Lampy Kvalitně a Levně

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO »

Ono je to tezky popsat. Kazdej to slysi jinak. Neni to Avalon, neni to nic jako drahy stroje. Tranzistorovej predzesilovac s lampou v obvodu, ktera pridava harmonicky. takze to NECO dela. neni to ovsem tak ze tam ototis saturaci a hlas je zkreslenej nebo kytara jak pres overdrive efekt. Mne prislo, ze to nedela nic. Ale je fakt, ze kdyz sem porovnal nahranej zpev bez toho a s tim, tak s tim, to proste "zni lip" neumim to popsat, cim to je. Takze takovy levny oteplovadlo zvuku, alternativa pro ty, co do toho nemuzou hned vrazit spoustu penez. Jinak bych si asi casem koupil Focusrite

Cyril
Příspěvky: 5704
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Lupo: diky, to je jina. Co od Focusrite?
Naposledy upravil(a) Cyril dne 19 zář 2006 17:36, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

lupo: pouzil si uz aj digitalny vystup? ono to je totiz sucasne zrejme najlacnejsi AD prevodnik na trhu...

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO »

kexik: jeste ne, dam vedet. Je to ale MONO (!)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

LUPO píše:kexik: jeste ne, dam vedet. Je to ale MONO (!)
nie celkom... ma to extra linkovy vstup pre druhy kanal, ktory sluzi na pripojenie druheho kuska valve C = > vznikne stereo so spolocnym AD
planujem sa v tom povrtat a vyviest aj druhy kanal ako linku + pouzivat analogovu cast samostatne. ovsem ak to ma nanic zvuk, tak je to bezpredmetne, preto sa pytam...

matucha
Příspěvky: 5583
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

lupo ad focusrite > focusritovskej lowend muzes preskocit (neni o moc lepsi nez to co mas), a focusritovskej hiend vlastne taky a podivat se na neco uplne jinyho... je tam snad jenom jedna vyjimka a to je ISA110, ktera uz se nevyrabi a potom BLUE masteringova rada, tu obcas nekdo zmini, jakoze mu to funguje ;-)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO »

matucha: to pak ale znamena, ze sem zas tak blbe neudelal. Kazdopadne, i kdyz to neni zapojeny, vypada to jako hezkej podstavec na popelnik. A co teprve kdyz se to zapne!

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO »

kexik: to si mam jako kvuli tomu koupit dalsi kousek? :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

LUPO píše:kexik: to si mam jako kvuli tomu koupit dalsi kousek? :)
ale nieee :)
len ked cez to budes nabuduce nahravat, tak to skus napichnut (aj) cez digital (spdif vstup urcite mas), a porovnat co si nahral. teda keby si mi chcel ciste bezdovodne urobit laskavost :)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO »

kexik: no problemo, zkusim to ted v sobotu o vikendu. pokud ten digital rozchodim :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

diky :)
(jediny problem ktory snad moze nastat, je ze zvukovku musis syncnut na spdif a nie na interne hodiny, inak bude but praskat (pretekanie bufra) alebo nahras len hnusny sum (ina samplovacka zo samsona a ina na karte). ak mas rme, tak nemusis ani to. spdif-in by si mal vidiet medzi asio inputmi)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO »

mam m-audio fasttrack pro.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

ok, prestaral som manual k fasttracku, vyzera ze staci v control panneli zafajknut (aktivovat) spdif in a tym sa automaticky nastavia aj hodiny tak ako treba. projekt v daw by mal byt 48kHz, pac ten samson nevie 44.1 (co ma trochu serie). gud lak :)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO »

no tech 48khz, to je taky darek.... co kdyz mam vsecky stopy v 44.1 ...to musim resamplovat nebo umi treba cubase, karta, prehravat ruzny stopy o ruznych frekvencich?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

LUPO píše:no tech 48khz, to je taky darek.... co kdyz mam vsecky stopy v 44.1 ...to musim resamplovat nebo umi treba cubase, karta, prehravat ruzny stopy o ruznych frekvencich?
slusny soft resampluje, ked pridas do 48kHz projektu 44.1 sampel (stopu z disku), tak si ho prehodi na 48... ale projekt v ktorom nahravas zo samsona, musi byt 48kHz, aspon podla mna, ved uvidis (asio driver bude trvat na 48kHz a netusim ako sa zachova cubase)... ono ked sa pustim do hackovania toho inputu, tak vymenim aj krystal v hodinach a bude. o nic ine nejde, len o to, ze cinania zasa usetrili 1 krystal, respektive jednu lepsiu delicku naviac. zberba mizerna... ale za 100euro co by jeden chcel :)

Odpovědět