Latence a nahrávání
Re: Latence a nahrávání
Ja si myslim ze Dzirka ma jen blbe nastaveny system nebo Reaper. Reaper je fakt pro lidi co tomu rozumej (Dzirka neber to osobne vim ze znas a umis
) a umi si ho nastavit podle potreb, samozrejme ze je dobre mit quazi absolutni kontrolu ale k cemu to je pokud tomu nekdo nehovi. Pak se jen v ty nabidce moznosti ztraci protoze nastavi jedno a zkurvi se druhy. Nic proti Reaperu nemam ale chvilku jsem si s nim hral a ted sedi zapraseny na HD. Proto mam LP9-X a Cubase kde si nastavim co potrebuji behem par minut a v LP9-X mam jeste environment navic. 
S tím si dovolím nesouhlasit. Reaper stačí nainstalovat a při prvním spuštění se jen zeptá na nastavení zvukovky a proskenuje VST (standardní proces). Pak už není potřeba nic nastavovat (pokud nechci) a můžu začít pracovat. Proces na pár sekund...Stan píše:Reaper je fakt pro lidi co tomu rozumej
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Jasne tohle je predpokladam normalni ale pokud si chce clovek neco nastavit tak je to ho tam tolik ze ti zabere minimalne cely den se tim prohrabat a neco vubec najit. To se netyka jen zakladniho nastaveni pro audio ale pro synchronizaci, pro MIDI a dalsi veci ktery vyzaduji specificka nastaveni. Je ale pravda ze jsem se mu moc nevenoval jen par dni a nic mi to v podstate nenabidlo co by jsem nutne potreboval.
Ale verim ze kdo s nim zacinal a prosel si cely program protoze resil ruzne problemy stejne jako u dalsich DAW tak jakekoliv upravy ci nastaveni jsou pak veci par minut. Pro me osobne je prekomplikovany a to se technologie nebojim, navic stale na tom neco nefungovalo jak by melo, treba uz je situace jina. Jine DAW jsou pro me jako uzivatele vice intuitivni. 
Zpoždění myslím, vůči přítomnému okamžikupavlii píše:Ono je to svázaný s návrhem HW, takže kvalitativní level je jedna věc, ale HW návrh je věc jiná (a pouze tahle souvisí s ovladačem - SW). Ale chápu, že obvykle se člověk nad tímhle nepozastaví
Džirka: neslyšíš přehrávání zpožděně, přesněji: musel bys napsat vůči čemu. Jak napsal Stan, stiskneš Play a přehrávání začne (slyšitelně) o výstupní latenci později. Jenže s tímhle momentem to nikdy nesrovnáváš, takže se nedá říci, že by byl playback opožděný. Není. Opožděný je pouze monitorovaný zvuk skrz DAW (o vstupní a výstupní latenci). DAW by to měl každopádně vše ukočírovat BEZ zásahu uživatele (posouvání ručně).
P.
Už při kladení otázky jsem zadal možnost, že to, že mi stopy nesedí, může být můj subjektivní pocit a moje špatná hra. Reaperu bych vinu nedával. Reaper se dá naistalovat a hned s ním pracovat. Ale je fakt, že základní nastavení Reaperu mě vůbec nevyhovovalo a možná, že to nejednoho člověka může odradit, než pochopí, že si Reaper může kompletně přizpůsobit svojí práci a skoro neexistuje nic, co by v Reaperu nešloStan píše:Ja si myslim ze Dzirka ma jen blbe nastaveny system nebo Reaper. Reaper je fakt pro lidi co tomu rozumej (Dzirka neber to osobne vim ze znas a umis) a umi si ho nastavit podle potreb, samozrejme ze je dobre mit quazi absolutni kontrolu ale k cemu to je pokud tomu nekdo nehovi. Pak se jen v ty nabidce moznosti ztraci protoze nastavi jedno a zkurvi se druhy. Nic proti Reaperu nemam ale chvilku jsem si s nim hral a ted sedi zapraseny na HD. Proto mam LP9-X a Cubase kde si nastavim co potrebuji behem par minut a v LP9-X mam jeste environment navic.
Přesně tak, musí sedět. Pokud ne, je něco špatně - DAW, ovladač, interpret. Kdyby to z principu nesedělo, tak se nedá seriózně pracovat.
P.
P.