci za -8dB, tak ty veci maj tendenci uz implodovat a znit potisejc. Krome sterea je treba dat taky bacha na zbytecny basy, ty to taky muzou cely potapet.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 pro 2007 22:09

wavelab ma interny multiband s presetom FM radio, ktory imho dost presne imituje co sa s trackom stane v eteri... moze posluzit ako hruba kontrola. a bacha na to mono, aj pri silnom signale je stereo na FM velmi zvlastne, niektore dekodery brutalne roztahuju stereobazu (v postrannom pasme sa prenasa side signal a ked sa to nezmiesa v spravnom pomere, sirka bazy je kadejaka)
cize nahravka by mala hrat dobre ako v mone, tak aj so stereom na povedzme 150%. ale celkovo by som sa s tym celym moc netrapil

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 09 pro 2007 12:04

kexik píše:wavelab ma interny multiband s presetom FM radio, ktory imho dost presne imituje co sa s trackom stane v eteri...
A který to je multiband v tom Wavelabu, s tím presetem FM radio, prosím?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 pro 2007 09:37

je tam len jeden... vola sa multiband (v zozname vst)

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 10 pro 2007 20:09

kexik píše:je tam len jeden... vola sa multiband (v zozname vst)
Díky, já tam mám multibandy tohoto názvu dva, ale jsou totožné, proč tam jsou dva, netuším.
Zkusil jsem si přes to s tím presetem "FM Radio" pustit mixdown, který byl dělaný do -2 dB a navíc trochu basovější - co to z toho udělalo, to byla hrůza... Ale naštěstí nepřipravuji mixy pro rádio.

Odpovědět